icon

Ako nazvať chlapca s menom Oliver zdrobneninou?

zuzuk22
9. dec 2013

Lebo priateľ sa zaťal a budeme mat Olivera 🙂 ja som bola viac za markusa ale dobre no este na začiatku tehu padla dohoda ze ak bude chlapec vyberie on ak dievča tak ja 😀 tak ze ako sa dá povedať pekná zdrobneňina pre toto meno . Dakujem 🙂

stanislavao
9. dec 2013

@ivanakal no, ale bohuzial, tak to je. niekto sa to nenauci cely zivot. my mame Matúša a hovoria mu v skole Maťo. no co je on, aky maťo_ ved mačo je matej. ale tak co s tym narobim. a pritom MArko, ved to je tak lahke meno, ze aj babka by si ho mohla zapamatat. co uz. mna vytaca, ked sebastian je sepko, benjamin je benko, timur, timotej je timko, david je dadinko, davulko, alebo davko. no otras. inak marek a marko je velmi super meno, lebo sa tomu neda skaredo povedat a som si myslela, ze ani nijak inak len marek, alebo marko. ale tak ked markovi hovoria marek, tak to je uz naco.

zuzana76
9. dec 2013

podla mna slovanske jazyky su jazyky zdrobnenin, preto mame tendenciu zdrobnovat a mena , ktore su povodne cudzie, teda neudomacnene, / pretoze cudzie mena su vlastne skoro vsetky/, tak vyznievaju zdrobnene velmi cudne, ja som prave kvôli tomuto nedala meno Oliver, pretoze mne by ta zdrobnenina chybala, zato taka Katka, Zuzka, Anička tie sa pouzivali bud len v takejto forme, alebo hanlivo Zuza, Kata, Anča, takze z tohto dovodu som skor za konzervativnejsie mena, kde je zdrobnenina pripustna.

alami
9. dec 2013

ja mám Olivera, najčastejšie je Oli, ale aj Olinko, Oliverko, Olinuško(to musí byť strašne dobrý 😀 alebo Olik. Ak nahnevá, padne meno Olino. na nič iné sme za 11 rokov neprišli🙂 ale s menom sme spokojní aj my, aj on 🙂

lucikos
9. dec 2013

Neviem či to tu je ale napr. malý zlatý Olinečko 🙂

ifkael
9. dec 2013

Olinecko uz hadam nie...preco kazit meno?

ava11
9. dec 2013

My mame Olivera a hovorime mu Oliver 🙂 Maximalne teda Oliverko. Ak ho tuzim oslovit nejako este milsie alebo citlivejsie, pouzivam ine vyrazy 😀 Zajko, mufko, milacik, srdiecko, anjelik atd 😉 Ale meno mu nekazim, preto som mu ho dala, lebo sa mi paci v jeho normalnej podobe.

lillyd1
9. dec 2013

Mám Olivera🙂 a väčšinou je Oli alebo Olinko🙂

jaja28
9. dec 2013

Oliver je krasne meno samo o sebe 😉 netreba skracovat, max. tak oliverko, alebo nieco milsie ako napisala @ava11 - milacik, srdiecko, alebo nieco v tom duchu 😉 🙂

h2
10. dec 2013

@sense Nikdy nepochopíš, načo dávajú ľudia deťom normálne mená a potom ich volajú zdrobneninou? No, skúsim Ti to napriek tomu vysvetliť. Volajú ich tak, lebo sú to deti, najprv maličké rozkošné bábätká, potom neskôr veselí šibali, niekedy sú smutní, alebo ich niečo bolí, chcú poľutovať, pritúliť, pomaznať sa. Preto rodičia siahajú aj po iných, jemnejších formách mena. A prečo im potom dávajú normálne mená, keď ich chcú volať zdrobneninou? Tak jasné, že preto, lebo aj Oliverko, Oliveruško, Olík, Olinko, Olilíček... jedného dňa vyrastie a bolo by divné, keby sa tak volal napríklad ako predseda najvyššieho súdu. 🙂

andynika
10. dec 2013

Oli ,Olinko,Olko

lenka1993
10. dec 2013

Sesternica má Olivera a voláme ho Oli alebo Oliverko 🙂

sense
10. dec 2013

@h2 len zial vela ludi krstnym menom to dieta nevolaju potom vobec....tak ho mozu hned nazvat zdrobneninou a dat mu ju do rodneho listu...

h2
10. dec 2013

@sense Asi si mala pravdu, keď si písala, že to nikdy nepochopíš. 🙂 Veď som Ti vysvetľovala, prečo mu do rodného listu zdrobneninu nedávajú, no ale skúsim to ešte raz, naposledy zopakovať: Pretože niekto, kto je ako Oliveruško rozkošné bábätko, by bol s týmto menom o tridsať rokov na smiech. Rodičia nevyberajú meno pre malé bábo, ale predpokladajú, že jedného dňa aj vyrastie. 🙂

katka1981
10. dec 2013

mne je sympatickejsie meno Oliver, Oliverko, Olinko, Oli, Olinecko, Olusko, Olusik...

bazarocka
10. dec 2013

za mňa môžem povedať že skracovanie a zdrobňovanie mien sa mi nepáči, ja mám Izabelu a vždy jej hovorím celým menom a nikdy som nepoužila zdrobneninu, podľa mňa sa tak "kazia" mená, napr. vždy sa mi páčilo meno Anna, znie tak jednoducho a pekne ale všetci to kazia tým anka anička anča tak som si to rozmyslela

bazarocka
10. dec 2013

PS: bez urážky Anny 😉

1katkas
10. dec 2013

Olík, Oliverko

pacica
Odpoveď bola odstránená
sense
11. dec 2013

@h2 ale ved o tridsat rokov aj keby sa vola oliverko podla rodneo listo o tak nikto nevola.....ale to je typicky slovenske vypislat zvlasten mena neslovenske a potom hladat 100 obdob zdrobnenin a v horsom pripade potom zhanat kedy ma dieta meniny lebo take meno ani v kalendari nie je. (toto sa netyka momntalne Olivera) ....ved staci Oliver - Oliverko naco dalsi 20 zdrobnenin....

sense
11. dec 2013

@bazarocka vsetky palce hore, volam sa anna a kym som neodisla zit do zahranicia som svoje meno neznasala, prave preto ze mi anna nikto nepovedal vzdy som bola len Anka, Anicka, Hana, Hanka, Andula, Andulka, Anca len nie Anna. V zahranici zdrobneniny nikto neriesi a kolko je krasnyc mien

monciky
11. dec 2013

@zuzuk22
priatel vybral krasne meno a ja by som ho volala Oliver, Oli, Oliverko, viac nepotrebujem🙂 a potom o par rokov uvidis co deti v skolke alebo v skole vymyslia🙂

tulka3
11. dec 2013

U dcerky v skolke je ich viacero a volaju ich prevazne Olinko a Oli 🙂

deyna25
11. dec 2013

My mame Olivera a skratkou ho volame najcastejsie Oli,ked bol mensi tak Oliverko.V skolke ho pani ucitelky volaju Olinko a deti Oliverko.

hoblinka13
5. jan 2014

@stanislavao nechapem,co ta na tom vytaca,co ste take posadnute menami svojich deti.ty si ho volaj celym menom,ale nehnevaj sa,aby som sa ja vytacala a robila si skaredy den len preto,ze pocujem na ulici sebastiana oslovit menom Sebko,tak toto zase ja nechapem 😀 to iste ako svagrina.malemu markovi povedali maros a ona dobreze z koze nevyskocila od zlosti.

hoblinka13
5. jan 2014

Oliverko je pekne,Olino sa mi nepaci a este Oli ujde.Neboj ver muzovi,Oliver nie je skarede meno

denka3008
5. jan 2014

My mame Oliverka a hovorime mu aj Olinko Olinecko Oli ale najviac sa mi paci Oliver a potom mu hovorime pampustek milacik a pod.

marika39
5. jan 2014

Kamarátka má Olivera a volá ho len Oli, Olik

hallie
5. jan 2014

@stanislavao och, toho sa bojim aj ja! Matus je nas horuci kandidat, Martina a Mateja som zavrhla preto, ze je to vzdy napokon Mato... a skoncim rovnako. Ja nechapem, ako niekomu vobec napadne, ze Matus je Mato...

jalucija
5. jan 2014

oliver je moj kocur a volame ho olo alebo olino 🙂 je to moc moc pekne meno aj pre kocura

stanislavao
5. jan 2014

@hallie no ved to, neviem, preco matusovi hovoria mato. divny ludia.