icon

Ako dlho trvá rýchla svadba bez prsteňov?

30. máj 2025

Mala niektorá z vás veľmi rýchlu svadbu momentálne bez prsteňov, svedkov nemáme, bez všetkých omáčok ako dlho trvá taký sobáš ďakujem

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
lenka.25
30. máj 2025

Nemala som, ale to bude záležitosť pár minút . len jediné čo potrebuješ sú dvaja svedkovia .

katkattf
30. máj 2025

My sme mali, na matrike, bez prsteňov, okresany príhovor na najkratší možný, svedkovia 2 sú povinný, aspoň u nás na matrike, 10min max

nika523
30. máj 2025

Ja som mala ale svedkov musíš mať aj prstene my sme narýchlo kúpili oceľové, obrad 20 min myslím keď dobre pamätám

maranco
30. máj 2025
@nika523

Ja som mala ale svedkov musíš mať aj prstene my sme narýchlo kúpili oceľové, obrad 20 min myslím keď dobre pamätám

@nika523 prsteň nie je podmienka na uzavretie manželstva, § 2 zákon o rodine 36/2005

Manželstvo sa uzaviera súhlasným vyhlásením (ďalej len „vyhlásenie“) snúbencov pred orgánom obce alebo mestskej časti, ktorá vedie matriku (ďalej len „matričný úrad“), alebo pred orgánom registrovanej cirkvi alebo náboženskej spoločnosti1) (ďalej len „orgán cirkvi“). Snúbenci verejne a slávnostným spôsobom v prítomnosti dvoch svedkov vyhlásia, že uzavierajú manželstvo.

https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

petamich
30. máj 2025

10 min. na urade, potrebujes 2 svedkov (ale myslim, ze to vedia byt aj z uradu, niekde sa to da)

cacianka
30. máj 2025

zájdite na miestnu matriku, vypíšete žiadosť o uzavretie manželstva, dohodnete termín ( ak nemá starosta/poslanec iný program, tak v sobotu alebo aj cez pracovný deň vás zosobáši. prečíta zákonné formulácie, poviete áno, podpíšete zápisnicu a hotovo. Potrebujete Občianske preukazy a 2 svedkov, nespoliehaj sa na zamestnancov úradu

zmrzlinka2021
30. máj 2025

Ak ciel je "rychlo", neblbni, nevydavaj sa.

nika523
30. máj 2025
@maranco

@nika523 prsteň nie je podmienka na uzavretie manželstva, § 2 zákon o rodine 36/2005

Manželstvo sa uzaviera súhlasným vyhlásením (ďalej len „vyhlásenie“) snúbencov pred orgánom obce alebo mestskej časti, ktorá vedie matriku (ďalej len „matričný úrad“), alebo pred orgánom registrovanej cirkvi alebo náboženskej spoločnosti1) (ďalej len „orgán cirkvi“). Snúbenci verejne a slávnostným spôsobom v prítomnosti dvoch svedkov vyhlásia, že uzavierajú manželstvo.

https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

@maranco môže byť len som myslela že musia byť keď sa povie vymeňte si prstene tak coesi vymenia? Ja si to už veľmi nepamätám

nika523
30. máj 2025
@zmrzlinka2021

Ak ciel je "rychlo", neblbni, nevydavaj sa.

@zmrzlinka2021 prečo nie? Ja som sa tak vydávala, svadba nás nič nestála, čo sme ušetrili minuli sme na dovolenke a mám najlepšieho muža na svete 😉 sme spolu šťastní už 13 rokov

zmrzlinka2021
30. máj 2025
@nika523

@zmrzlinka2021 prečo nie? Ja som sa tak vydávala, svadba nás nič nestála, čo sme ušetrili minuli sme na dovolenke a mám najlepšieho muža na svete 😉 sme spolu šťastní už 13 rokov

@nika523 ved problem nie su veci okolo ale to, ze clovek to potrebuje zbuchat rychlo, ako keby este nieco za tym bolo. Na to som narazala.

biba_18
30. máj 2025
@zmrzlinka2021

@nika523 ved problem nie su veci okolo ale to, ze clovek to potrebuje zbuchat rychlo, ako keby este nieco za tym bolo. Na to som narazala.

@zmrzlinka2021 možno dedenie. ale niekedy je aj to rýchlo v poriadku ...

maranco
30. máj 2025
@zmrzlinka2021

@nika523 tak upraví text a nepovie vymeňte si prstene, ale dajte si manželský bozk 🙂
@zmrzlinka2021 môže byť, že pôrod bude každú chvíľu a nechce riešiť rozdielne priezviská, ale radšej založí rodinu

pribinak
30. máj 2025
@petamich

10 min. na urade, potrebujes 2 svedkov (ale myslim, ze to vedia byt aj z uradu, niekde sa to da)

@petamich na zamestnancov úradu by som sa nespoliehala. Mam známu čo robí na úrade a ani náhodou toto nerobí. Ja by som toez nešla ako svedok sobášu úplne cudzím ľuďom

autor
30. máj 2025

Dievčatá sme spolu 15 rokov máme dve deti jednoducho to už berieme ako formalitu

biba_18
30. máj 2025

lepšie neskoro ako nikdy. všetko najlepšie novomanželom!

nika523
30. máj 2025

Super tak do toho, prajem všetko dobré

januska12323
30. máj 2025

Pred tým vybavíte termín, zabezpečíte 2 svedkov, donesiete potrebné doklady a celý obrad trvá už len pár minút, podpíšete sa a idete domov.

tamtamka26
30. máj 2025

prstene si môžeš aj požičať od kamošky, niekoho z rodiny. Kedysi to bolo bežné (moja babka sa tak vydávala), alebo kúpte len nejakú lacnú bižutériu. svedkov ti urobia aj zamestnankyne úradu, resp. náhodný okoloidúci..

zuzanakapolva
30. máj 2025

Treba minimalne tyzden dopredu ist na urad podat ziadost, k ziadosti treba OP a my sme davali aj mena a cisla OP svedkov. Dohodnete si datum a vasu ziadost schvalia do cca tyzdna. Prstene nie su povinne a matrikarke poviete ze nechcete ziadne basnicky a pesnicky 🙂

bielasovicka
1. jún 2025

Môžeš, samozrejme, bez prsteňov, ale svedkov potrebuješ. Trvá to max 10 min.