Ako riešiť Vianoce so sestrinými deťmi?
Baby, prvý rok sa so sestrou nebavím , nevychádzali sme spolu, je mi to ľúto ,nedalo sa ,nechce má mať vo svojom živote, a nebudem klamať zožiera ma to, jej muž ju postval voči mne ..snažil sa aj rodičov ,to mu (zatiaľ ) nevyšlo... Sestra je rozhodnutá ,že má oberie o rodičovský dom , o dedičstvo ,muž ju presviedča že sa to dá 😔( o Tom potom) ..ide o to že majú detičky, neviem ako to vybaviť na Vianoce.. či nechať pre nich darčeky u našich , či vôbec nie..pýtala som sa mamy , že ona tiež vôbec nevie..čo by ste spravili? Ja mám deti tiež , neviem čo spraviť...mne nerobí problém im pod stromček niečo kúpiť , a nechať u našich 🤷 ja len neviem , keďže to je takto prvy rok...
rodičia majú 50-60? to koľko máte vy so sestrou? veď stari rodičia su ešte mladi ľudia, to by ma ani nenapadlo nahlas povedať, že niečo sa chystám dediť a dovtedy pobyvam v podnájme niekde a potom sa nastahujem 🙈 veď to je absurdne. tých 30rokov je pri tak mladých starých rodičov naozaj ešte reálnych.
Tak to potom samozrejme, nepočítala som s takým nízkym vekom 🙈 Rodičia by si mali sestru upratať a kľudne medzi rečou spomenúť, že teda na "staré kolená" dom predajú a pôjdu do domovu dôchodcov (aj keď to samozrejme pravda nebude). Ide len o to, aby sa sestra uvedomila a oni jej dali jasne najavo, že s domom počítať nemá. Má ešte dosť dlhú dobu aby si zabezpečila svoje bývanie.
@namornicka moji rodičia okolo domu nerozprávajú , my sa o Tom nebavíme vôbec ,toto len jej povedali keď zábrdala ,že oni ma nebudú mať z čoho vyplatiť, pretože ona s tým domom ráta..
@kristinka92 áno je , a tak vidíš, ja len neviem čo s tými deťmi, lebo naše deti sa majú radi ...a mne nerobí problém im Ježiška kúpiť , len ono zas či im to dá..lebo vtedy to stráca význam ,keď sa nemajú z toho potešiť
Rodičom by som dala prečítať celu diskusiu🤷
Ona, nemá čo rátať s majetkom vašich rodičov počas ich života.Ona, nech si ráta s tým čo si sama nadobudne. A, vyplácať by ťa mala tvoja sestra, ak by získala nehnuteľnosť a nie rodičia.
Detí ti môže byť ľúto, ale nekupuj im nič. Budú vyrastať v prostredí rodičov, ovplyvnení ich názormi na teba a ver, že pozitívny vzťah mať nebudete, aj keby si im zlaté vajce darovala. Zbytočné sa nad tým vôbec zamýšľať

Chybu robia aj rodičia, ktorí sa vôbec (vo veku 50-60) zmieňujú o tom, čo bude “raz” s ich domom, kto na vyplatenie ma alebo nemá, kto je poriadny a neporiadny, kto si čo zaslúži. Takto nasadia chrobáka do hlavy a ješitný človek (sestra), sa toho chytí a šíri konflikt ďalej. Niekto sa tu pýtal, či sa snažia svoje dcéry zmieriť, no nie, týmto priliali olej do ohňa. Napäté vzťahy týmto zaklincovali.