Ako uctiť zosnulých rodičov na svadbe?
Plánujeme svadbu a priatel už nemá rodičov.. k stolu kde budeme my ako novomanželia plus rodicia by sme chceli dat na ich miesto niečo takéto 🩷 z úcty, mate prosím nápad na nejaké pekné slovenské alternatívy? Pre baby co nevedia anglicky sa tam píše niečo v zmysle ze su s nami v nebi 🩷

Chcela som tak nechat stolicku pri nas pri stole pre otca, nakoniec som si to rozmyslela, bala som sa ze tam sadne len tak hocikto 🤦♀️, kto pride ku nam ku stolu.. nemala by som prave v den svadby energiu na upozornovanie aby si tam nesadali. Nakoniec sme sedeli za hlavnym stolom len my dvaja, a len som zapalila spomienkovu sviecku s popiskom ako vyssie spomenuty, za vsetkych blizkych zosnulych. Plne mi to stacilo. 😊
@malamimi6 to je nádherné 🥹🩷
Ďakujem ❤️ kvety boli z Lidla, zeleň zo záhrady, sviečka a rámik z pepca za pár šupiek 🙂 aranžovala som s maminou 🙃
A este.. mala som taku ‘ nástenku ‘ kde v strede bol citat z Biblie, ‘ my milujeme pretoze On prvy miloval nás ‘ a po bokoch som mala fotky zo svadby rodicov a starych rodicov, bol tam na fotke aj tatino tak som mala aj taku spomienku na nho na svojej svadbe 😊
Videla som na svadbe spoločne fotografie už nezijucich príbuzných, pekne v ramikoch. Nepamätám si už text k nim. Ale vyzeralo to na stolíku pri jedalenskych stoloch príjemne.
Ja by som to za vrch stola teda nedavala, este vzdy sa jedna o vasu svadbu a nie kar. K stolu nech si z zenichovej strany sadnu ti, co su mu najblizsi po rodicoch a rodicom by som dala sviecku niekde nedaleko toho stolu.
Alebo aj ty usad rodicov so zvyskom rodiny a za vrch stola majte svedkov s vami.
Co som videla, ale to teda mali nevesty na kytici medailon s fotografiou zosnuleho rodica, take decentne.
My sme rodicov mali,ale moha milovana babka uz nezila. Ja som si dala fotky do srdiecok a na kyticu. Miesto zvlast by som nerobila,ani ten ramcek a sviecku,pride mi to take smutne
Za mňa keby som mala mať takto a chápem správne že to chceš napríklad v sále atď tak cez tanier by som dala bielu ružu a dala niekde urobiť že. Aj keď tu nie ste / si , tak ste tu s nami. Ste/ si v našich srdciach ak chceš na úrade či v kostole tak tam by som použila to isté možno by som to dala dokopy s fotkou kde sú spoločné a ten istý tex alebo napr ste tu s nami a tak tiež k tomu ružičku
Nemali sme nič špeciálne v sale,ale boli sme tesne pred obradom na cintoríne.
Je to aj na videu a musím povedať,že aj po rokoch keď to vidím,je to silný moment.
Bol to pre nás s manželom citlivý a dojemný moment a chceli sme,aby bol iba náš súkromný.
Zvyčajne sa to robí tak, že v deň svadby ide nevesta so ženíchom odniesť kvety na hrob. Podľa mňa to úplne stačí. Tie návrhy tu mi prídu dosť divné, uctiť si treba v srdci a nie robiť divadlo pre hostí.
@tetapetra prečo hrozný zvyk?to nie je zvyk....to človek,kt.otec,či mama zomrel berie normálne,že chce ísť za tým rodičom a aspoň takto s ním byť v ten veľký deň. Je nepodstatné,čo si o Tom kto myslí.
@terezka1947 príde mi to morbídne. Môžeš ísť na hrob pred svadbou, po svadbe.
@tetapetra je to tvoj názor.
Byť so svojím otcom a manžel s mamou -chcela som byť v ten najkrajší deň aspoň takto chvíľu. Bolo to dojemné a krásne.
Prečo morbídne?veď to boli naši najbližší.
@terezka1947 to je tvoj názor.
@tetapetra samozrejme,veď som ho aj napísala. Kto rodiča nestratil,nechápe🤷
@terezka1947 veď ja ti to neberiem. Mám svoj názor a tvoj nevyvraciam.
@autorka,urob to tak,ako to ty cítiš,že urobiť chces....je nepodstatné aký je zvyk,móda,či názor niekoho.
Manzel nema otca a my sme dali na hlavny stol jeho fotku s ciernou paskou. A normalne prazdnu stolicku. Jeho surodenci za mnou chodili a dakovali mi, ze som mala takuto myslienku. Naopak, svagrina povedala, ze to vyzera pohrebne a mali sme tam usadit svokrinu sestru. 🙄
Ja som kupila velku kyticku maminych oblubeych kvetov - zltych ruzi a ta bola vystavena vo vaze v kostole pocas obradu a potom sme ju preniesli do saly. Farar na zaciatku vsetkych privytal a vysvetlil ze kytica je tam pre moju zomorelu mamu. Bola to spomienka a zaroven dekoracia.
moj manzel si zelal mat otcovu fotku na svadbe, mali sme kusok od nas postaveny stolik, kde sme dali fotku, kvety a sviecku, nebolo to nijak smutocne dekorovane s ciernou paskou, ani nejakymi pohrebnymi kvetmi, sviecka a kvety boli rovnake ako na svadobnej tabuli
mozno by to uplne stacilo takto - fotka, kvety na prazdnej stolicke.
pred par dnami mi vyskocilo take video, ze zenich s nevestou otvorili krabicku a boli tam motyle, za vsetkych zosnulych, ktori im chybaju na svadbe, niektore motyle sa prichytili neveste na zavoj, takze tie moznosti su rozne.

Myšlienka veľmi pekná. ❤️ Ale skúste niečo vlastné, skúste im napísať list od srdca. Ten by som dala na stoličku s nejakou ružičkou, alebo iným obľúbeným kvietkom.