Ako prežiť Kračún bez stresu a tráviacich ťažkostí?
Je tu este niekto, kto je nespokojny s priebehom Kracunu? Ze nspriklad mal traviace tazkosti, nevedel najst darceky alebo nieco ? Ako tomu prefist dalsi rok?
Skús sláviť narodenie Krista a bude to lepšie
@anonym_5c5fb2 Ježiš svoje narodeniny neoslavoval
Ako nevedel nájsť darčeky?
Asi sa nacakas, kym niekto odpovie, vacsina asi oslavovala Vianoce😗
Asi sa nacakas, kym niekto odpovie, vacsina asi oslavovala Vianoce😗
@anonym_d72002 je to len provokácia, podobná téma tu bola pred par dňami. Ľudia sa bavia vselijako
@anonym_d72002 je to len provokácia, podobná téma tu bola pred par dňami. Ľudia sa bavia vselijako
@anonym_0faf90 ved ja viem, a vie to aj zakladatelka diskusie😉, preto som odpovedala tak ako som odpovedala
Čo je to Kracun? 🤭
(ale vážne,počujem to druhý krát,aj to tu na koni).
Čo je to Kracun? 🤭
@zuzanita1609 no kračún je zimný slnovrat, najkratší deň v roku, tento rok 21. december
Predpokladám, že autor je neznalý a splieta dve na tri. Ani písať nevie.
Nereaguj.
Skús nepiť.
@anonym_5c5fb2 Ježiš svoje narodeniny neoslavoval
@anonym_1e6492 ale ty môžeš
To co je kracun? My máme Vianoce s narodením Ježiša.
Odpíšem, keď nájdem moje darčeky, stále hľadám😉
@anonym_autor zase téma na trollovanie kresťanov?
Čo je to Kracun? 🤭
@zuzanita1609 u nas doma sa tak hovorilo aj vianociam. Hlavne babka to pouzivala.
Čo je to Kracun? 🤭
@anonym_9c27be
@zuzanita1609 u nas su to vianoce
@zuzanita1609 u nas doma sa tak hovorilo aj vianociam. Hlavne babka to pouzivala.
@tykat presne aj u nas,babka tak volala vianoce
Na vychode stari ludia takto volaju Vianoce.
Ako nevedel nájsť darčeky?
@anonym_ff0162 normalne. Kupis cez rok, lebo si povies, ze toto urcite potesi a treba to zadovazit, kym to je. Schovas a zabudnes kam. Alebo este lepsie, zabudnes, ze si to vlbec kupila.
Mne sa to stava. Najdem potom o polroka (vyborne skryte) a skvele sa to potom hodi na narodky napriklad.
@pr85 ale ze sa vzdy nejaky chyti na udicku, kt ludi pouci, ze jedine ich sposob je ten spravny ma stale znovu a znovu prekvapi :D
@pr85 jediny kto kopal boli krestania do neveriacich. Ze ako si oni dovoluju vobec oslavovat vianoce (dokonca vstupit do kostola)… a nedokazali prijat, ze tie “ich” vianoce s narodenim krista vela nemaju … kedze kristus sa 25.12.nenarodil
Na vychode stari ludia takto volaju Vianoce.
@anonym_e258aa asi závisí aj od oblasti.Ja žijem na východe odmala a nikdy som také pomenovanie Vianoc nepočula.
Saturnalie nemozes slavit?
Saturnalie nemozes slavit?
@martinmmartin mas jedno, ako to nazves.
Stale je to o tom istom - o svetle, teple, smiechu, pohode, dobrom jedle a niekde aj darcekoch (aspon by malo byt).
A ci uz pecies vianocku, alebo okruhly slnecny kolac, ci ides do kostola sa modlit, alebo zaniest dary (jedlo) pre matku prirodu (zvieratka) pod stromy do lesa, ci doma zapalujes adventne sviecky, ci posvatne poleno, to vsetko uz su len drobne rozdielne zvyky.
Vobec nezalezi, kto to ako oslavuje. Pokial nepodpaluje zrovna susedov. 🙂
@anonym_e258aa asi závisí aj od oblasti.Ja žijem na východe odmala a nikdy som také pomenovanie Vianoc nepočula.
@anonym_d75074 ano, zavisi od oblasti. Ja som tiez z vychodu a u nas sme to nikdy nepouzivali. Muz je z inej casti vychodu a jeho babka a mama nemaju Vianoce, ale Kracun.
Traviae tazkosti? Nezer ale jedz ako clovek Stratene darceky zapis si kde si ich dala alebo ich davaj vsetky ne jedno miesto. Stres? Naloz si toho len tolko kolko stihas, lepsie si zorganzuj robotu, zapoj aj zvysok rodiny do priprav a vyhybaj sa toxickym ludom. Ako si zariadis, tak mas. Ked to nevies, ponesies dosledky aj buduci rok.
A pre tych rypavych: Su oblasti Slovenska, kde nemaju Vianoce ale kracun. Termin kracun je ukotveny aj v ludovej slovesnosti a povod ma u starych Slovanov. Ti co oslavuju kracun mozu kludne oslavovat aj narodenie Krista, nemusia byt hned pohania alebo neverci.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Kračún_(slovanský...)
@anonym_d75074 Aj v maďarčine to slovo karacsony používame na pomenovanie vianoc.
@anonym_autor jednoducho,nežer ako prasa a nekupuj darčeky
ako hovoria Česi, jaký si to uděláš, takový to máš
@anonym_autor čo Kračún alebo Vianoce, v živote sme nemali tráviace ťažkosti a to jedlá, ktoré máme na Štedrovečernú večeru nie sú diétne ani náhodou. Ale už si ich dáme len na 1.sviatok a jeme normálne porcie, neprežierame sa a na druhý sviatok športujeme a stravu máme už ľahšiu. Ani nepečieme dvadsať druhov koláčov, ale dva, tri.

Skús sláviť narodenie Krista a bude to lepšie