Aké je aktuálne vekové rozpätie krstenia detí?
Ake stare deti sa teraz davaju krstit? Aky je teraz trend?
Môžeš hocikedy. Asi je stále v "móde" krstiť skôr bábätká, ale ja som napríklad krstila jednu z dcér keď mala 2r. (Nebol čas stále)
My sme krstili dcéru, keď mala 3m. Švagriná krstila deti ako 5m a 7r, strýko krstil hneď 6 týždňové. Nejaký "trend" v tomto naozaj neexistuje.
Trend? 😂
Niekedy sa davalo do mesiaca, ci to plati netusim. Nasu sme krstili ako 7 mesacnu. Bola zima, korona, ja som sa dlho zotavovala... nechali sme to na "ked bude teplo".
Ako píšu, to nie je trend. Krstí sa zvyčajne po šiestich týždňoch.
Krstia sa u nás zvyčajne malé deti, ktoré tomu vôbec nerozumejú a ich rodičia krst nemyslia vážne, česť výnimkám.
@lukbe ake slovo by si pouzila namiesto trendu krstit 6 tyzdnove deti?
Trendy hladaj niekde inde, krstit by mali rodicia, ktori su naozaj veriaci, nie kvoli trendu. A je uplne jedno, od babatka po dospelych.
Trend? Ja zasnem... Krstit u nas zvyknu cca 2-3 mesacne deti.
Sa nepototo zo slova trend. Kludne si ho nahradte cim chcete, ja len potrebujem vediet ako to teraz chodi.
@11bodka11 vydis, trend ako slovo ti vadi, ale odpovedas 2-3 mesacnym trendom. Farizejka
Spytaj sa farara a neskac do kazdej ako splaseny kohut
Ze aky je trend 🤦🏼♀️ tak ked si veriaca a vidis v krste duchovny vyznam, tak by si mala vediet ako to chodi. Ked nie si praktizujuca krestanka, tak nechapem naco chces krst, iba ako frasku? 🤷🏼♀️
Ako to teraz chodí.. tak ako sa rozhodneš. Je to na tebe. Ja som syna dala krstiť keď mal 9 mesiacov .. a kamarátka si dávala krstiť syna keď mal 5 rokov
Ty si dobra nervacka 😀😀 Akym trendom som ti odpovedala? Asi zle "vYdis" 😀
@11bodka11 Co nevYdis?😀
@dskjhfdlkdjhl ano ano vYdim 😀
Neviem či sme dodržali trend krstili sme v roku, kamarátka sa krstila v 28 r🙂je to tvoja vec farár ta nevyhodi
@11bodka11 tak to je dobre😀
Autorka. Malé bábätká sa väčšinou krstia preto, lebo väčšinu dňa prespia. Tým pádom je to pre ne ľahšie zvládnuteľné. Keďže to netrvá 5 minut
@candii trva to 10, to je v pohode
No my sme krstili syna v evanjelickom kostole a rozhodne to netrvalo 10 minút 🤔 trvalo to 30 až 45 minút.
@candii ine cirkvi to maju kratke
My sme vsetky deti krstili po 2-3 tyzdnoch po prichode z porodnice. Lebo som to ako veriaca povazovala za dolezite, aby sa stali Bozimi, aby si ich dusa doslova "obliekla Krista". Keby boli v nebezpecenstve smrti, nevahala by som si ich pokrstit aj hned, sama. Ide o to, aky vyznam krstu pripisujes.
Krstili sme pocas sv. omse, lebo je to sviatost a patri to tam. Takze hodinu.
Tym par ludom dakujem za normalne odpovede a k farizejkam, ktorym vadi slovo trend, pozrite sa do zrkadla.
Preco tu nazyvas zeny farizejkami? Preco posudzujes? Vyjadrili nesuhlas so slovom trend. Co je uplne v poriadku. Trochu pokory...
Autorka
Skôr si mohla použiť slovo "zvyk". Ale ak chce človek krstiť len kvôli zvyku,trendu, tak je to zbytočné. Tí, ktorým ide ozaj o vieru, krstia deti čím skôr. Medzi 2-6.týždňom.
Obe moje deti mali 9dní na krste
@maja22 A co to je ak nie trend? Dakedy sa krstilo este v sestonedeli, teraz uz neskor. Ako komu vyhovuje. Namiesto odpovede sa tu upli na slovo trend a hraju sa tu na najväcsie krestanky. Farizejky su to obycajne.

krst nie je trend