Ako riešiť rodinné oslavy s pracovnými povinnosťami?
Ahoj, ako riešite rodinné oslavy - nie okrúhle jubileá, ale bežné narodeniny, meniny, keď niekto z blízkych príbuzných pracuje aj cez víkendy. Ja mám iba jedného brata a jeho žena má 2 sestry. zo všetkých príbuzných iba ja pracujem na smeny, teda niekedy aj cez víkend. Oni nám cca v stredu večer zavolajú, že v nedeľu oslavujú a pozývajú nás. Často to však výjde tak, že ja robím. Teda na oslavu nejdem, resp. išiel iba muž s deťmi, alebo prosím kolegov o výmenu služby. Ja mám z toho taký pocit, že im je vlastne jedno či tam prídeme alebo nie, vzťahy nemáme zlé, ale na takej oslave sme vlastne ako 5 koleso. Švagrina sa baví so sestrami, švagrovia popíjajú. Teraz sa stalo to isté a ja odmietam prosiť znova kolegov o výmenu služby. Môj muž tak však nevníma, tvrdí, že si to iba namýšľam, že oni sa na nás tešia. Opakuje sa to už niekoľko rokov, stačilo by zavolať skôr, resp. opýtať sa ma, ktorý víkend mám voľný. Oni majú víkendy voľné, nikam nechodia, väčšinou sú všetci doma.
Ja tiež nerada plánujem niečo dopredu, pre mna je ideálne sa dohodnúť na nasledujúci vikend. Teraz sme tak plánovali rodinne posedenie 2 mesiace dopredu a vysledok bol, že deti dostali kiahne a 2 týždne pred sme to rusili. Za ďalšie, závisí, aké mate vzťahy, ale keď mame nejakú oslavu, tiež je pre mna podstatnejšie, aby došla sestra ako jej manzel, ten je mi v podstate ukradnutý, či príde, nemame vrúcne vzťahy, takze by som sa mu tiež prehnane termínovo neprisposobovala… ďalšia vec je, aký problem je, aby muž chodil na oslavy sám a ty do prace? Počas inej služby vieš byt s manzelom a detmi a spravit si nejaký super program podľa seba a nie trcat na nejakej oslave
Manzel ma sluzby aj cez vikend, vsetci sa naucili, ze ked chcu , aby sme tam boli, musia dat vediet skor dopredu. Ja osobne nemam rada akcie na poslednu chvilu, myslim, ze je lepsie dat skor vediet , ze bude akcia , dnes uz vela ludi ma rozne plany a ten zivot je fakt rychly. Ale ak mas pocit, ze je to o nicom, tak neries, aspon tam nemusis chodit a tvarit sa...
Ja by som to neriesila.. píšeš, ze ste vsetci z jedneho maleho mesta.. to sa da v podstate hocikedy dohodnúť, ze sa stretnete len tak, na hodku , aj len na kave/pive/vine/pizzi, vylete, ihrisku, atď.. nie ze chystat velke oslavy, jedlo, upratovať kvôli tomu... Keby by som nemohla, tak by siel mozno len muž a deti, mozno by im viac doslo, ze si v práci... Na druhej strane, neda sa prispôsobiť vsetkym pozvanym, ci mozu, to je nemozne a robiť to takto x krat do roka, by sa mi úprimne fakt nechcelo.. sak su dovolenky, choroby, kruzky, ine stretnutia, decka mozu mat kamosov, nielen ze práca, kazdy ma svoj zivot
@anonym_autor a prečo sa neporozprávaš o tom so svojim bratom ? Čo ti na to povie 🤔🤦🏽♀️🤷🏽♀️
@zuzubb007 takže ty upecieš tortu, pripravíš pohostenie a môže sa stať že gratulanti neprídu. Či ako?
@anonym_autor áno upečiem poviem je vtedy a vtedy oslava, kto môže príde kto nemôže nepríde, nerobim z toho žiadni vedu, každý má dáky plán ak chce ísť na výlet nech kde miesto oslavy, na oslave nepadá celý svet, v tomto som, že akceptujem vsetko, a tak isto, že ja vtedy nemôžem nechcela by som aby kvôli mne presúvali akciu

Tiež predpokladám a dúfam, že časom tieto oslavy prestanú. Vidím to na starších deťoch, že ich na oslave najviac zaujíma heslo na wifi. Menšie deti to však veľmi prežívajú, cítia sa dôležité, tešia sa na tortu, darčeky a veľa gratulantov.