icon

Ako plánovať svadbu s partnerovým dieťaťom?

studentkastavbar
23. nov 2024

Ahojte, chcem sa opytat ze ako vyzerala Vaša svadba ak partner mal uz dieťa. Ako velmi to uz nebol ,,Váš deň”, a teda ako velmi ste to dieťa zapájali do obradu atď. Ci stalo pri Vás pri obrade atď. Ďakujem 🙂

Strana
z2
kavasmliekom
23. nov 2024

@studentkastavbar coo? Ja som sa vydávala, už som mala dcéru z prvého manželstva a manžel tiež syna. Obaja sú našimi deťmi, súčasťou a nikdy by mi ani nenapadlo, uvažovať o tom, či to bude len náš deň, či nám nebudú zavádzať deti 🙄 pri obrade sedeli v prvej lavici. Pri našich rodičoch.

saraxyz
23. nov 2024

@studentkastavbar si si istá, že sa chces vydávať?

petamich
23. nov 2024

Minuly vikend sme boli na svadbe, kde maju spolocne dieta. Ani to spolocne dieta nestalo pri nich pri obrade 🤷‍♀️ citala z biblie, lebo je ten typ, potom sa k nim pridala pri prvom tanci (ale opat podla mna len preto, ze je dievca), sedela pri stole so starymi rodicmi. Tym len chcem povedat, ze je to len na dohode ako velmi chce byt dieta zapojene a ako velmi chcete, aby bolo zapojene (bez ohladu na to cie to dieta je).

Len to tvoje zmyslanie je trosku zvlastne, aspon citam medzi riadkami, jeho syn je sucast jeho zivota a bude aj tvojho, ak by partner chcel, aby stal po jeho boku pri obrade a je to pre neho dolezite, ja by som to akceptovala. Skus si polozit otazku, ako by si sa na to pozerala ak by ste mali dieta vlastne.

melanta
23. nov 2024

Keď som sa vydávala druhý krát, moja dcéra bola dospelá a žila samostatne. Muž má syna na ZŠ. Išla som do vzťahu s tým, že chlapec nie je súčasťou mužovho života, ale nášho. Nášho. Chlapec bol napríklad s nami celé vianočné prázdniny, posledné 2 letá bol s nami 6 a 7 týždňov. Keď muž nemôže, že odcestuje pracovne, zoberiem si malého na víkend ja a urobíme si program iba my dvaja. Ja mám úplnú alergiu tu na koníku na ženy, ktoré si nájdu muža s deťmi, ale deti nechcú brať ako súčasť svojho života, mať ich radi ako vlastné, objímať ich, venovať sa im. Nechajte tých mužov ženám, ktoré v sebe takúto bezpodmienečnú lásku majú.
Inak, ako napísala kava v prvej reakcii, vaša svadba je váš deň. Do toho "váš" patria aj mužove deti.

kavasmliekom
23. nov 2024

@melanta úplne súhlasím.

deti95060810
23. nov 2024

@petamich veď aj pri starých rodičoch je OK... môj syn chodil s mojími rodičmi všade . - do obchodu, na väčšie nákupy, na výlet , prechádzky, a aj do kostola. všade.
deti vedia mať so starými rodičmi krásny vzťah...

som_realistka
23. nov 2024

Pri obrade by prečo malo stať vedľa snúbencov akékoľvek dieťa. Uzatvárajú manželstvo, skladajú sľuby. Deti ci uz ich spol9cne, alebo z predchádzajúcich vzťahov maju byť buď v prvom rade alebo v prvej lavici. Inak, nerozumiem celkom tomu, že deti nalepené na rodičoch aj pri obrade, keď skladajú sľuby.

petronelag
23. nov 2024

@som_realistka Tak by to malo byť, deti nech sedia v prvej lavici a je jedno koľko ich je a či sú manželove alebo manželkine.

mandzula
23. nov 2024

Citam to uz tretikrat a fakt neviem, na co sa vlastne pytas. Akurat sa mi zda, ze nie si na vztah s chlapom, ktory ma dieta, pripravena.

melanta
23. nov 2024

@som_realistka
@petronelag prečítala som si príspevok autorky 3 krát. Zakaždým som mala pocit, že tu vôbec nejde o státie dieťaťa vedľa manželov. Tu ide o dieťa všeobecne. Ak by to dieťa milovala a chcela, aby bolo súčasťou jej života, neriešila by to.

elli333
23. nov 2024

Tiez vobec nerozumiem otazke a naco sa vlastne pytas. U nas to bolo opacne, vydavala som sa a mam dcerku, v case svadby mala 10rokov. Normalne to bol nas den ktoreho sa zucastnila aj ona, rovnako ako nasi rodicia, rodina. Tak ako to na svadbach byva, ze casto su hostia a clenovia rodiny sucastou svadby a oslavuju ten den s mladomanzelmi. Ci ja som uz mimo? A nie pocas slubov nestala pri nas. Nevidim dovod nato aby pri sluboch stali deti, slub skladas partnerovi nie detom, vlastnym, nevlastnym, sucasnym, buducim...akymkolvek. Partner chce aby syn stal pri slube pri nom? No to neviem ako by som brala, je to o komunikacii, nech ti vysvetli preco to tak chce a citi a nejako sa skuste dohodnut tak aby ste boli co najviac spokojni obaja, respektive vsetci traja.

lentilka209
23. nov 2024

@melanta uz neriesis rodinu a to prave. Presne taketo zeny si maju vyberat muzi s detmi. Slobodne zeny ktore chcu mat svoju rodinu prosim nie 🙏

macekovam
23. nov 2024

@studentkastavbar ako si predstavujes aby to bolo.. keby to ma byt podla tvojich predstáv. partner ma syna v starostlivosti ci on ma aj mamu? kolko ma rokov syn?

macekovam
23. nov 2024

bud niekto kto bude pre rodinu prinosom. nie sebecka macocha.

biba_18
23. nov 2024

@melanta neviem či by som neriešila aj vlastné dieťa - prečo by malo stáť pri rodičoch pri uzatváraní manželstva? pri starých rodičoch v prvom rade by to bolo podľa mňa ok…

melanta
23. nov 2024

@biba_18 ja nikde nepíšem o státí dieťaťa pri rodičovi na svadbe. Osobne tiež nevidím dôvod, aby dieťa pri obrade stálo pri rodičoch. Ja ale píšem, že podľa mňa problém autorky nie je svadba, ale mužove dieťa všeobecne.

biba_18
23. nov 2024

@melanta neviem, je to možné aj keď ja osobne som to nepostrehla…

nikaeli
23. nov 2024

Moja druhá svadba - 14-ročná dcéra z prvého manželstva mala rovnaké šaty ako ja, niesla nám prstienky na vankúšiku a kráčala uličkou prvá s mojou mamkou a s naším 3-ročným synom. Sedeli s mojimi rodičmi v prvom rade. Dcéra nám potom držala obrúčky, bola mojou hlavnou družičkou. Tak, ako sú deti našou súčasťou počas bežných dní, boli ňou aj počas svadby. Dokonca s nami sedeli za hlavným stolom..

Aká je tvoja predstava?
Aká je predstava tvojho nastávajúceho?
Podstatné je, aby ste sa dohodli vy dvaja.

zuzanockamt
23. nov 2024

@studentkastavbar Ja som to z príspevku pochopila tak, že si veľmi mladá, partner starší s dieťaťom. Svadba je tvoja jediná životná méta, takže si celá bez seba, že sa vydáš a máš trošku nervičky, že ti to nejaké decko pokazí. Ak je to takto, tak svadba s týmto partnerom a ani vzťah s ním nie je pre teba. Ty si nejdeš zobrať partnera, ale aj to dieťa. Asi na to nie si zrelá. Hľadaj seberovného.

sella38
23. nov 2024

Uz ked teraz takto uvazujes... chudak chlapec.... a otec hlupak.

koniarova
23. nov 2024

Neber si ho. Nájdi si chlapa bez záväzkov. Toto ty nedáš.

ysseba
23. nov 2024

@melanta tak toto je pekne a presne takto to ma byt 🥰

monikazs
23. nov 2024

@melanta suhlasim. Ved partner rodica moze byt pre dieta dalsi clovek v jeho zivote, ktory ho a ma rad a na ktoreho sa moze spolahnut.

petamich
23. nov 2024

@deti95060810 ano ja uplne suhlasim 🙂

sense
23. nov 2024

A koľko rokov má dieťa.

studentkastavbar
autor
23. nov 2024

@som_realistka ved to sa celkom nepozdáva aj mne, ľúbim jeho syna ale ten den by som si chcela fakt užiť a keby stojí malý 7r pri nas tak asi by som sa len rozrevala ze takto to nechcem

studentkastavbar
autor
23. nov 2024

@melanta absolutne nie 🙂 pýtam sa predsa na svadbu, nie? Takze syna ľúbim ale je to NAS svadobný den

studentkastavbar
autor
23. nov 2024

@nikaeli sediet za stolom s nami je ok, ale priateľ by chcel aby syn stal vedľa neho pri obrade, a to uz sa mi vobec nepáči

studentkastavbar
autor
23. nov 2024

@zuzanockamt Dakujem ale pýtala som si názor na inú vec 🙂 tak toto si nechajte pre seba. Ano som mladšia ale ľúbim jeho syna a žijeme spolu i ked študujem stavebné inžinierstvo

zuzanockamt
23. nov 2024

@studentkastavbar Keby mi budúci manžel povedal, že si neželá, aby moje dieťa pri obrade stálo vedľa mňa a ja by som to takto chcela, tak by svadba a asi ani vzťah nebola. Dieťa je a bude vždy viac ako partner.

Strana
z2