Ako naplánovať malú svadbu bez ceremónií?
ahojte. s priateľom by sme sa chceli vziať niekedy na jeseň. sme už v zrelšom veku 🙂 a teda jednak nemusíme ani nechceme svadbu so všetkými ceremóniami (ja už som rozvedená). Keby je to na mne, vydám sa niekde pri mori, ale teda je tu rodina, hlavne jeho, ktorá by to nerozdýchala. Jeho predstava je obed pre cca 40 ľudí a "trochu" hudby na zatancovanie. no a tu si to neviem predstaviť. lebo DJ-a nechce, že zbytočné výdavky, že stačí reprák... ale ako by to bolo? niekto to bude obsluhovať z mobilu? to už radšej tú tancovačku nechcem... ďalej si neviem predstaviť, ako poriešiť priateľov a kolegov, ktorí by určite tiež chceli prísť neskôr blahoželať. či im vysvetliť, nech prídu len na úrad, ak chcú a zákusky zobrať len do roboty?
a posledná vec - šaty pre mňa... prelustrovala som všetky možné stránky, ale nič vhodné som nenašla. chcem len jednoduché, padavé, s aspoň 3/4 rukávom, keďže bude jeseň. vysoká som 158cm a tiež chudšia, čiže možno aj dĺžka po kolená by bola fajn. boli by ste ochotné mi niečo sem hodiť? pozerala som aj tu bazár, ale všetko sú len také "príliš" honosné 😀 nepotrebujem čipky, krajky, možno aj len niečo hladké, šifónové. myslíte, že by boli OK aj napr. ružové? ďakujem za ochotu.
Co sa tyka kamosov, nech pridu pokojne zablahozelat pred urad a asi by som poprosila kamosku, co by pred uradom ponukala z krabice zakusky, prip. najblizsi den doniesla i do prace za krabicu.
@cacianka áno, pozerala som aj tam, ale nepadli mi do oka..😒
@mamatroch ďakujem za tvoj obsiahly príspevok. presne aj ja to tak vnímam, že je to akoby poďakovanie tým rodičom.... ako som písala, prvú svadbu sme riešili obedom so svedkami. časom som si potom aj vyčítala, že aj sestra sa sem trepala cez pol SR a neboli pozvaní k obedu, ani naši neboli a dnes už sú nebohí ☹ , tak aspoň tento raz by sme to chceli urobiť nie síce "vo veľkom" ale trochu inak.
vlani som oslavovala okrúhliny a pozvala som takmer všetkých tých, ktorí by boli aj na svadbe.... neskutočnú radosť som mala, že sme sa všetci takto stretli, pokecali, zasmiali sa... no uvidím, aký priestor zoženieme a či bude miesto aj na tance. už vtedy na mojej oslave švagra mykalo, že či sa tancovať nebude 😀
Pozri si saty v BonPrix. Vyskusas, vratis lahko. A maju tam lacnejsie vhodne na svadbu

Ze tam chce mat rodinu, chapem. Tiez by ma ako mamu mrzelo, keby som nemohla by na svadbe svojho dietata. Je to jeden z najdolezitejsich milnikov v zivote a aj akesi oficialne odovzdanie "zezla" zo strany rodicov (v zmysle, ze teraz sa uz oficialne najdolezitejsou osobou pre moje dieta stava manzel/ka). Zaroven aj akesi podakovanie zo strany deti za doterajsiu starostlivost.
Ja tieto svadby pri mori a sami nechapem, podla mna je to sebectvo najhrubsieho zrna. More nech si kludne uziju ako svadobnu cestu 😉
A pekne prostredie na hostinu sa najde isto i niekde, kde moze byt pritomna rodina, ved garden party je tiez alternativou.
Co sa hudby tyka, ak chcete aj tancovat, isto by som to neriesila cez mobil a reprak... Zase nech mate pekne spomienky. My sme sice hudbu neriesili, ale tak ja vobec netancujem a aj ked som manzelovi navrhovala, ze ved mozeme mat hudbu a on moze tancovat, nechcel, ze ked ja nebudem, nechce ani on tancovat. No u vas je to ine, ak bude aj tancovacka.
My sme mali sobas v kostole o 12⁰⁰ a potom okolo 14⁰⁰ obed v restauracii pri jazere v uzavretej spolocnosti a potom klasika torta, kava, zakusky, slane... volne na stoloch a potom uz len prijemne posedenie do vecera, kde uz kazdy zostal, dokedy chcel / mohol. Posledni hostia odchadzali cca. 19⁰⁰.
Na com som ja jedine trvala, bol fotograf a tomu som naozaj rada aj spatne, lebo mame pekne fotky. Doobeda nas fotil samych dvoch uz oblecenych ako na svadbu (parove fotenie v parku), potom fotil este obrad v kostole a nakoniec pred kostolom skupina nove fotky. Tym skoncil a v restauracii sa uz oficialne nefotilo, to uz len kto chcel, si fotil co chcel.
Kamoska chceli setrit a fotil im len kamos na mobil, uz je to snad 10 rokov, takze ta kvalita fotiek bola velmi smutna, hlavne tie vecer zo zabavy, cervene oci, rozmazani ludia, neostre fotky... Ked mi ich ukazovala, bolo mi jej fakt luto...
Inak my sme tiez nemali na rozhadzovanie, preto aj oslava formou obeda a poobedneho posedenia + na satach som sa snazila usetrit. Dala som si ich usit kamoskinej znamej a po svadbe mi ich este skratila a ja som si ich zafarbila a boli normalne pouzitelne este na inu udalost. Stsli ma tolko, kolko vtedy stalo pozicanie svadobnych. Topanky / sandalky som si kupila take, co som este par rokov potom nosila, kym sa neznicili. Zavoj mi pozicala kamoska.
Pozri, sadni si s nastavajucim a spiste si, co je pre vas dolezite a na com chcete usetrit, resp. co pre vas nie je prioritou.
Co sa siat tyka, biela nie je povinna, ked sa uz v nej necitis dobre, pokojne by som sla do siat, ktore este vyuzijem aj inokedy (oslavy a pod.). Zase nie ale plazove saty, nieco take slavnostnejsie... Kludne aj bledoruzova, bledomodra, bledozelena... Uz v akej sa citis pekne a hodi sa Ti.