icon

Ako dlho trvá omša pre prvopríjimajúcich?

30. apr 2023

Viem, ze vsade inak, moj odhad 1,5 h, moze to tak byt? Mali sme ist teraz na 11stu, ale mala 1,5 rocna, ktora chodi spavat o 12.30 mi zaspala teraz - samozrejme ako vzdy ked nieco naplanujeme, tak to tak dopadne 😂 mame ist potom aj na obed (sme len hostia, ziadna funkcia) a tak rozmyslam, kedy ist ku kostolu, nech stihneme vychadzanie ludi z kostola.

patka06
30. apr 2023

U nás trval celý obrad 1 hodinu, detí na 1. sv. prijímanie bolo len 6. Potom sa ešte fotili.

autor
30. apr 2023

@patka06 u nas ide 36 deti, to som mohla asi napisat.

patka06
30. apr 2023

Pri 36 deťoch by som tú 1,5 hodinu na obrad počítala, tak ako si napísala aj ty. Ale je to individuálne, podľa toho ako majú zorganizovaný program.

domkakvet
30. apr 2023

To je individualne.

lucia147852
30. apr 2023

U nás tak hodinu aj desať minút. Dlhšie nie. A deti býva dosť. Je to individuálne, dôležitá je hlavne dĺžka kázne

janinah
30. apr 2023

Mňa by hanba fackovala dostaviť sa na obed a nebyť na obrade.hoc vonku pri kostole.repraky budú určite.počut budete.

autor
30. apr 2023

@janinah majte srdce na pokoji, stihli sme to len tak tak, kedze sme uz boli nachystani a mala po pol hodke vstala.
A nie u nas niesu repraky, pocut von nic nie je.
Kazdopadne, ak neviete vsetky suvislosti nesudte hned a nemusite hned takto komentovat, vytvarat v ludoch pocit viny, lebo vas by hanba fackovala.

euka210
30. apr 2023

@janinah aka hanba...povedzme si uprimne, ake velke oslavy sa vedia z toho urobit a kolko realne z tych deti pojde na spoved a prijimanie o mesiac-dva...