icon

Ako osláviť narodeniny dieťaťa so spolužiakmi?

25. feb 2026

Ahojte, moja otázka robíte oslavu narodenín deťom kde pozývate spolužiakov? Ak áno kde, u vás doma či niekde v meste v detskom kútiku? Mám chlapca prváka a čoskoro bude mať narodeniny. Rozmýšľam či mu spraviť oslavu aby mohol pozvať spolužiakov. Vraj sa to tak robí.. Ja som sa ho pýtala a on sám nevie či chce takú oslavu. Ani to nevie či by chcel doma alebo niekam do detského kútika. On je taký nesmelý a nerozhodný. Minulý rok ho prvýkrát pozvali zo škôlky jeden chlapec, boli v detskom kútiku tam sa mu páčilo. Patrilo by sa aj toho chlapca pozvať.
Chcem sa ešte spýtať v prípade ak by bola oslava doma, ako zabaviť 6-7 ročné deti, vymyslieť im nejaké aktivity alebo nechať ich hrať sa v detskej izbe? Nebudú sa nudiť? V prípade v detskom kútiku čo všetko treba pripraviť?
V živote som nerobila oslavu pre kamarátov tak neviem. Vždy sme oslavovali narodeniny len v kruhu rodiny doma.

sandri
25. feb 2026

Ahoj, ked som mala skolkara, osvedcila sa mi oslava v telocvicni. Mame v okoli telocvicnu, ktora sa da vyslovene prenajat na oslavy, dokonca je v cene aj animator. Je to na 2-3 hod, obcerstvenie donesiem, decka maju vdaka animatorovi program a cenovo to vychadza lepsie ako detsky kutik.

katkaseiner
25. feb 2026

Pri skolkaroch som pozyvala s mamičkami a mali sme na zabavu šašice. Chalani sa zahrali sami, my s maminami sme pokecali (pozname sa). Teraz uz maju 10 a 13 a poslednú oslavu chceli obaja na motokarach. Tak mohli si zavolat 4 kamaratov - nech sa zmestime do 2 aut.
Syn bol naposledy na oslave v Jump arene

janinah
25. feb 2026

Ze sa nieco robi alebo patri nexnamena,ze to musiš robiť. Mozno na to nemaš cas,financie ,schopnosti alebo nervy. A mozno mas vsetko. Ak raz urobis bude sa to ocakavat aj o rok,aj o dalši rok... Moje deti nosili drobnu zabalenu sladkost spoluziakom a cokolady resp.dezertiky ucitelkam ( triednej a druzinovej) to bohato stači si myslim.

anonym_2797cf
25. feb 2026

kym bola mensia boli ostavy u nas .. mam mensiu zahradu tak sa tam vmestil akurat tak skakaci hrad..neskor mala bud prespavacku s max 5 kamoskami, alebo sa islo do trampolne parku .. pripadne bowling ... teraz uz max 2-3 amosky na noc minuly rok mala len jednu a isli sme do zabavneho parku

euka210
25. feb 2026

@anonym_autor mojho syna pozyvaju do pizerie niektori spoluziaci...ale az vo vyssich rocnikoch. Ja take nerobim, 1x mal syn doma kamaratov na 8r, lebo rodina sa kvoli covidu nevedela zist. Mame dom, tu sa 6ch dalo zvladnut 😁
Ak syn nevie ci chce, tak by som nerobila...ale to som ja.

anonym_cd5505
25. feb 2026

@anonym_autor
Ahoj,
my robime v deckom kutiku. Maly mal prvy krat v 5 rokoch. Bolo Tam 12 deti, zopar rodiciv. Donieski sme su Tortur, ovocie, napoje. Ak chces, mozes vymysliet nejaku Aktivitu/hru. Trebars kreslenie na latkovu tasku, malovanie dreveneho pohara na pastelky, podla zaujmu deti 🙂.
Maly su vybral temu poziarnikov teraz. A teda Bude podla toho aj dekoracia - nosime Si Papieroval taniere atd.
Deti sa prehraju, je to zajednane len pre nasu skupinku.
Na konci Kazdy maly hist dostane vrecusko s drobnistami - skadkisti, pastelky,klucenky,minibloky,kludne nieco do skoly ,gumy. Podla uvazenia.
Zalezi aj od moznosti ake mas v okoli 🙂

anonym_78eb7f
25. feb 2026

Tiež mám prvacku a teda desim sa toho ked bude mat narodeniny a bude chciet zavolať spolužiakov.. boli sa u nás hrať už nejaké jej spolužiačky a to bol dom hore nohami. Absolútne nerešpektoval žiadne pravidlá ani zákazy, behali po celom dome..ked som s nimi chcela robiť nejakú aktivitu, tvoriť, spoločenskú hru atď tak nevydržali ani 5 minút. Detaka izba bola hore nohami a mohla som len snívať, ze sa v nej budú hrať.. ja som bola po 2 hodinách hotová.. keby mam mat doma toto na jej oslavu a ešte im cca 3 hodiny robiť program, pretože ked nie, prevratia dom hore nohami asi ma ozaj slahne. U nich su všetky deti divoké. Dcéra bola v konečnom dôsledku smutná, ako dopadla návšteva a ze sa ani nechceli hrať ale stále vymýšľali.. detsky kútik je asi ideálny ale nie každý ma 250-300€ na detsky kútik.. dokonca v našom meste kde chodí dcéra do školy nieje jediný detsky kútik..takže vôbec netuším, ked bude chciet so spolužiakmi, ako to urobim ale desim sa veru toho. Kamoška ona robievam synovi vždy v detskom kútiku, na trampolína, na leteckej stene atď.. ale ona býva v ba..stojí ju to od 300 do 400€ za 2-3 hodiny a všetci sú spokojný. Jeho tiež pozývajú na oslavy, ktoré su v rovnakom duchu.

andreatytler
Včera o 06:03

Ked som bola dieta tak mi hrozne chybala skutocna narodeninova oslava. U nas sme len nastupili doradu, potriasli oslavencovi rukou, dali kvety, darcek a zjedli tortu. Priserne suchoparne a nudne.
Preto robim oslavu synovy kam pozyvam spoluziakov a kamaratov, mensiu u nas doma v skutocny den ked ma narodeniny a velku oslavu v kutiku cez vykend. Uvazuj, budes mat vo svojom zivote tak 6 narodenin ktore oslavis s dietatom, to je hrozne malo. Ked bude mat 12-13 uz s tebou oslavovat nebude chciet.
Ja idem na plny plyn. Ozdobujem dom, kupujem balony, peciem paradne torty. Deti nepotrebuju program, jedinne co robim je hra "Posun balik dalej" (Pass the parcel). Zabal hracku do niekolkych vrstiev ozdobneho papiera. Kazdu vrstvu inu farbu papiera. Deti sedia okolo stola a posuvaju si dokola balik kym hra hudba. Ked hudba prestane, dieta ktore ma akurat balik, odbali vrchnu vrstvu papiera. Potom hudba zacne a balik sa posuva dalej, az kym sa neodbali posledna vrstva a odhali sa hracka. Ja davam malu sladkost alebo medailu medzi kazdu vrstvu aby kazde dieta nieco dostalo, nielen to posledne. Deti to miluju. Na jedlo mame vzdy pizzu, deti aj tak vela nejedia na takej oslave.

autor
Včera o 11:36

Ďakujem za vaše názory, asi by to bolo lepšie doma si myslím.
Len ja tie mamičky nepoznám tak neviem či by doniesli k nám deti. A čo prichystať? Menšiu tortu aj nejaké sladkosti pre deti? A aktivity aké vymyslieť či mám ich nechať nech sa zahrajú v detskej izbe s čím len chcú? Ja neviem keď vidím dnešné deti ako sú niektoré nevychovane drzé, či sa im bude páčiť u nás. Nechcem aby bol syn sklamaný.

sandri
Včera o 12:08
@anonym_autor

Len ja tie mamičky nepoznám tak neviem či by doniesli k nám deti. A čo prichystať? Menšiu tortu aj nejaké sladkosti pre deti? A aktivity aké vymyslieť či mám ich nechať nech sa zahrajú v detskej izbe s čím len chcú? Ja neviem keď vidím dnešné deti ako sú niektoré nevychovane drzé, či sa im bude páčiť u nás. Nechcem aby bol syn sklamaný.

@anonym_autor kedy ma syn sviatok? V ktorom rocnom obdobi? My sme robili aj na ihrisku oslavu - doniesla som obcerstvenie, decka sa zahrali vonku a doma nebol ziaden bordel. A nic ma to nestalo, kedze ihrisko je verejne 🙂

bebina23
Včera o 13:20

@anonym_autor ja som robila nasej minuly rok vonku. Sice ma narodeniny vo februari, prelozili sme oslavu na prvy julovy tyzden. Objednali sme skakacu hrad, doniesli si vodne pistole striekali sa nahanali, naplnila som im pinatu tak tu rozbijali. Teraz chcela oslavu hned tak bola vnutri. Mame maly dom tak pozvala len 4 baby. Upiekla som tortu, chlebicky, jednohubky, bananove jednohubky, mafiny, cipsy, chrumky a ovocie, fanta, citronada voda. Prisli, zagratulovali, najedli sa. Potom som im vymyslela 2-3 sutaze(vyhřerca ziskal drobnost z Tedi). Potom si sami vymysleli Sochy sochy nehybte sa, Stolickovy a Metllvy tanec a tanecnu sutaz, tak som im pustala hudbu. A nakonuec uz boli ko tak sa hrali na rodinu. Boli tu 3 a pol hod a nechceli ist domou. Ja s muzom sme sa citili jak po 48h šichte niekde na poli ale dcera bola štastna. Samozrejmost bola bohata balonova aj nebalonova vyzdoba podla zelania dcery. Nie je to vsetko najlacnejsie, ale mne oslavu nikdy nikto neurobil a strasne som po nej tuzila, tak chcem, nech si tieto detske oslavy deti uziju ked mozu. Syn ma o mesiac narodky a uz teraz odratava dni. Netesi sa na darcek ale na oslavu s kamosmi. Ked tvoj syn nechce, uzite si den spolu, alebo si urobte narodeninovy vylet. Aj to su krasne spomienky. Kazde dieta je ine. Mozno bude chciet o rok a mozno vobec.

autor
Včera o 13:34
@sandri

@anonym_autor kedy ma syn sviatok? V ktorom rocnom obdobi? My sme robili aj na ihrisku oslavu - doniesla som obcerstvenie, decka sa zahrali vonku a doma nebol ziaden bordel. A nic ma to nestalo, kedze ihrisko je verejne 🙂

@sandri Na jar

beronsche
Včera o 13:49
@anonym_autor

@anonym_autor my robíme vždy doma. Ale pozývame len najlepších kamarátov, čiže 3-4 deti, viac nie..
Vždy je torta a potom ešte nejaké pochutiny a nápoje.
Program im nerobím, to si manazuju deti samé. Žiadnu vedu z toho nerobíme, nič extra neobjednal sme, nezabezpečujeme...
Mám pocit, že práve tá "sloboda" sa im páči..
Ja samozrejme pozerám.
Pred oslavou píšem/ volam rodičom, kedy oslavu plánujeme a či môžu ich deti k nám prísť.

Keď k nám ide dieťa (1.stupen ZS) prvý krát (vo všeobecnosti), vždy pozývam matku "na kávu".
Ja chcem vedieť, kde moje dieťa trávi čas, takže automaticky predpokladám, že aj ony to tak majú (prekvapivo nie každá..)

spongebob1
Včera o 14:16

@anonym_autor Robit oslavu v byte je cisty masaker. Nedoporucujem.
Idealna oslava v detskom kutiku, v cukrarni/v restauracii, kde je detske ihrisko, v parku.
Jedlo:
-torta so svieckami
- chlebicky, pizza, hamburgery
- voda, limonada
-zmrzlina
Ja som vzdy pozyvala mamicky na kavu, poharik, pizzu. Nemusela som strazit deti. 🙂

autor
Včera o 16:06
@beronsche

@anonym_autor my robíme vždy doma. Ale pozývame len najlepších kamarátov, čiže 3-4 deti, viac nie..
Vždy je torta a potom ešte nejaké pochutiny a nápoje.
Program im nerobím, to si manazuju deti samé. Žiadnu vedu z toho nerobíme, nič extra neobjednal sme, nezabezpečujeme...
Mám pocit, že práve tá "sloboda" sa im páči..
Ja samozrejme pozerám.
Pred oslavou píšem/ volam rodičom, kedy oslavu plánujeme a či môžu ich deti k nám prísť.

Keď k nám ide dieťa (1.stupen ZS) prvý krát (vo všeobecnosti), vždy pozývam matku "na kávu".
Ja chcem vedieť, kde moje dieťa trávi čas, takže automaticky predpokladám, že aj ony to tak majú (prekvapivo nie každá..)

@beronsche Aj my tak rozmýšľame 4-5 deti, určite nie celú triedu. Teda necháš ich v detskej nech sa hrajú, keby niečo chceli tak sa ohlásia.
Práveže ja tie mamičky nepoznám, len z videnia z niektorými deťmi chodil aj do škôlky môj syn, niektoré chodili inam do škôlky. Ale neviem či by prijali pozvanie na kávu.

autor
Včera o 16:07
@spongebob1

@anonym_autor Robit oslavu v byte je cisty masaker. Nedoporucujem.
Idealna oslava v detskom kutiku, v cukrarni/v restauracii, kde je detske ihrisko, v parku.
Jedlo:
-torta so svieckami
- chlebicky, pizza, hamburgery
- voda, limonada
-zmrzlina
Ja som vzdy pozyvala mamicky na kavu, poharik, pizzu. Nemusela som strazit deti. 🙂

@spongebob1 Bývame v dome, máme aj dvor, trampolínu, pieskovisko. Môžu sa zahrať aj vnútri aj vonku, neviem či im to bude stačiť.

autor
Včera o 16:08

A ešte narodeniny vychádzajú na piatok, mám robiť oslavu v piatok alebo v sobotu, ktorý deň zvyknete robiť vy?

anonym_0ba0cb
Včera o 17:54
@sandri

@sandri presne na takuto ihriskovu oslavu sme sa nechtiac dostali. Vsetky deti, ktore len isli na to verejne ihrisko, slintali nad tortou a cipsami. Oslavenci sa hrali s balonikmi, ale nedovolili, aby baloniky chytali ostatne deti. A tiez sa oslavenci na ihrisku spravali, ako keby patrilo im, vyhanali ostatne deti z preliezok. Este boli drze, ked som sa ich snazila trochu umravnit. Mamicky v kute ihriska s flasou vina sa vobec o deti nestarali. Takze z pohladu organizatorov to bolo asi sikovne ved priestor zadarmo a ziadne vydaje ani upratovanie po oslave. Ale bolo mi luto deti, co sa nezucastnili oslavy, len chceli ist hrat sa na ihrisko.

beronsche
Včera o 18:37
@anonym_autor

@beronsche Aj my tak rozmýšľame 4-5 deti, určite nie celú triedu. Teda necháš ich v detskej nech sa hrajú, keby niečo chceli tak sa ohlásia.
Práveže ja tie mamičky nepoznám, len z videnia z niektorými deťmi chodil aj do škôlky môj syn, niektoré chodili inam do škôlky. Ale neviem či by prijali pozvanie na kávu.

@anonym_autor behajú po celom dome...🙂 Chvíľu sú v detskej, chvíľu inde. Keď je pekne, vybehnú aj na dvor. Ja len striehnem, aby niečo nevyviedli.

beronsche
Včera o 18:38
@anonym_autor

A ešte narodeniny vychádzajú na piatok, mám robiť oslavu v piatok alebo v sobotu, ktorý deň zvyknete robiť vy?

@anonym_autor vždy v sobotu, niekedy aj týždeň po narodeninách - ak nejaký kamarát nemôže..

andreatytler
Dnes o 04:48
@anonym_autor

@anonym_autor S mamickami sa nemusis poznat. Hlavne ze deti su kamarati.
Necakaj ze deti ostanu iba v detskej. Budes ich mat po celom dome. Budes to musiet strazit. Najlepsie hned na uvod vysvetlit pravidla a ak su tie mamy normalne budu si strazit kazda svoje dieta. Ak bude pekne, do domu ich ani nepustaj, iba na WC. Deti sa aj tak radsej hraju vonku.
Pocitaj s tym ze ak ma dieta mladsieho alebo starsieho surodenca, bude mozno musiet prist s nim, takze mozes mat viac ako 4-5 deti.