icon

Ako prebieha váš štedrý večer?

5. dec 2025

Len tak ma to zauima 🙂 my od rana nejeme nic, okolo obeda ide tatino s detmi von na prechadzku. Ja varim-kapustnicu,.sosovicovu polievku, vysmazane podkovicky z kapra a zemiakovy salat. Okolo 17 vecera-oplatky s madom, ovocie, jablcko a vecera a potom hlavny chod. Po veceri tatino ide s detmi.von zapalit prskavky a medzitym dam darceky pod stromcek 🙂 ked uspime deti otvorime vinko a dame.si darveky my dospely. Podelte.sa s vasimi.tradiciami ☺️

Strana
z2
osky
5. dec 2025
@alickapusinka

u nás podľa toho či muž ide do roboty na nočnu alebo príde z 12 domov .Veci prípravujem šalat deň predtým rezne obalim aj ryby a už len vypražime. Ak ide na nočnu tak večeru máme skôr.A ked príde tak akurat dame večeru.Kapustnicu varím deň vopred aj doma sme to tak varili tak to robim aj ja.Odkedy zomrela dcérka tak sú veľmi smútne aj si poplačeme.

@alickapusinka

To mi je luto.
Ked zomrie niekzo blizky vzdy to boli.
O to viac,ak je to vlastne dieta.

sticker
alickapusinka
6. dec 2025
@osky

@alickapusinka

To mi je luto.
Ked zomrie niekzo blizky vzdy to boli.
O to viac,ak je to vlastne dieta.

@osky Veru je to veľmi ťažke neprajem prežiť nikomu ten pocit.Zo začiatku pod stromčekom pre nu boli aj darčeky sviečky anjelikovia sošky a potom sme to zaniesli na cintorín.

gregik66
6. dec 2025

Dame si nieco lahke na ranajky, zacneme varit kapustnicu a salat, pozerame rozpravky. Ked je uvarene, ideme na prechadzku a po betlehemske svetlo a na cintorin. Ked sa vratimw znova nieco pozrieme, spravime rybu, pripravime stol a veceriame. Zvykli sme o siestej, ale mame dvojrocneho tak budeme asi skor nech si uzije darceky. Po veceri rozbalime darceky, dame si kolace, pozerame rozpravky a ideme na polnocnu. Alebo pozrieme online 🙂

klotildabazarik
6. dec 2025

@anonym_autor chodim na lyze, neslavim vianoce

btus
6. dec 2025
@done

@btus nemám Vianoce, lebo som zostal sám. Všetci s ktorými som ich prežíval sú už v nebi.

@done tak to mi je ľúto. A nemáš niekoho v okolí, kto je na tom tak, ako ty? Žeby ste boli spolu?

btus
6. dec 2025
@alickapusinka

u nás podľa toho či muž ide do roboty na nočnu alebo príde z 12 domov .Veci prípravujem šalat deň predtým rezne obalim aj ryby a už len vypražime. Ak ide na nočnu tak večeru máme skôr.A ked príde tak akurat dame večeru.Kapustnicu varím deň vopred aj doma sme to tak varili tak to robim aj ja.Odkedy zomrela dcérka tak sú veľmi smútne aj si poplačeme.

@alickapusinka to mi je ľúto.

sticker
alickapusinka
6. dec 2025
@btus

@alickapusinka to mi je ľúto.

@btus no už to bud 5 vianoce bez dcérky

done
6. dec 2025
@btus

@done tak to mi je ľúto. A nemáš niekoho v okolí, kto je na tom tak, ako ty? Žeby ste boli spolu?

@btus každý koho poznám je s rodinou.

ivangeline
6. dec 2025

Tak koláčiky pár dni predom. Najneskôr deň pred zdobenie stromčeka. Výzdoba a stol je na nich. Ja od rana varím. Máme raňajky ľahké, obed tiež len niečo mini. (Malé deti.) Pred večerou sme na omši. (Závisí od rodinnej situácie.) Medzi 17 až 18 veceriame. O 20tej sú už v posteliach. Ďalší deň sme zvycsjne na návšteve u svokrovcov.

tetapetra
6. dec 2025

My toho máme veľa, čo sa týka večere. Oproti väčšiny u nás sa zemiakový šalát nerobí. Ráno máme niečo ľahké, na obed pečené zemiaky v rúre a šalát s kyslej kapusty, tiež len striedmo. Večeriame o 17:00. Potom darčeky, veget, omša

marca12
6. dec 2025

@anonym_autor Kapustnicu aj salat robim den dopredu,jedine rybu spravim pred vecerou. Volakedy som piekla doobeda kysnute kolace,ale aj to uz robim den vopred. Tym padom cely den lenosime,pozerame rozpravky a uzivame si vianocny cas. Poobede nachystame stol a zasadneme k veceri. Rozbalime darceky a potom chodime k rodicom vecer. To jedine by som chcela zmenit,aby sme nikam nemuseli ist a uzili si stedry vecer doma.

jana_eyre_2
6. dec 2025

mám rada tieto témy.. ale po poslednej kde bola otázka "koľko plánujete minút na potraviny" sa aj bojím napísať ako je to u nás, lebo na modrom koniku vyvoláva vášne už fakt čokoľvek, ešte aj to čo si domov človek kúpi, či nekupi..

ale teda nech neodbacam.. máme doma to čo si pamätám z detstva.. jabĺčko, oblátky s medom a cesnakom, pupaky s makom, hubovú polievku, kapustnicu, lososa alebo rezne so šalátom..

ja od rána varím a pripravujeme sa na večer.. deti majú dovolené pozerať veľa rozprávok, plus musia ísť vyvenčiť psov.. okolo 16-17tej veceriame, nech už je tma.. pekne sa oblečiete, urobíme tradičnú foto, najeme sa.. potom spratavam zo stola, oni idú hore pozerať Ježiška.. a on zrazu príde.. pozerajú si darčeky.. potom si pustia ešte rozprávku a hrajú sa s tým čo dostali..a idu spat,.. ja večer zabalím darčeky pre rodinu na 25..

libusak
Včera o 19:00

Cely den pri rozpravkach jeme co chceme, okolo 17-stej si dame veceru (varim vsetko 23.12. a 24.12. dam len piect pstruha) a ideme na darceky.

Strana
z2