icon

Ako riešiť Vianoce so sestrinými deťmi?

22. nov 2023

Baby, prvý rok sa so sestrou nebavím , nevychádzali sme spolu, je mi to ľúto ,nedalo sa ,nechce má mať vo svojom živote, a nebudem klamať zožiera ma to, jej muž ju postval voči mne ..snažil sa aj rodičov ,to mu (zatiaľ ) nevyšlo... Sestra je rozhodnutá ,že má oberie o rodičovský dom , o dedičstvo ,muž ju presviedča že sa to dá 😔( o Tom potom) ..ide o to že majú detičky, neviem ako to vybaviť na Vianoce.. či nechať pre nich darčeky u našich , či vôbec nie..pýtala som sa mamy , že ona tiež vôbec nevie..čo by ste spravili? Ja mám deti tiež , neviem čo spraviť...mne nerobí problém im pod stromček niečo kúpiť , a nechať u našich 🤷 ja len neviem , keďže to je takto prvy rok...

Strana
z3
namornicka
22. nov 2023

Chybu robia aj rodičia, ktorí sa vôbec (vo veku 50-60) zmieňujú o tom, čo bude “raz” s ich domom, kto na vyplatenie ma alebo nemá, kto je poriadny a neporiadny, kto si čo zaslúži. Takto nasadia chrobáka do hlavy a ješitný človek (sestra), sa toho chytí a šíri konflikt ďalej. Niekto sa tu pýtal, či sa snažia svoje dcéry zmieriť, no nie, týmto priliali olej do ohňa. Napäté vzťahy týmto zaklincovali.

kristinka92
22. nov 2023

rodičia majú 50-60? to koľko máte vy so sestrou? veď stari rodičia su ešte mladi ľudia, to by ma ani nenapadlo nahlas povedať, že niečo sa chystám dediť a dovtedy pobyvam v podnájme niekde a potom sa nastahujem 🙈 veď to je absurdne. tých 30rokov je pri tak mladých starých rodičov naozaj ešte reálnych.

sashabb
23. nov 2023

Tak to potom samozrejme, nepočítala som s takým nízkym vekom 🙈 Rodičia by si mali sestru upratať a kľudne medzi rečou spomenúť, že teda na "staré kolená" dom predajú a pôjdu do domovu dôchodcov (aj keď to samozrejme pravda nebude). Ide len o to, aby sa sestra uvedomila a oni jej dali jasne najavo, že s domom počítať nemá. Má ešte dosť dlhú dobu aby si zabezpečila svoje bývanie.

veroni212
Odpoveď bola odstránená
autor
23. nov 2023

@namornicka moji rodičia okolo domu nerozprávajú , my sa o Tom nebavíme vôbec ,toto len jej povedali keď zábrdala ,že oni ma nebudú mať z čoho vyplatiť, pretože ona s tým domom ráta..

autor
23. nov 2023

@kristinka92 áno je , a tak vidíš, ja len neviem čo s tými deťmi, lebo naše deti sa majú radi ...a mne nerobí problém im Ježiška kúpiť , len ono zas či im to dá..lebo vtedy to stráca význam ,keď sa nemajú z toho potešiť

slnecnica82
23. nov 2023

Rodičom by som dala prečítať celu diskusiu🤷

anna777115
23. nov 2023

Ona, nemá čo rátať s majetkom vašich rodičov počas ich života.Ona, nech si ráta s tým čo si sama nadobudne. A, vyplácať by ťa mala tvoja sestra, ak by získala nehnuteľnosť a nie rodičia.

jenny224
23. nov 2023

Detí ti môže byť ľúto, ale nekupuj im nič. Budú vyrastať v prostredí rodičov, ovplyvnení ich názormi na teba a ver, že pozitívny vzťah mať nebudete, aj keby si im zlaté vajce darovala. Zbytočné sa nad tým vôbec zamýšľať

Strana
z3