icon

Ako by vyzerala vaša ideálna svadba dnes?

6. aug 2025

Ahojte,

ak by ste si mohli svadbu urobiť ešte raz, akú by ste ju chceli mať?
Máte predstavu, čo by ste urobili inak?

Ja by som to chcela ako jednu neformálnu garden párty.
Pečené prasiatko, steaky, rebierka, kuracie krídelká, šaláty.
Bez tvrdého alkoholu – skôr pivo čapované, aperol spritz, prosecco, vínko.

Niečo uvoľnené, bez zbytočných formalít, kde sa ľudia cítia dobre, tancujú v teniskách a sedia na dekách pod svetielkami.

Hudba by bola živá, možno len gitara a spev, alebo DJ s playlistom podľa nás.
Žiadne programy, len spoločná pohoda, smiech, západ slnka a dobré jedlo.

Ako to máte vy?

Strana
z2
ivangeline
6. aug 2025

Žiadny alkohol, mali sme len víno ale aj tak… a ešte menej hostí… o polovicu. Žiadne tety,ujovia, sesternice..

elin2525
6. aug 2025

Ja som mala malu svadbu, ale bolo to narocne, kedze bola mimo bydliska vsetkych zucastnenych, bolo treba zabezpecit ubytko, odvoz z restauracie v noci, ranajky. Manzel chcel svadbu na urade, ja som chcela, aby sa rodiny spoznali. Po svadbe mi on podakoval za to, ze som to zorganizovala, ze to stalo za to a ja som mu povedala, ze sme to mali spravit na urade, ako on chcel. Tie nervy, cas a peniaze za to nestali, platili sme si to sami, nastastie sa nam vsetko vratilo v daroch, ale aj tak. Mali sme DJa, nikto netancoval, zbytocne vela kolacov, slaneho a alkoholu, jedla bolo tolko, ze nikto nevladal jest. Restika nas prehovorila na polnocnu kapustnicu, nikto z nej nechcel, vsetko sme to potom rozdavali ale ani hostia nechceli tolko vysluzky. Ja blba som este pripravila male darcekove balicky pre hosti a cokoladky pre kazdeho na vankusik v penzione, to by som uz nerobila, vyzdoba, aktivity pre deti, zbytocne som si s tym robila tolko starosti, aj tak sa nasli rodinni prislusnici, ktori mi to ofrflali, lebo oni svojim detom spravili lepsie svadby 😂

nevenka
6. aug 2025

Ja by som si vybrala ine saty, to urcite, no moc na vyber nebolo vtedy a este s mojou postavou, 152 cm, obvod cez prisia okolo 104, teraz mam dokonca 110. Chcela som jemnunke ruzove, a s krajkou, krajku som mala len na zavoji aspon. Inak som so vsetkym bola ako tak spokojna, az na oranzove steny v restauracii. Vyzdoba bola do ruzova, ale aj tu by som chcela trosku inu ruzovu. A este, poprosila by som vsetkych, aby nenosili torty. I ked, po mesiaci z mrazaku bola naozaj vyborna, mali sme vsetko maslove, takze aj mrazenie zvladli 😋. Kolace sme si niesli este aj na svadobnu cestu do Chorvatska. Aj ta svadobna cesta mi stacila.
Ale co je hlavne, nemenila by som manzela a to je to podstatne...🥰

minenkaa
6. aug 2025

@anonym_autor moje decko idu mať takú garden party svadbu ,na tri dne majú jeden krásny objekt prenajaty ,tiež žiadny tvrdý alkohol ,len pivko a vínko ,papanie z kazdeho rožku trošku ,neformálne oblečenie ,urobia si vlastný playlist
My sme mali len na úrade malicku so svedkami,chceme spraviť raz záhradnú párty ,za pár rokov a potom to oslávime
Už sa teším

anonym_6f2243
6. aug 2025

svadbu niečo ako mal brat.
150 ľudí, perfektná hudba - živá kapela, cez prestávku zobral jeden hudobník harmoniku a spievalo sa. Na svadbe sa prestriedalo veľa kamarátov - boli len pozrieť ,ale tak každému sa niečo ponúklo - zákusky, nejaký alkohol.
Super nálada, spomíname doteraz, bola to vydarená svadba.

anonym_05d214
6. aug 2025
@martinmmartin

@anonym_e021bf Clovek co pusta hudbu len tak z laptopu dostane mastnu pokutu od SOZA . Idu po svatbach. Je to verejne vysielanie a DJ musi platit tantiemy

@martinmmartin nežartuj, potom by mali platiť aj vedúci v detských táboroch, ked robia deťom disco alebo učiteľky v škôlke, či družine, keď deckám robia karneval v kultúrnom dome

adaluc338
6. aug 2025

Menila by som saty. Nakecala ma na ne predavacka. Bola som plussize a vraj to bol jediny styl ktory bol namna. To lutujem. Uz by som si vybrala podla svojho a nenechala sa odbit. A rodicia ma nutili pozvat zopar ludi ktory mi sice nevadili..aj sa zabavili....no uz teraz viem ze uplna blbost. 😀

rorino
6. aug 2025

@anonym_autor ja by som nemenila absolútne nič,všetko bolo ako malo byť😉

wiwi28
6. aug 2025

Ja by som nemenila nič. Mali sme veľkú svadbu po ktorej som vždy túžila a moj manžel mi to umožnil. Zariadovala som ju rok a do konca zivota na nu budem s láskou spomínať. Šaty mi šila švagrina podľa mojho návrhu, slub sme si dali v Galérii Ľ.Fullu a čepčili nás naši kamaráti (zážitok pre všetkých, mali sme originál 150ročné kroje). Nemali sme žiadne hry, zato foto kutik (vtedy dosť novinka, rok 2017) zožal úspech.

vilma7
6. aug 2025

Tiež možno výber iných šiat, ale inak nič ine.
Mali sme svadbu v penzióne, kde sme boli len my svadobcania, v piatok sme sa väčšina z nás zišli, uz spolu zabávali, pivko dali, ráno spolu raňajky, potom majiteľ chystal sálu a my sa zas chystali na svadbu, všetko sme mali na mieste:
Kadernik, kozmetička, sobáš, fotograf atď.. nikam sa.nemuselo chodiť autami, zábava super...kto bol unavený, mohol ísť spať a hlavne každý kto chcel mohol kľudne piť. Zábava bola super.
Takze okrem šiat, nič ine. Brala by som teraz viac pohodlnejšie.

kikakov88
8. aug 2025

@anonym_autor rozhodne by som už neobchádzala svadobné miesta osobne, ale najskôr by som sa mrkla na priestory sem https://www.svadobnyvyhladavac.sk/ a ušetrila by som kooopec času. Odporúčam, je to totálne prehľadne spísané a ak máte v okolí čo majú v ponuke, tak super. Inak bola pohoda a veľká zábava, asi by som zmenila len topánky :D

Strana
z2