Ako postupovať, keď dieťa odmieta prvé sväté prijímanie?
Nútili by ste ísť dieťa na prvé sväté prijímanie ak nechce?
Len vies to ako keby si obedovala nie o 12 ALE O 15:00 zjes to ale nieje o ono
Vôbec nemusí, nikde to nie je napísané ...len čím viac sa to bude oddiaľovať, tým je to menej pravdepodobné, žiaľ. Skús si dať otázku, čo sa zmení o rok, dva v porovnaní s dneškom, aby sa mu zrazu chcelo?
Baby, viem, že všetky chceme poradiť dobre. Ja len pridávam takú výzvu, aby sme sa spojili aj inak, ako len diskusiou, pomodlime sa za vedenie Duchom Svätým a pozvime k tomu aj našu nebeskú Mamu - za nás, za rodinu autorky, za prispievateľky v tejto diskusii... 😉❤
@jaja20 ja preto už ani do kostola nechodím. Zanevrela som naň. Nevidím v tom žiadny zmysel. Tam si ľudia podávajú ruky a keď vídu z kostola, škoda reči
Ja už odlišujem vieru a cirkev
@zuzulka558 toto je take infantilne vyjadrenie....
Ja rozvedena...samozrejme,ved si rozvedena.
Na co si sa vydavala, ked si vedela, ze vravis, kym nas smrt nerozdeli.... Ved to si ty sama prisahala a dobrovolne. Tak neobvinuj cirkev, ze nehra ako ty chces.
@derdia ja som není rozvedená ani som nebola ale ma tak bral
@ibatanecnica haloooo PRVA POINTA. VIERA NIE JE O DRUHYCH.... JE O TEBE. TAKZE ZA TO, ZE MARA OD SUSEDOV NEVERI, TAK ANI TY NEBUDES.
mne to tu pripada ake male nevyzrete decka, len ja ja, moj nazor, ja, a henti a tamti... Napis aku mas ty vieru. Nie o druhych. Co maju s tcojou vierou druhi. Raz ked stretnes Jezisa, co mu povies, vies ale ked v kostole si ludia podavali ruky a vonku hentak? 🤦♀️
Ani sa necudujem, ze ako spolocnost sme v takom chlieve ako sme.
@zuzulka558 tak je to o knazovi. A tebe ma zalezat co si Boh o Tebe mysli. On Ta miluje. Ze ta farar nemiluje, a ze sa nesprava ako sa ma, nemoze byt tebe prekazkou voviere.
@derdia ty čo tu prosím ťa splietaš? Preto že je viera o mne, tak preto do kostola nechodím, aby som sa nemusela pozerať do očí tým ľuďom, pretože z poniektorých mi je zle. Ako sa pánbožkujú a keď človek vie, čo za zákernosti robia susedom, rodičom, deťom, kolegom. Mne je jedno kto tam chodí a kto nie. Ja som písala o sebe a tiež sa nebudem prispôsobovať druhým. Nech si každý robí čo chce. Kto tam chce chodiť, nech chodí, Vyťahuješ tu veci o ktorých nikto nepísal, treba trošku čítať s porozumením.
@derdia myslim ze ma vyznam takto sa tu hadat a niekoho presviedcat? Vravi sa kto chce najde sposob kto nie dovod.
@ibatanecnica Nič v zlom, ale do kostola nechodíš kvôli iným ľuďom, ktorí z neho vyjdú a správajú sa zle? A čo za to môže kostol?🙂. Ľudia radi ukazujú prstom na iných.Tu uz akosi neplatí obľúbené nesúďte a nebudete súdení, ktoré tu tak často čitam.A čo takto ísť príkladom a riešiť v prvom rade seba, svoju vieru a svoje správanie?
@derdia a co ja píšem o Bohovi? Ja píšem o cirkvi ako fungujú 🥴 ibatanecnica to vystihla prečo do kostola nechodí,, nechodím ani ja pre mňa to je divadlo ľudí medzi sebou,, ak veríš v Boha netreba ísť to už z Bohom tam nič nemá, ale sa tak správať a aj žiť,, ja sa tam dobre necítim a to neznamená ze sa ruham Bohu
@morusha nie, nechodím tam kvôli tomu, že sa tam necítim dobre a to z dôvodu, ktorý soom opísala. Nič mi návšteva kostoal nedáva a ani omša samotná . Ja mám seba poriešenú, neriešim druhých. Ale nebudem chodiť niekde, o čom nie som presvedčená, že mi to niečo dá
@zuzulka558 presne tak, ale to treba pochopiť, lebo stále tu motajú dve rozdielne veci.
@ibatanecnica súhlasím, už som aj rozvedená bola 🤷♀️ ani som to nepisala
@ibatanecnica tak tak ja mam v rodine posadnutu Bohom a celé zle to je,, viac to robí zla v rodine ako dobra,, preto viem ako to chcem ja
Autorka, ale ty stále a stále pozeráš len na druhých. Nechápeš, že je to v prvom rade vaša chyba, te nechodite do kostola, tak prečo by tam dieťa malo ísť?
To je akokeby ste doma stále jedli len mäso a zrazu budeš chciet do dieťati aby sa zo dna na deň preorientovalo na vegansku stravu a ono to pritom ani nebude poznať, lebo du domu pozná len mäsité jedla.
Príklad z domu robí veľmi veľa ale opakujem- príklad, nie len bohapuste kázanie že chod, lebo sa to patrí.
autorka a prečo riešiš druhých? Vy do kostola nechodíte, dieťa nechce ísť, tak v čom je problém? Len preto že druhý chodia? A aký význam to má pre tvoje dieťa ísť kvôli tomu?
Autorka ozaj nerieš aj som zabudla napísať ze dcéra mala spolužiačku ateistku a chcela ísť na prijímanie tak jej nezakazali aj krst jej vybavili rychlo
@ibatanecnica Neriešiš druhých, ale presne vieš, kto tam sedí a kde robí "zákernosti"🙂Inak samozrejme, každý robí ako uzná za vhodné, len vyhováranie sa na iných mi príde také detinské. Skôr platí to, že nie si presvedčená a nič ti to nedáva ako si aj priznala, nie ukazovanie na iných.
@morusha tak keď s tým človekom robíš alebo je tvoj sused, tak vidíš ako sa správa, A ja sa na druhých nevyhováram, treba si prečítať čo som napísala.
@aurora33 nikto sa nevyhovára na druhých, každý robí tak, ako to cíti. Ke´d sa mi niečo alebo niekde nepáči , tak tam nebudem chodiť len preto, že niekto si myslí, že je to správne
@ibatanecnica opakujem: toto je také klasické klišé. Mne to príde ako výhovorka. Ale v poriadku je to tvoja vec. Len stačí napisat nechodím lebo sa mi nechce a nie že nechodím lebo tam chodia takí a onakí ľudia.
@aurora33 a prečo by som to nenapísala, keď si to myslím a je to jeden z dôvodov

co takze?