icon

Ako prebieha celá vianočná večera u vás doma?

natalia1997
9. dec 2022

Ahojte. Ako prebieha celá vianočná večera u vás doma? Aké príhovory,alebo modlenie prebieha? Prípadne čo všetko robíte počas večere? Ďakujem a prosím blbé komentáre si nechajte pre seba

Strana
z2
sense
15. dec 2022

Nemáme príhovor, prezehname sa, za želáme si dobrú chuť a aby sme sa aj ďalší rok stretli v zdraví pro štedro večernom stole. Spravím dcére krížik medom na čelo, dáme si oblátky, potom kapustnica kde to dcéra ofrfle ze to nemá rada, chlap ze je to kysele (nie je slovak a ešte si nezvykol), potom rba Salat, dcéra ofrfle ze Salat nechce a prečo máme zase rybu, chlap rybu okomentuje ze to nie je výnimočné jedlo ze sa je bežné ale šalátu si pridá aj 3x, čím sa postarajú o to ze môj nízky tlak sa opäť raz dostane do normálu. Rozkrojíme jablko, dame si koláčik a pôjdeme hľadať "Ježiška" (prechádzka kolo domu) a keď sa vrátime rozbalujeme darčeky. S tým ze jeho mama na whatsuppe moja n'a whatsapp... A potom chlap pôjde späť, keďže bude vstávať o 4 do prace a dcéra pôjde k otcovi.... A vianoce za nami....

nerko
17. dec 2022

@natalia1997 Pomodlime sa, dostaneme krizik z medu na celo. Pripitok, oplatka s medom, hrachova polievka, file so salatom. Obsluhuje nas manzel. Ked zjeme idem s detmi do detskej. Manzel naaranzuje darceky a zazvoni na zvonceku, ze Jezisko prisiel. A ide sa rozbalovat. Potom vegetime pri telke a papame kolace, deti sa hraju. Uz sa tesim…

vroni
20. dec 2022

V časoch predcoronovych išiel muž s dcérou do divadla. Cez coronu jedno decko vyrástlo a druhe dorastlo, tak ideme do divadla všetci (detské predstavenie o 11), po ceste naspäť si to strihneme cez vianočné trhy a rozlúčime sa s nimi. Okolo štvrtej sme doma, ja dám variť šošovicovu polievku a ryžu, detiská prestrú stôl, chlap pozvlaca darceky, ideme sa obliecť, potom strelim do rúry lososa, zapalime sviečky, dame si prípitok (deti nealko) a papame oblátky s medom, šošovicovu polievku a lososa so šalátom a s ryžou a potom už popri káve a zakuskoch ideme na darčeky. Po darčekoch ešte idú všetci púšťať dlhé prskavky. A 19 rokov už hucim do chlapa, že poďme na polnočnú. Ale jemu je kostol príliš ďaleko (asi 300m)

Strana
z2