icon

Ako usporiadať manželovu päťdesiatku pri obmedzenom rozpočte?

25. sep 2025

Rada, by som dostala nejaké užitočné rady, ohĺadne usporiadania oslavy pre manzela od žien, ktore už absolvovali mužovu päťdesiatku. Neviem ani sama, či sa mám vobec do toho púštať, kedže je ekonomická situácia nie najidealnejšia a všetko je neskutočne predražene. Ale, tak patrilo by sa to nejak odplatiť kedže sme taketo oslavy absolvovali vo svojom najbližšom okolí.

Strana
z4
pribinak
25. sep 2025

Tak 50tka je naozaj take okrúhle výročie že nejaká oslava sa patrí

My mame vo zvyku chatu takú väčšiu a urobí sa nejaká vikendovka, ideálne ak je predĺžený víkend aby sa vystriedalo viacej ľudí

bolarazjedna
25. sep 2025

Pozri, keď aj niekto v rodine oslavoval jubileum vo veľkom a mal party, určite ste tam nešli s prázdnymi rukami, ale darovali ste aj peniaze, cite myslím si, vze nikomu nič nedlhujete v takom zmysle, že keď vás pozývali tak vy ich musíte tiež pozvať. Oslávte 50tku tak, aby oslávenec mal z toho radosť. Možno túži po oslave s celou širokou rodinou v kulturaku so živou hudbou, možno chce oslavu na chate, možno len doma s úzkou rodinou a doma upečeňou tortou, alebo ako teraz sestra vyriešila - zobrala manžela na 50tku k moru, asi 1x počas ich manželstva.... Skratka urobte tak, ako to manžel cíti, a potom v rámci vašich finančných možností.

nairobi
25. sep 2025

@anonym_autor my sme manzelovu 50tku oslavili teraz v júni ale plánovali sme ju rok vopred,,,rok vopred sme povedali ľuďom,ze sa to bude konať v Chorvátsku, termín sme dali,ubytko zabezpecili s tým ze každý nám uz len povedal ci pride a ktorý deň,,,oslava bola v stredu čiže chodili a aj odchádzali postupne - a popravde bolo to nádherné, všetci sme si to uzili

gypsomilka
25. sep 2025

My sme zavolali len uplne blizku rodinu rodicia a surodenci a bolo nas presne 8. Objednala som obed v restike potom pokracovanie doma,torta. A nebrala som to tak ,ze musim niekomu nieco odplatit ci take nieco,lebo ved aj my sme boli niekomu. Povodne sme nechceli robit ziadnu oslavu a prisli by len klasika zagratulovat

anonym_075a40
25. sep 2025

@anonym_autor Nás to čaká duo 5️⃣0️⃣😀

anonym_77bd07
25. sep 2025

Manžel oslavoval 50 v reštike objednali sme pozvali najbližších ľudí púšťala sa hudba koláče torta alkohol voda klasika zaplatili a doma bez starosti každý sa zabavil pekne spomienky o pol roka som mala ja a riešili sme to tiež takto ono sa vám tie náklady vrátia keď dostanete obálky nie všetko ale niečo určite ano

autor
25. sep 2025

Ďakujem, za postrehy a rady. Manžel je spoločensky a očakava oslavu minimalne dvadsat ĺudi, ale všetko je na mne lebo on si mysli, že je ešte na vsetko čas, kedže okruhliny dovŕši na jar. Zbytočne mu vysvetlujem, že takéto veci sa musia objednať a zabezpečiť v predstihu. On si mysli že mesiac pred, niečo zabezpečí. No proste chlapi.

biba_18
25. sep 2025

zatiaľ to netreba hrotiť, všetko vieš vybaviť za mesiac - len aby mali voľný termín …
my sme mali 50-ku osobitne s rodinou a osobitne s kolegami - žiadne tancovačky, ale normálne obed (s rodinou) alebo večera (s kolegami)
ale bola som aj na oslavách čo boli ako malá svadba 🤷‍♀️
takže pokiaľ muž nechce tancovačku, času na vybavovanie ešte dosť…

biba_18
25. sep 2025

ja ti aj závidím - ja rada také organizujem ☺️

autor
25. sep 2025
@biba_18

ja ti aj závidím - ja rada také organizujem ☺️

@biba_18 Ja, vybavím všetko, ale sa mi to rovná smrti. Nerada organizujem taketo akcie. Mám z toho nervy a určite si to neužijem. O rok nato, to čaká mňa a zase dokola.

biba_18
25. sep 2025

@anonym_autor a teda akú má predstavu? chce aj nejakú kapelu alebo len repraky a hudbu z mobilu kebyže niekto chcel potrsať? alebo len večera?

autor
25. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor a teda akú má predstavu? chce aj nejakú kapelu alebo len repraky a hudbu z mobilu kebyže niekto chcel potrsať? alebo len večera?

@biba_18 Máme v rodine, aj blizkeho znameho DJ, tak asi s hudbou. Boli sme na oslave kde DJ aj fotil. Musim, popytať kontakt.

biba_18
25. sep 2025

tak s dj sa možeš dohodnúť predbežne nejak že v apríli by sme ťa potrebovali, može byť? upresním v januári… a zvyšok podľa toho…

vkatush
25. sep 2025

1. Povedať si približne počet ľudí. Či to bude rodina alebo rodina+priatelia/kolegovia
2. Termín a miesto. Vravíš, že na jar. To je veľká noc. Pred ňou veľa ľudí neoslavuje, má toho dosť, držia ešte pôst. Po nej začína hneď sezóna svadby a menšie oslavy, čo sa nerobili skôr. Takže treba vybrať vopred miesto, kde to bude a kedy.
3. Ak chce hudbu (živá , DJ alebo nejaký súbor, nech príde zaspievať), spraviť krok č.2 a vopred si zarezervovať.

Všetko ostatné máš čas mesiac dva pred.

Samozrejme, dá sa urobiť len doma menšia oslava, aj na viackrát. Ale úprimne na to by som ja nemala nervy. Každý víkend/deň príde niekto blahoželať, chystať občerstvenie, pratať. Radšej to naraz spískať.

vilma7
26. sep 2025

To akože chceš fakt už teraz riešiť?
Ja som svadbu zorganizovala za necelé 4 mesiace3, podľa mňa to ma ozaj este dosť času.
Takže to kľudne nechaj na manžela ;)

zmrzlinka2021
26. sep 2025

A manžel ťa o to poprosil?

anonym_19b059
26. sep 2025

@anonym_autor pôjdeme na dovolenku🙂nie je veľkým zvykom v našom okoli robiť oslavy ani na 50 tku.S rodinou jeho rodičia surodenci jeden obed.

autor
26. sep 2025
@vilma7

Ja som svadbu zorganizovala za necelé 4 mesiace3, podľa mňa to ma ozaj este dosť času.

@vilma7 Ano, u nás reštauracia sa zabezpečuje aj polroka dopredu. Lebo, by sa jednalo, minimalne o dvadsat ludí. Takže, nevravím že zajtra idem vybavovať ale, začiatkom roka určite. Zatial je to v takej fáze, zisťovanie ponúk, cien, možnosti. Treba riešiť ubytko, lebo manželova rodina je z opačnej strany Slovenska atď.....

autor
26. sep 2025
@anonym_19b059

@anonym_autor pôjdeme na dovolenku🙂nie je veľkým zvykom v našom okoli robiť oslavy ani na 50 tku.S rodinou jeho rodičia surodenci jeden obed.

@anonym_19b059 Manzel pochadza zo šiestych surodencenov, ktory maju svojich partnerov, to je už hneď 12 ĺudí plus mamina, lebo otec už nežije. Potom surodenci z mojej strany s partnermi, kmotrovci . Doma to určite nemam kde pomestiť toĺko ĺudí.

autor
26. sep 2025
@zmrzlinka2021

A manžel ťa o to poprosil?

@zmrzlinka2021 Tak sme to už samozrejme preberali tisic krát, že bude vhodne to spraviť v reštike, práve kvoli, tomu počtu ĺudi.

autor
26. sep 2025
@vilma7

@vilma7 No, na manžela to práve nemožem nechať, lebo to by nebola žiadna oslava. Všetko, za celý spoločny život som vybavovala ja. A tych oslav sim niečo, za život absolvovala. Aj, v praci kedže som dvadsať rokov pracovala v gastronómii.

autor
26. sep 2025
@vkatush

1. Povedať si približne počet ľudí. Či to bude rodina alebo rodina+priatelia/kolegovia
2. Termín a miesto. Vravíš, že na jar. To je veľká noc. Pred ňou veľa ľudí neoslavuje, má toho dosť, držia ešte pôst. Po nej začína hneď sezóna svadby a menšie oslavy, čo sa nerobili skôr. Takže treba vybrať vopred miesto, kde to bude a kedy.
3. Ak chce hudbu (živá , DJ alebo nejaký súbor, nech príde zaspievať), spraviť krok č.2 a vopred si zarezervovať.

Všetko ostatné máš čas mesiac dva pred.

Samozrejme, dá sa urobiť len doma menšia oslava, aj na viackrát. Ale úprimne na to by som ja nemala nervy. Každý víkend/deň príde niekto blahoželať, chystať občerstvenie, pratať. Radšej to naraz spískať.

@vkatush Veď prave, planujem to po veĺkej noci a to bude všetko plné, preto sa už teraz s tym zaoberam.

bomba36
26. sep 2025

Ja milujem toto "patrí sa"
Ale keď chceš robiť oslavu, netreba objednávať zase celý kulturák ako na svadby, stačí aj menšia miestnosť v reštaurácii a pozveš tých ktorých tam naozaj chceš. Alebo ak žijete v dome, urob garden party - grilovačka, koláčiky, pivo.

bomba36
26. sep 2025

Teraz čítam komentáre, takže vy z toho idete robiť malú/veľkú svadbu, keď ešte aj DJ sa ide objednávať. Skôr mi to príde že sa u vás predbiehate, kto to urobí lepšie, nech to stojí, čo to stojí.
Vieš, každý sa má prikrývať takou perinou, akú si môže dovoliť.

astrobot
26. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem, za postrehy a rady. Manžel je spoločensky a očakava oslavu minimalne dvadsat ĺudi, ale všetko je na mne lebo on si mysli, že je ešte na vsetko čas, kedže okruhliny dovŕši na jar. Zbytočne mu vysvetlujem, že takéto veci sa musia objednať a zabezpečiť v predstihu. On si mysli že mesiac pred, niečo zabezpečí. No proste chlapi.

@anonym_autor našťastie u nás takéto oslavy nerobíme,domov pozveme deti svokrovcov,a vybavené..ušetrené peniaze za nezmyselnú oslavu radsej využijeme na peknú dovolenku

autor
26. sep 2025
@bomba36

Ja milujem toto "patrí sa"
Ale keď chceš robiť oslavu, netreba objednávať zase celý kulturák ako na svadby, stačí aj menšia miestnosť v reštaurácii a pozveš tých ktorých tam naozaj chceš. Alebo ak žijete v dome, urob garden party - grilovačka, koláčiky, pivo.

@bomba36 Keby to bolo v lete to je iné, ale na jar je este zima. Doma, určite nehrozi, toĺko ludi, nemam na to priestory. V restike dvadsať až tridsať ludi určite nemože byť uzavretá spoločnosť s dvoma stolami. Kulturák u nás v meste nemáme.

autor
26. sep 2025
@bomba36

Teraz čítam komentáre, takže vy z toho idete robiť malú/veľkú svadbu, keď ešte aj DJ sa ide objednávať. Skôr mi to príde že sa u vás predbiehate, kto to urobí lepšie, nech to stojí, čo to stojí.

@bomba36 Vieščo Dj mám brata aj muž kamarata, takže tak.

autor
26. sep 2025
@bomba36

@bomba36 Zmenili mi nazov temy, povodna bola "Manzelova islava jubilea", nikde v teme som nespominala financie. Ano vsetko je drahe, ale keby dom to robila kdekolvek,tak všetko ma to bude nici stat. Aj dima sim robila za zivot oslavy krstiny, prijimania deťom atd a taktiež mi zadarmo nikde nič nedali a tá robota a zhon okolo toho , to je škoda aj pisať. V robote som to robila cely život, takže viem čo to obnáša. Nerobí mi problém, fyzicky urobit takú oslavu kedže som robila za zivot tisic slavnostnych tabúl a menú, ale nemám na to doma priestory a kapacitu

spongebob1
26. sep 2025

@anonym_autor Ved poproste o financne dary, nie o hluposti typu darcekovy kos. Rataj 100E na hlavu plus DJ. Neverim, ze surodenci daju menej ako 100E za par. Vey mi, ze ta oslava bude stat 1000E a to nie je tak vela.

autor
26. sep 2025
@spongebob1

@anonym_autor Ved poproste o financne dary, nie o hluposti typu darcekovy kos. Rataj 100E na hlavu plus DJ. Neverim, ze surodenci daju menej ako 100E za par. Vey mi, ze ta oslava bude stat 1000E a to nie je tak vela.

@spongebob1 Tak s tym aj počitam a ešte sa to navyši co budem kupovať alko nealko, kolače torta, vyzdoba.

Strana
z4