icon

Ako riešiť drahú svadbu v rodine?

Dnes o 10:59

cez víkend sme sa boli gratulovať svokrovi a stretli sa tam všetci manželovi súrodenci. Jeden z bratov - teda jeho žena nám oznámila, že budúci rok v lete sa bude vydávať ich dcéra, aby sme si predbežne na tento dátum nerobili program. Problém vznikol, keď povedala, kde sa svadba bude konať. Ide o veľmi drahý svadobný objekt. Zrazu všetci stíchli, všetci v rodine vieme, že na takú drahú svadbu nemajú. Oni očakávali, že všetci povedia wau, ale nikto nepovedal nič. trápne ticho.
Príjem majú dobrý, ale žijú si nad svoje pomery. okrem hypotéky, pôžičiek majú požičané peniaze od svokry a aj od súrodencov. V podstate by mi to malo byť jedno, svadby sa zúčastníme, ale nemám z toho dobrý pocit. Od nás si ešte nepožičiavali, my tiež platíme hypotéku a ušetrené nemáme veľa. Je mi ľúto budúcej nevesty, nikto v rodine nezdieľa jej radosť. Svadbu budú platiť rodičia, mladomanželia ešte študujú, VŠ budú končiť budúci rok. Keď sme prišli včera večer domov, manželovi volala jedna zo sestier, aby sa stretli a dohovorili, tomu bratovi, že je to zbytočné robiť takú nákladnú svadbu. Podľa mňa je to blbosť, keď už majú rezervácie. Čo by ste robili vy?

Strana
z2
tetapetra
Dnes o 12:37

@anonym_autor veď je to ich vec, nie vaša.

adrianap83
Dnes o 12:50

@anonym_autor nestarala by som sa. Jedine v prípade, že by chceli požičiavať peniaze od vás, pripadne, ak by to malo negatívne ovplyvniť zase svokrovcov - ak by sa oni sami sťažovali. Inak by som ako dar dála toľko, koľko môžem. A tešila by som sa na parádu!
Mne by to teda vôbec nebolo príjemné, aby sa staral brat, za koľko ja vydávam dcéru.
A vôbec, ved to je strasne ďaleko. Ktovie čo bude dovtedy.

sisska96
Dnes o 13:01
@anonym_04a308

To sa uz skoro 1,5 roka dopredu oznamuje termin svadby?

@anonym_04a308 Tak ako moja švagriná 😂 4 mesiace predtým zrušili že nebude žiadna svadba, divné

anonym_5a5288
Dnes o 13:34

@anonym_autor vôbec nič ťa do toho nie je.Kde berieš drzost dohovárat švagrovi akú spravia svadbu?

anonym_b4ebf5
Dnes o 13:38

a čo ked to platia rodičia nevesty?

sense
Dnes o 13:41

Nemiešala by som sa do toho a nechcela by som aby šiel muž niečo dohováral. Zrejme očakávajú že sa im náklady vrátia v daroch, ako je zvykom aj tu na MK, že treba dať ako dar to čo stojí útrata plus niečo navrch. Možno sú rovnakého názoru alebo čítali MK, že čo sa patri

sense
Dnes o 13:43
@anonym_04a308

To sa uz skoro 1,5 roka dopredu oznamuje termin svadby?

@anonym_04a308 tak niektoré Location aj pomaly dva roky dopredu sú obsadené. Tiež som bola v šoku

bielasovicka
Dnes o 13:43

@anonym_autor nič im nehovor, ale hlavne, nič im nedávaj. Lebo z toho co si napísala mam dojem, že budú pýtať od rodiny, lebo na to nebudú mať keďže aj teraz sú zadlženi. Nech spravia takú svadbu, na akú majú.

krasneleto
Dnes o 13:48

@anonym_autor nic... ich svadba, ich vec, ich peniaze... isla , zabavila sa a odisla

anonym_fe7b73
Dnes o 13:53

Pokiaľ to ty nebudeš platiť tak ťa je ako tetke do toho vieš čo, teraz už aj tak málo kto volá také tetky 😂 vegety

anonym_fe7b73
Dnes o 14:26
@anonym_3d5ba4

Koľko za to zaplatia nie je vaša vec, takže by som neriešila nič okrem veci ktoré by sa týkali mňa ako pozvanej osoby -tj. potvrdím účasť, prídem, dám dar, dovidenia. Aj tak sa do 5-10 rokov rozvedú.

@anonym_f0ded3 urcite toto neočakávajú dnes je svadba fakt nákladná
@anonym_3d5ba4 ako vies že sa do 5 - 10 rokov rozvedu? nikde nie je napísané že ked si ty asi rozvedená tak budú aj oni- ak dopraješ iným dobre, bude dopriate aj tebe😉

Strana
z2