icon

Ako osláviť päťdesiate narodeniny?

jaja20
28. jan 2026

Ahojte, čoskoro ma čaká oslava narodenín, a vôbec neviem, ako to vlastne osláviť...? Akým spôsobom ste prešli tento míľnik v živote? Či len pozvať rodinu do reštaurácie, ako obvykle alebo ste vtedy urobili niečo špeciálne? Ďakujem za inšpirácie 🙂

Strana
z2
anonym_294db9
Včera o 11:59

zalezi na tebe a ci sa pozývate, chodite, alebo to prejdes ako kazde ine narodeniny
ako robit oslavu lebo inak sa už stretavate iba na pohreboch ako rodina - tu padlo.
no ako sorry ja nebudem nikomu sponzorovat navštevu, kto im zakazal sa stretavat aj mimo pohrebov a svadieb..

fineta
Včera o 12:08

Nechcem ziadne oslavy, túžim sa vtedy hojdať v sieti v Dominikánskej republike s coco loco v ruke. ⛱️😁

jaja20
autor
Včera o 15:19
@anonym_476db2

Všetky narodeniny berieme iba ako deň, keď si pripomenieme niečo spoločne s mužom. A pritom s mužom sme boli presne tie typy, ktoré do svojej 30tky trávili všetky narodeniny v baroch, krčmách, a podnikoch, tanec, alkohol, darčeky, ruka hore. Tri dni oslavy na chate apd. Aktuálne už skoro 20 rokov žiadne narodeniny špeci neoslavujeme. Rodičia nám dajú nejakú maličkosť, my s mužom sami sebe niečo dáme. Ale nemusí to byť nijako hodnotný darček. Ja som mu dala tortu, ktorú som dala upiecť cukrárke, on mi dal maličkosť za cca. 25 eur, ale tešila som sa ako malé dieťa. Ideme si s mužom sadnúť niekde na dobrú večeru a strávime spolu deň.

@anonym_476db2 Trávime spolu dni pravidelne a aj na večere chodíme s manželom kedykoľvek. Mňa zaujíma konkrétne oslava 50-ky, ako to ostatné ženy poriešili.
Hľadám inšpiráciu.

jaja20
autor
Včera o 15:21
@valria

Nie, škoda vyhodených peňazí na oslavy po reštikách s hromadou ľudí a často len preto, " že sa to patrí". Detto to platí pre svadby ;).

@valria Ja to vôbec neberiem ako niečo, čo sa len patrí. Chcem sa v tento deň stretnúť so všetkými, ktorí sú v mojom živote dôležití. Len hľadám nejakú inšpiráciu, niečo zaujímavé.

jaja20
autor
Včera o 15:32

Aj ja som si to Mexiko perfektne užila 🌞

ninusa221
Včera o 16:05

@jaja20 ocino mal 50 v podniku cca 40 ľudí najbližšia rodina a kamaráti. Bola to super žurka. Podľa mňa ak človek ma na to financie prečo nie.. už dlho sme sa tak dobre nezabavili 🙂

anonym_a71068
Včera o 16:09

Aj my robime oslavy ako zurky, ved treba sa stretavat co najcastejsie, zijeme len raz a zabavy nikdy nie je dost. Ale, my sa mame vsetci radi, tak u nas syretavky vo velkom ficia, ci vacsia, tym lepsia, ani dovod nemusi byt 🙈🤣

anonym_476db2
Včera o 16:14
@jaja20

@anonym_476db2 Trávime spolu dni pravidelne a aj na večere chodíme s manželom kedykoľvek. Mňa zaujíma konkrétne oslava 50-ky, ako to ostatné ženy poriešili.
Hľadám inšpiráciu.

@jaja20 aj my trávime spolu každý deň a aj na večery a obedy chodíme pravidelne, a takto to konkrétne oslavujeme my.

dora281
Včera o 16:29

@jaja20 Veď v profile máš, že ideš stále vlastnou cestou. To sa 50 - tka musí oslavovať čo najhonosnejšie? To je už tiež v ústave SR? Nemusíš nič, ak nechceš. To, že sa to patrí? To je aký dôvod? Nula bodov. Môj nebohý otec hovorieval: Narodeniny po 50 - tke treba skôr oplakávať a nie oslavovať. Škoda peňazí. Ale, tvoja voľba.

kingstonka
Včera o 16:42

Nedávno oslavovala kolegyňa, viem ze mala oslavu samostatne s rodinou a asi 10 kolegov pozvala na bowling spojený s večerou, bolo veľmi dobre.

jaja20
autor
Včera o 16:47
@dora281

@jaja20 Veď v profile máš, že ideš stále vlastnou cestou. To sa 50 - tka musí oslavovať čo najhonosnejšie? To je už tiež v ústave SR? Nemusíš nič, ak nechceš. To, že sa to patrí? To je aký dôvod? Nula bodov. Môj nebohý otec hovorieval: Narodeniny po 50 - tke treba skôr oplakávať a nie oslavovať. Škoda peňazí. Ale, tvoja voľba.

@dora281 To je pekné, že si si preštudoval môj profil, ale ten výrok je úplne o inom.
Ani nikde nepíšem, že mienim oslavovať honosne, ani kôli tomu, že sa to patrí. Kde si to videl? Keď chceš reagovať ( inak úplne od veci, lebo si mi nič k téme neporadil ), tak si aspoň prečítaj všetko.
A mimochodom, narodeniny po 50-ke sú 51. narodeniny

jaja20
autor
Včera o 16:47
@kingstonka

Nedávno oslavovala kolegyňa, viem ze mala oslavu samostatne s rodinou a asi 10 kolegov pozvala na bowling spojený s večerou, bolo veľmi dobre.

@kingstonka Tak toto je naozaj zaujímavé, ďakujem za nápad 🙂

anonym_321310
Včera o 16:56
@jaja20

@valria Ja to vôbec neberiem ako niečo, čo sa len patrí. Chcem sa v tento deň stretnúť so všetkými, ktorí sú v mojom živote dôležití. Len hľadám nejakú inšpiráciu, niečo zaujímavé.

@jaja20 ak to tak citis, urob tak. nedaj na ludi ktori ti vravia ze su to vyhodene peniaze a ze sa to robi len preto lebo sa to patri. kazda rodina je ina a ma ine zvyky. my sme siroka rodina, pravidelne sa stretavame nielen na taketo vyrocia. najprv si premysli, kolko ludi by si pozvala, ci su tam len dospeli alebo aj s detmi. bola som na viacerych, vzdy to boli velke oslavy (cca 50 ludi), s hudbou, tancom, rodinnym premietanim, pre deti bol detsky kutik alebo ked to bolo v lete tak ihrisko pri restauracii. ak si vyberies chatu, tak idealne ak by tam bol mozny catering alebo donaska, inak zeny budu stale v kuchyni.

dora281
Včera o 17:00
@jaja20

@dora281 To je pekné, že si si preštudoval môj profil, ale ten výrok je úplne o inom.
Ani nikde nepíšem, že mienim oslavovať honosne, ani kôli tomu, že sa to patrí. Kde si to videl? Keď chceš reagovať ( inak úplne od veci, lebo si mi nič k téme neporadil ), tak si aspoň prečítaj všetko.
A mimochodom, narodeniny po 50-ke sú 51. narodeniny

@jaja20 Ako myslíš, ideš svojou vlastnou cestou, ale portrebuješ poradiť, aby oslava bola nezabudnuteľná. Tak s chuťou do toho.

banalu
Včera o 17:07

@jaja20 isli sme s mamou na Kubu, na 60tku planuje Mexiko. Boja sa daleko takto dvaja, tak sme im spravili radost a sli sme vsetci 😊

anonym_b0c99f
Včera o 17:15

Mňa to čaká v decembri pred Vianocami, a teda oslavy sú mi proti srsti. U nás sa bežne robia oslavy pre 50 ľudí aj na tridsiatku či štyridsiatku. Ja som rozhodnutá pozvať rodičov, súrodencov, teda taký "suchý základ" na obed do reštiky. Štyri kamošky z detstva na pizzu ( to si ideme sadnúť každý rok) a finito. Viem, že v práci na vianočnom večierku to budú riešiť, lebo sa to u nás robí, tak to tam zalepím veterníkom. Len vtedy sa pre oslávenca robia kadejaké aktivitky, súťaže, hlúposti a tomu sa chcem vyhnúť, takže to im radšej poviem, že toto pre mňa nie je. Jemine, 50!!! Kedy sa to stalo!

jaja20
autor
Včera o 17:16
@anonym_321310

@jaja20 ak to tak citis, urob tak. nedaj na ludi ktori ti vravia ze su to vyhodene peniaze a ze sa to robi len preto lebo sa to patri. kazda rodina je ina a ma ine zvyky. my sme siroka rodina, pravidelne sa stretavame nielen na taketo vyrocia. najprv si premysli, kolko ludi by si pozvala, ci su tam len dospeli alebo aj s detmi. bola som na viacerych, vzdy to boli velke oslavy (cca 50 ludi), s hudbou, tancom, rodinnym premietanim, pre deti bol detsky kutik alebo ked to bolo v lete tak ihrisko pri restauracii. ak si vyberies chatu, tak idealne ak by tam bol mozny catering alebo donaska, inak zeny budu stale v kuchyni.

@anonym_321310 Ďakujem 🫶

jaja20
autor
Včera o 17:18
@anonym_476db2

@jaja20 aj my trávime spolu každý deň a aj na večery a obedy chodíme pravidelne, a takto to konkrétne oslavujeme my.

@anonym_476db2 A to nemáte deti, súrodencov, rodičov, dobrých kamarátov...?
Lebo si vôbec neviem ani predstaviť, že by som išla do reštaurácie len s manželom, a dcéru by sme nechali doma.

jaja20
autor
Včera o 17:24
@dora281

@jaja20 Ako myslíš, ideš svojou vlastnou cestou, ale portrebuješ poradiť, aby oslava bola nezabudnuteľná. Tak s chuťou do toho.

@dora281 Vidím, že si ideš svoje, ale ten výrok si naozaj vôbec nepochopil. Význam je taký, že ma nezaujíma, čo o mne ľudia hovoria a žijem si po svojom.
Ale to nevylučuje, že sa nemôžem opýtať ostatných na inšpirácie, ak ma niečo zaujíma 🙂

jaja20
autor
Včera o 17:26
@banalu

@jaja20 isli sme s mamou na Kubu, na 60tku planuje Mexiko. Boja sa daleko takto dvaja, tak sme im spravili radost a sli sme vsetci 😊

@banalu Áno, cestovanie a spoznávanie krajín je aj pre mňa darček Nr.1 🙂
V tom Mexiku sme teraz boli s manželom sami, ale ešte premýšľam, ako to osláviť aj s ostatnými, ktorých mám rada.

dora281
Včera o 17:29
@jaja20

@dora281 Vidím, že si ideš svoje, ale ten výrok si naozaj vôbec nepochopil. Význam je taký, že ma nezaujíma, čo o mne ľudia hovoria a žijem si po svojom.
Ale to nevylučuje, že sa nemôžem opýtať ostatných na inšpirácie, ak ma niečo zaujíma 🙂

@jaja20 Prajem ti z úprimného srdca, aby oslava tvojich 50-tin bola pre všetkých zúčastnených, ale hlavne pre teba a tvojich najbližších, nezaudnuteľná na dlhé, dlhé roky. Myslím to úprimne, páči sa mi tvoja tvár na profile, si elegantná, neodolateľná dáma.🌹🌹🌹🌹

yellow28
Včera o 18:13
@jaja20

Aj ja som si to Mexiko perfektne užila 🌞

@jaja20 presne v den mojej 50-tky sme boli v Riu (Corcovado, Cukrova homola, vecer na Copacabane) a doma som oslavovala na viac krat...s kamoskami na vylete v Prahe, s druhou babskou partiou na chate, s kolegovcami az, ked sa oteplilo - v bufete pod vinohradmi, kde nas bolo asi 20...zhodou okolnosti tam bola aj druha partia, co oslavovala a to boli hudobnici, tak sme mali zadarmo zivu hudbu, super sme sa zabavili...a s rodicmi klasika v restauracii...P.S. do Mexica odlietame za 3 tyzdne 😀

jaja20
autor
Včera o 18:16
@dora281

@jaja20 Prajem ti z úprimného srdca, aby oslava tvojich 50-tin bola pre všetkých zúčastnených, ale hlavne pre teba a tvojich najbližších, nezaudnuteľná na dlhé, dlhé roky. Myslím to úprimne, páči sa mi tvoja tvár na profile, si elegantná, neodolateľná dáma.🌹🌹🌹🌹

@dora281 Ďakujem ti 🙂

jaja20
autor
Včera o 18:17
@yellow28

@jaja20 presne v den mojej 50-tky sme boli v Riu (Corcovado, Cukrova homola, vecer na Copacabane) a doma som oslavovala na viac krat...s kamoskami na vylete v Prahe, s druhou babskou partiou na chate, s kolegovcami az, ked sa oteplilo - v bufete pod vinohradmi, kde nas bolo asi 20...zhodou okolnosti tam bola aj druha partia, co oslavovala a to boli hudobnici, tak sme mali zadarmo zivu hudbu, super sme sa zabavili...a s rodicmi klasika v restauracii...P.S. do Mexica odlietame za 3 tyzdne 😀

@yellow28 To je super 🙂

Strana
z2