Ako prebieha svadba na matrike?
Ahojte žienky,chcela by som sa popýtať tie ktoré ste mali,alebo ste boli na takej svadbe na matrike ako to prebiehalo?
Myslím tým,či sa vyberala nejaká hudba, bolo treba sľuby a podobne.
My sme si vyberali termín a nám teda povedali iba kde je tá miestnosť,že treba kytičku, občianske a aby nechýbali svedkovia.
Vôbec mi v tom momente nenapadlo niečo také či sa dáva nejaká hudba nech tam není také mŕtvo a podobné detaily..tak sa chcem zatiaľ popýtať tu,keďže sme momentálne počas hodín čo majú otvorené v práci a nestíhame zatiaľ tam ísť a teda cez telefón nikto nezdvíha
Ja som bola na takej svadbe, je tam hudba, povie sa áno a je to tam pekne vyzdobené
My sme mali svadbu na matrike. Hudbu pustili, už si úprimne nepamätám, aká bola 😁 bola to taká príjemná, ale nie tá klasická svadbová. Sľuby sme žiadne nemali. Poslanec mesta ktorý nás oddával mal nejakú peknú reč, vymenili sme si prstienky, dali pusu, podpísali sa, dostali sme darček od mesta a bolo. Nakoniec sme sa pofotili, celé to trvalo tak max 15 minút.
Je to rôzne zaužívané. Starosta/poslanec a matrikarka, štátny znak a zástava. Takže to môže byť v pracovni starostu, základné vyhlásenie a súhlasné áno. Podpisy zápisnice.
alebo potom v obradnej sieni, a to je už na dohode a bežnej zvyklosti. Niekde pripravia aj program - hudba, hra na nástroji, spev, recitacia. Môžete si aj vy vybaviť a zaplatiť svoj. Skúste nejakom poprosiť o info, alebo zbehnúť keď majú dlhší strankovy deň. Prípadne sa pýtajte v skupine obce, pozrite fcb, nech vám poradia miestni, aké sú zvyky.
Včera tu bola tato istá téma
Ako sa dohodnete, tak budete mať. Môžeš mať aj svadobnú róbu a tvoj muž smoking. Môžte mat hudbu z CD, ale aj huslistu. Môžete mať sľuby, ale nemusíte. Môžeš mat co len chceš. Je to váš deň, tak si ho urobte tak, aby ste boli hlavne vy spokojní.
Taktiež budeme mat civilný sobáš. Len to bude trochu iné.

Žiadne sluby sa pri civilnom obrade nehovoria ...prídete, oddajú vás a koniec...u nas je pustena hudba z cd pred obradom...ked je svadba bs matrike...nie v svadobnej sieni..žiadna výzdoba...