icon

Ako efektívne plánovať Vianoce?

17. nov 2025

Ako to máte časovo premyslené, zorganizované a fungujúce čo sa týka dlhšieho obdobia - pred Adventom, počas Adventu a už v bezprostrednej blízkosti Vianoc? Hľadám inšpiráciu v iných rodinách, keďže v tej našej to v tejto oblasti nejako pokrivkáva 😁. No dobre, nefunguje vôbec 😆

Strana
z2
anonym_fe7ae6
17. nov 2025

A co myslis pod pripravou na vianoce? Upratovanie, darceky a varenie/pecenie?

anonym_469a1e
17. nov 2025

@anonym_autor upratujem priebežne pečiem tak 3 druhy inak stromček zdobíme s manželom a pripravujeme sa hlavne n lanto dobré jedlo kľud pohodu a vianočné rozprávky 🙂)

ivik4
17. nov 2025

Ja nerozumiem co mas konkretne namysli. Napr. Ja upratujem tak ako vzdy vsetko co treba, na Mikulasa spravime vyzdobu a stromcek, darceky kupim niektore dni ked mam cas a upeciem s malym pernicky a ja 1 kremovy kolac den pred Vianocami. Hotovo
Pritom robim/e to iste co bezne dni

minenkaa
17. nov 2025

@anonym_autor tak dva tri tyzdne pred vianocami kúpime stromček ,23ideme nakúpiť ,24varíme a muz si zdobí stromček ,podľa počasia ešte ideme lyžovať aspoň na tri hodinky ,večer kostol a zvyšné dni podľa počasia

autor
17. nov 2025

Myslím čokoľvek čo sa bežne robí v súvislosti s Vianocami a čo sa nerobí bežne 😀

pribinak
17. nov 2025

Základ všetkého je preštudovať tv program kde kedy a o kolkej ide strek mrazik perinbaba a pelisky ❤️❤️❤️😁😁😁

ivik4
17. nov 2025

No a co u Vas konkretne nefunguje,co nestihas ?

autor
17. nov 2025
@pribinak

Základ všetkého je preštudovať tv program kde kedy a o kolkej ide strek mrazik perinbaba a pelisky ❤️❤️❤️😁😁😁

@pribinak tak toto v rámci prípravy na Vianoce zvládam dokonale 😄

minenkaa
17. nov 2025
@anonym_autor

Myslím čokoľvek čo sa bežne robí v súvislosti s Vianocami a čo sa nerobí bežne 😀

@anonym_autor okrem stromčeka sa asi všetko robi bežne

stellarstar
17. nov 2025

@anonym_autor a čo presne máš na mysli? Ja som minulý piatok urobila adventný veniec lebo tento týždeň pracujem full, 2 d budem mať voľno to mám s partnerom program, upratovať upratujem priebežne veľa toho v byte nemám. A vianočný stromček budem robiť okolo Mikuláša záleží od môjho pracovného zadelenia - voľného času. Piecť nebudem mám kúpené 2b linecké, 2b vanilkových rožtekov, 8 alebo 10 ks oblátok čo je pre nás dvoch na vianoce a Silvester. Návšteva nebude, 26.12 mam cely deň službu. Darčeky už mám, na budúci týždeň budem baliť kamarátke a si myslím že to stačí. Nerobím žiadne obrovské haló okolo toho.

autor
17. nov 2025
@ivik4

No a co u Vas konkretne nefunguje,co nestihas ?

@ivik4 neviem, vždy sa to nejako preklenie z obdobia "ešte je do Vianoc ďaleko" do obdobia "a sú tu" 😆. Hlavne čo sa týka výzdoby, nejakého hĺbkového upratovania (deti, síce väčšie, ale aj neporiadok býva väčší), nejako mi to nikdy nevyjde do akejkoľvek vianočnej pohody pred 🙂

kubkovan
17. nov 2025

Veľké upratovanie za nami, už len udržiavať klasický poriadok. 5.12 ideme na Mikuláša do mesta, v noci nám donesie stromček a na ďalší deň zdobíme všetci spolu. Cca 2-3 týždne pred Vianocami pečiem suché zákusky, deň alebo dva, pred vianocami krémové. A deň pred Vianocami robím zemiakový šalát. A niektorý víkend, dáky výlet spravíme a samozrejme trhy navštívime.

anonym_9330f2
17. nov 2025

Na Mikulasa si ideme do mesta pozriet vyzdobu, potom dalsie dni robime vajecny liker, tyzden pred Vianocami medovnicky, stromcek....Popri peceni medovnickov si putame vianocne hity.....Upratovanie tak priebezne nic extra, okna umyvam na jar nie pred Vianocami
Deti maju vianocne besiedky tak chodime tam a tyzden pred ideme este na vianocne trhy niekde

sszuzu8
17. nov 2025

Robím tak ako stíham 😃 milujem vianoce resp predvianočný čas ale nejdem sa zrútiť keď nemám umyté okná alebo napecene pre celú bytovku 😃

autor
17. nov 2025
@kubkovan

Veľké upratovanie za nami, už len udržiavať klasický poriadok. 5.12 ideme na Mikuláša do mesta, v noci nám donesie stromček a na ďalší deň zdobíme všetci spolu. Cca 2-3 týždne pred Vianocami pečiem suché zákusky, deň alebo dva, pred vianocami krémové. A deň pred Vianocami robím zemiakový šalát. A niektorý víkend, dáky výlet spravíme a samozrejme trhy navštívime.

@kubkovan ďakujem 🙂

autor
17. nov 2025
@anonym_9330f2

Na Mikulasa si ideme do mesta pozriet vyzdobu, potom dalsie dni robime vajecny liker, tyzden pred Vianocami medovnicky, stromcek....Popri peceni medovnickov si putame vianocne hity.....Upratovanie tak priebezne nic extra, okna umyvam na jar nie pred Vianocami
Deti maju vianocne besiedky tak chodime tam a tyzden pred ideme este na vianocne trhy niekde

@anonym_9330f2 ďakujem 🙂

reanda
17. nov 2025

dokladnejsie upratovanie robim uz pred adventom, vyzdobu postupne od zaciatku adventu az do vianoc, podla chuti a nalady.. darceky tiez priebezne, vacsinu mam nakupenu uz v novembri, potom iba zabalim.. pecenie tesne pred sviatkami, aby bolo cerstve.. rozpravky a vianocne pesnicky sledujeme uz aj teraz 😀 pustam z disku alebo internetu, takze kedykolvek mame chut.. a inak vsetko hlavne, aby bola pohoda a ziadne nahanacky.. na navstevy pocas sviatkov tiez velmi nechodime, rodinne stretnutia sa snazime organizovat tak, aby sme sa vsetci stretli u niekoho a nemuseli chodit kazdy ku kazdemu cele vianoce hore dole.. takze si uzivame, co sa nam prave chce a nic nutene z povinnosti

anonym_c9a6db
17. nov 2025
@anonym_autor

@ivik4 neviem, vždy sa to nejako preklenie z obdobia "ešte je do Vianoc ďaleko" do obdobia "a sú tu" 😆. Hlavne čo sa týka výzdoby, nejakého hĺbkového upratovania (deti, síce väčšie, ale aj neporiadok býva väčší), nejako mi to nikdy nevyjde do akejkoľvek vianočnej pohody pred 🙂

@anonym_autor Tak s tým začni teraz. Žiadne také že ešte mám čas. Aj keď naozaj nechápem, čo toľko robiš že to nestíhaš. Darčeky ak nemáš nakúpené, tak šup do toho. Veľké upratovanie povedzme na začiatku decembra. S plánovaním zákuskov a písaním zoznamu, čo treba kúpiť začni už teraz. Najmä ak máš deti, to máš menej času.

kliatana
17. nov 2025

jedna vec je mat plany, no druha je ci to naozaj aj zrealizujem. kazdy rok si vravim, treba zacat skor, nenechavat to na posledu chvilu, ale kdeze. mam pocit, ze je este cas na vsetko a bum-bac, je tu tyzden do vianoc 😂

mmoonna
17. nov 2025

Ja už mám darčeky skoro všetky. Ja robím už v tomto období hĺbkové upratovanie. No a s pečením to nejako nepreháňam. Mňa práve toto obdobie upratovania a chystania baví najviac

anonym_c9a6db
17. nov 2025

Koľko toho pečiete? Ja zvyčajne pečiem 2 zákusky a potom niečo menšie ako griláž alebo nepečený metrový koláč alebo nejaké vianočné pečivo.

anonym_3fd12e
17. nov 2025

Upratujem vždy rovnako, žiadne velke upratovanie pred Vianocami sa nedeje, keďže je u nás vždy upratané a čisto. Okná umývam ked je treba, nie ked idu Vianoce.
Co sa týka výzdoby, vsetko 1.12.
Darčeky začínam riešiť v novembri, okolo 15.12 uz mam všetko zabalene.
Co sa týka pečenia, peciem len linecke a medovníčky, cca 2t pred Vianocami.

doriiis
17. nov 2025

Absolútne nič nerobím inak. Stromček staviame až 23.12,darčeky sú už zabalené schované, pečiem iba vanilkové rožky 22.12.Neupratujem extra, nevarím, nepeciem extra. Nie som otrok ani domácnosti ani zvykov, ani Vianoc

anonym_615736
17. nov 2025

Upratujem každý víkend. Darčeky kúpené. Koláče - budú tri druhy objednané. Cez víkend pred vianocami postavíme stromček a dám výzdobu, plus nakúpim potraviny. Kapustnicu dám variť na štedrý deň ráno. Šalát urobím deň dopredu. Ryby podusíme hodinu pred večerou.

katica06
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor darčeky nakupujem už od leta ešte mi chýba niečo.male pre otca a svokra a niečo väčšie pre muža, trvácne potraviny tiež nakupujem priebežne, keby boli Vianoce zajtra tak ku komplet menü potrebujem iba rybu ale to kupujem čerstvú nie mrazenú.
Upratujem tiež priebežne, keby boli Vianoce zajtra tak by stačilo odložiť pc stolík ,postaviť stromček a odložíť prádlo.
Stromček zdobia deti 23.12.kupujeme vždy po20.12. pečiem iba po 20.12. tri druhy. 24.12 varím kapustnicu, ak manžel nepracuje robí šalat podľa starého rodinného receptu, ak robí pripraví deň vopred ryba iné hodinku pred.

anonym_500f4b
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak sme dve. Ja mám ma starosti dve rodiny a stresy do Vianoc. Pretože moji rodičia už nevládzu a chcú mať Vianoce so všetkým čo k Vianociach patrí. Čo aj chápem ,veď sa u nich ako rodina stretávame všetci. Mamina chce aj darčeky pre všetkých vnukov, vnučky pre všetkých aspoň drobnosť, takže to mám dvojnásobne. Čo mi na nálade nepridá pred Vianocami. A od kedy sa mi skončila materská a pracujem neviem čo je užívať si Vianočnú atmosféru a pohodu pri rozprávkach. Rozprávky som naposledy pozerala asi 15 rokov dozadu🙃
Muž pracuje 12/7 deti majú svoje a som sama na všetko. Takže mne padne tak na Štefana 😁🙊

anonym_0953b4
17. nov 2025

Urobim si zoznam a postupne odskratavam
darceky uz mam vyriesene
naplanujem si jedalnicek
kolace (objednane)
trubicky oblatky
upratovanie a dekorovanie
dokupenie dekoracii (sviecky do adventeho)
koncerty vianocne a ine aktivity uz mam listky
plan navstev my ku komu a kto k nam
stromcek z ikea

autor
17. nov 2025
@katica06

@anonym_autor darčeky nakupujem už od leta ešte mi chýba niečo.male pre otca a svokra a niečo väčšie pre muža, trvácne potraviny tiež nakupujem priebežne, keby boli Vianoce zajtra tak ku komplet menü potrebujem iba rybu ale to kupujem čerstvú nie mrazenú.
Upratujem tiež priebežne, keby boli Vianoce zajtra tak by stačilo odložiť pc stolík ,postaviť stromček a odložíť prádlo.
Stromček zdobia deti 23.12.kupujeme vždy po20.12. pečiem iba po 20.12. tri druhy. 24.12 varím kapustnicu, ak manžel nepracuje robí šalat podľa starého rodinného receptu, ak robí pripraví deň vopred ryba iné hodinku pred.

@katica06 veľmi ďakujem 🙂

autor
17. nov 2025
@anonym_0953b4

Urobim si zoznam a postupne odskratavam
darceky uz mam vyriesene
naplanujem si jedalnicek
kolace (objednane)
trubicky oblatky
upratovanie a dekorovanie
dokupenie dekoracii (sviecky do adventeho)
koncerty vianocne a ine aktivity uz mam listky
plan navstev my ku komu a kto k nam
stromcek z ikea

@anonym_0953b4 ďakujem 🙂

bessie12
17. nov 2025

@anonym_autor Vianoce su este "daleko", ale ani sa nenazdame a budu tu. Ved uz je za nami polovica novembra 😀 buduci tyzden v nedelu je uz prva adventna nedela.
Co sa taky planovania Vianoc, tak ziadne extra planovanie to nie je. Trochu vacsie upratovanie, nasledne postupne zdobenie miestnosti a stromceka a niekedy v decembri sa zacnu piect cukrovinky. Darceky som uz zacala pomaly nakupovat, ale este cakam na ten BF ci nevychytam nejaku tu zlavu 🙂 vsetko si to rozdelim tak, aby som nemala z toho zbytocne stresy a nebolo toho vela v jeden den/vikend.

Strana
z2