icon

Ako usporiadať manželovu päťdesiatku pri obmedzenom rozpočte?

25. sep 2025

Rada, by som dostala nejaké užitočné rady, ohĺadne usporiadania oslavy pre manzela od žien, ktore už absolvovali mužovu päťdesiatku. Neviem ani sama, či sa mám vobec do toho púštať, kedže je ekonomická situácia nie najidealnejšia a všetko je neskutočne predražene. Ale, tak patrilo by sa to nejak odplatiť kedže sme taketo oslavy absolvovali vo svojom najbližšom okolí.

0silvia0
26. sep 2025
@anonym_autor

@spongebob1 Tak s tym aj počitam a ešte sa to navyši co budem kupovať alko nealko, kolače torta, vyzdoba.

@anonym_autor ešte je možnosť objednať veľkú chatu a tam si zajednať catering ako pečené korýtka, čiže to nebude reštikovo-oficiálne, ale chatovo-uvoľnené

autor
26. sep 2025
@0silvia0

@anonym_autor ešte je možnosť objednať veľkú chatu a tam si zajednať catering ako pečené korýtka, čiže to nebude reštikovo-oficiálne, ale chatovo-uvoľnené

@0silvia0 Aj s takou možnostou som kalkulovala, ale tam by zase vsetko bolo na mne a naozaj mi nemá kto pomoct. Mám, aj zdravotne problemy a obmedzenia a viem čo to vsetko obnáša a mam už pred tym rešpekt.

biba_18
26. sep 2025

@astrobot to čo píšeš nie je o šetrení peňazí ... niektoré rodiny sú proste družné ...

autor
26. sep 2025
@biba_18

@astrobot to čo píšeš nie je o šetrení peňazí ... niektoré rodiny sú proste družné ...

@biba_18 Presne tak, aj doma, by sme nesedeli pri mineralke, ale je nás proste veĺa z oboch strán. Však aj ja som cely život všetko robila doma ale je rozdiel počet ĺudi do 12 by som to zmákla v klude, aj doma, ale tých dvadsať, tridsať ĺudí, to už nemam na to priestory.

biba_18
26. sep 2025

@anonym_autor doma by som určite takú oslavu nerobila ... keď chcem aby sme sa stretli všetci naraz, to sa inde ako reštike nedá ... len ja som to nikdy nerobila s hudbou, to je mimo nás dvoch s mužom 😉

0silvia0
26. sep 2025
@anonym_autor

@0silvia0 Aj s takou možnostou som kalkulovala, ale tam by zase vsetko bolo na mne a naozaj mi nemá kto pomoct. Mám, aj zdravotne problemy a obmedzenia a viem čo to vsetko obnáša a mam už pred tym rešpekt.

@anonym_autor nič by nebolo na tebe, všetko by si objednala a priniesli by ti to. Alko-nealko zabezpečí muž, koláče objednáš a môže pre koláče zbehnúť muž do cukrárne.

autor
26. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor doma by som určite takú oslavu nerobila ... keď chcem aby sme sa stretli všetci naraz, to sa inde ako reštike nedá ... len ja som to nikdy nerobila s hudbou, to je mimo nás dvoch s mužom 😉

@biba_18 Ani ja nemusim, ale muž je spoločensky, rad sa zabáva, aj zatancuje a keď sa už takto zideme všetci spolu, tak tam nebudeme sedieť, ako na kare. A DJ spravi aj tuš k pripitku, aj to tak sprevadza cele, aj slovom.

mateson2004
26. sep 2025

V ktorom mesiaci je narodený? Vnučka je apríl a robievame to už vonku. Poprípade ak hlásia zle počasie odložíme o týždeň .

autor
26. sep 2025
@0silvia0

@anonym_autor nič by nebolo na tebe, všetko by si objednala a priniesli by ti to. Alko-nealko zabezpečí muž, koláče objednáš a môže pre koláče zbehnúť muž do cukrárne.

@0silvia0 Tabulu by som musela robiť, riady umyvať, prestierať, upratovať. Je u nás jedna poĺovnicka chata, kedže muž je poĺovnik, aj s možnostou ubytovania. Ale to je asi tak 15 km od mesta, dosť od ruky. Plati sa na cely vikend. Musiš si tam sama zakuriť, maš k dispozicii drevo ale aj tak. Ono, keby to bolo v lete, tak nad inym ani neuvažujem, lebo je tam aj veĺky altanok s posedenim s grilom.

autor
26. sep 2025
@mateson2004

V ktorom mesiaci je narodený? Vnučka je apríl a robievame to už vonku. Poprípade ak hlásia zle počasie odložíme o týždeň .

@mateson2004 Muž je koncom marca. Chcela som po veĺkej noci v aprili, ale u nas su este aj v maji veĺke mrazy a zima. Sme na strednom Slovensku a my sme tento rok kurili v dome este na konci maja, čo boli take silne mrazy, ze mi aj muškaty pomrzli a to muškát vydrži aj do minusu

biba_18
26. sep 2025

@anonym_autor to chápem, ale to fakt nebude lacné ... takže preto by som rozmýšľala čo a ako 🙂
btw, my nikdy nesedíme ako na kare aj keď sa netancuje ...

autor
26. sep 2025
@biba_18

@anonym_autor to chápem, ale to fakt nebude lacné ... takže preto by som rozmýšľala čo a ako 🙂
btw, my nikdy nesedíme ako na kare aj keď sa netancuje ...

@biba_18 Veď, to mi robí vrasky na čele. Tak vieš, nezijeme z ruky do ust, mame niečo aj prišetrene, ale furt sú nejaké vydavky. Tento rok sme mali v rodine tri birmovky , štyri jubilea a jednu svadbu . Je to proste financne naročne. Ale robila som aj doma oslavy, samozrejme pri mensom počte osob a to tiež bola dobra drina a finančne ma to stalo tiež nemalu sumu.

mateson2004
26. sep 2025
@anonym_autor

@mateson2004 Muž je koncom marca. Chcela som po veĺkej noci v aprili, ale u nas su este aj v maji veĺke mrazy a zima. Sme na strednom Slovensku a my sme tento rok kurili v dome este na konci maja, čo boli take silne mrazy, ze mi aj muškaty pomrzli a to muškát vydrži aj do minusu

@anonym_autor tak to nič potom, My sme západ

simca06022011
26. sep 2025

zalezi aka je predstava... my to chystame uz pomaly v hlave a plan su oslavy asi dve = starsi, mama a tak samostatne = dame si obed, posedime a to je vsetko. A potom planujeme party doma, pecenie/varenie ide na mna, bude sa v podsate chodit hore dole cely den. DJ neplanujemevobec, reprak disko mame, chlap si playlist robi uz nejaky ten piatok a alkoholu je dost, nieco sa dokupi, nealko sa tiez kupi. Ale teda mame velky dom, nemame male deti, vsetci co pridu byvaju pobliz a tych par co nie prespia u nas. Neratam ze to bude nejaka extra palka financna (lepsie by to bolo v zahrade, ale bude zima :DDD)
Peniaze sa u nas dospelym nedavaju nikdy. NIkde. Ani dary nie su vobec pravidlom, cize ja necakam ze sa nam bude vracat na tom
Inak sa to u ans robi v rodine bezne stylom chaty... objedna sa na vikend a aj sa ide na vikend... 50tky, 60tky sme tak viac krat oslavovali.

tiezjedna
26. sep 2025
@spongebob1

@anonym_autor Ved poproste o financne dary, nie o hluposti typu darcekovy kos. Rataj 100E na hlavu plus DJ. Neverim, ze surodenci daju menej ako 100E za par. Vey mi, ze ta oslava bude stat 1000E a to nie je tak vela.

@spongebob1 finančné dary k 50 sa vyložene nehodia, to je trapas ako Brno...

anonym_8609f7
26. sep 2025
@tiezjedna

@spongebob1 finančné dary k 50 sa vyložene nehodia, to je trapas ako Brno...

@tiezjedna a k čomu sa hodia finančné dary? A čo teda na 50ku?

biba_18
26. sep 2025

@tiezjedna ježiš fakt?? ja som si za finančné dary kúpila hodziny...

tiezjedna
26. sep 2025
@anonym_8609f7

@tiezjedna a k čomu sa hodia finančné dary? A čo teda na 50ku?

@anonym_8609f7 finančné dary jedine na svadbu. Na 50 buď kvalitný alkohol, ak dotyčný pije, luxusnejší darčekový kôš, prípadne niečo vhodné podľa jeho koníčkov. Alebo ak rád cestuje, welnessuje, tak voucher... Možností je x, ale záleží predovšetkým na tom danom človeku.

tiezjedna
26. sep 2025
@biba_18

@tiezjedna ježiš fakt?? ja som si za finančné dary kúpila hodziny...

@biba_18 vieš čo, ak ostatní vedeli, že ich chceš (že ich trebars manžel inštruoval), tak v poriadku. Lebo vedeli na čo pôjdu. Ale napochodovať na oslavu jubilea s obálkou len tak bezprízorne, to sa fakt nehodí.

biba_18
26. sep 2025

@tiezjedna no to je pravda, my sme v rodine normálni a normálne sa spolu bavíme ...

sszuzu8
26. sep 2025

Podľa mňa sa tie narodeniny preceňujú. Urobte si romantický obed /večeru vo dvojici choďte na wellness alebo niekam kam obaja radi chodíte. Nechajte sa obslúžiť dopriať si nejakú starostlivosť o seba. Strávte noc mimo domu nech je to také nevšedné. To všetko nemusí byť ani drahé a môžete mať obaja nádherné spomienky. 🩷 50tka nemusí znamenať veľkú drahú oslavu

autor
26. sep 2025
@sszuzu8

Podľa mňa sa tie narodeniny preceňujú. Urobte si romantický obed /večeru vo dvojici choďte na wellness alebo niekam kam obaja radi chodíte. Nechajte sa obslúžiť dopriať si nejakú starostlivosť o seba. Strávte noc mimo domu nech je to také nevšedné. To všetko nemusí byť ani drahé a môžete mať obaja nádherné spomienky. 🩷 50tka nemusí znamenať veľkú drahú oslavu

@sszuzu8 Keby bolo na mne tak, ja taketo veĺke oslavy nemusim, ale sme veĺka rodina, ja som z piatych deti aj moj muž a toto je jediny sposob, kde sa spoločne, ako najbližsia rodina stretneme( teda okrem pohrebov). Sme už v takom veku že tych priležitosti okrem takychto okruhlin uz nebude. Moj muž je najmladši s piatych surodenvov najstarsieho brata ma už 65 ročneho dochodcu. Takto sa nestretneme už nikdy nikde. Ja, mam jedneho brata, ktory zije s rodinou v zahraniči ostatny moji surodenci po celej republike roztruseny. Budem rada, ak sa mi to podari dako dať všetko dokopy a po rokoch sa takto spoločne pri takejto priležitosti stretneme. A druhá stránka veci je taká, že moj muž si určite tú oslavu želá.

anonym_be7b88
26. sep 2025

no neviem ake rady vlastne cakas, lebo oslavy si robila, vsetko mas zazite, kontakty mas, skusenosti mas aj pracovne 20 rocne, vsetko vlastne si si zodpovedala, aj financie najdes, aj ked je to vsetko drahe
takze si skratka vybav, zariad ako chces ty, ludia ta tu presviedcaju o opaku a ty im oponujes, naco, ked vies ako to chces ty

anonym_4f3b25
26. sep 2025

Manžel kamarátky oslavovať nechcel koli výdavkom a tak sa kamarati rozhodli mu oslavu zorganizovať u jedného na firme, kde mali súkromie, objednali catering pre 30 luďí a zložili sa na oslavu.
Bola to bomba, oslávenec o ničom nevedel, dali si záležať, mali aj steaky zo pštrosa😅

arieska
26. sep 2025

no neviem...asi som žgrloš ale ja nie som za takéto vyhadzovanie peniazmi...
Manžel keď mal 50-tku tak sme navarili guláš u nás na terase, grilovalo sa.
Oco keď mal 70-tku tak sme mali v reštike len obed + na stoloch koláče, syr a aj tak to vyšlo cez 300 eur
Ak chceš aj s DJom tak treba počítať že to nebude na 3-4 hodinky ale možno aj do polnoci, aj dlhšie, záleží ako ste typy. To ti treba aj druhú večeru alebo teplý bufet

anonym_c3d2f1
26. sep 2025

Tiež nie som na Tom najlepšie s peniazmi.Mala som 40 tku a 40 ľudí na oslave,DJ.sala,Nakoniec čo som do toho dala ,som vyzbierala,a z toho zaplatila oslavu.Takze ostala som na nule.Ale spokojná ,že som pohostila ľudí,ktorých mám rada.

anonym_430e45
26. sep 2025

@anonym_autor Urob tak, ako sa to pozdava najviac manzelovi a tebe, aku vy mate predstavu. Ak sa u vas v rodine 50tky oslavuju vo velkom, s hudbou, fotografom a vam sa takato oslava paci, tak ju tak urobte kvoli oslavencovi, nie kvoli odplacaniu tym na ktorch 50tke ste uz boli. Ak ma niekto vo zvyku oslavovat komorne len s najblizsou rodinou alebo ist s manzelom pripadne detmi na nejaky predlzeny vikend, aj to je v poriadku, proste kazdemu ako vyhovuje. To ze niekto spravil na terase gulas a bolo vybavene, je super ale ak byvate v byte a chatu nemate, uplne bezpredmetne pre vas. To mas ako so svadbami, niekto povie ze naco taky humbuk, staci o 2 svedkoch, skoda penazi a niekto tie peniaze nelutuje a spravi si svadbu s DJ, kameramanom a pozve vela hosti. Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze ziadne ine vyrocie (30,40,60,70) sa neoslavovalo tak vo velkom ako ta 50, kde sa postretala cela rodina a najmä ak este ziju rodicia oslavenca. Lacne to nebude, uz je na vas aku formu zvolite, osobne si myslim ze vikend na chate zorganizovat pre 30 a viac ludi bude narocne, nie kazdemu sa cely vikend moze hodit. Doporucujem ti sadnut, spisat si zoznam pozvanych, zhruba napocitat sumu za jedlo a hlavne, ci si budete moct doniest aj vlastny alkohol, to potom treba ratat s korkovnym. A vedla toho spisat financne moznosti ak by ste to robili niekde na chate. A podla toho sa rozhodnite.

autor
26. sep 2025
@arieska

no neviem...asi som žgrloš ale ja nie som za takéto vyhadzovanie peniazmi...
Manžel keď mal 50-tku tak sme navarili guláš u nás na terase, grilovalo sa.
Oco keď mal 70-tku tak sme mali v reštike len obed + na stoloch koláče, syr a aj tak to vyšlo cez 300 eur
Ak chceš aj s DJom tak treba počítať že to nebude na 3-4 hodinky ale možno aj do polnoci, aj dlhšie, záleží ako ste typy. To ti treba aj druhú večeru alebo teplý bufet

@arieska Ano, presne takto si to predstavujem . DJ ma nebude stáť nič a nech sa ĺudia zabavia, zatancuju, zaspievaju. Začiatok by bol o dakej 15-tej a kĺudne aj do polnoci ved cena za reštiku sa nerata od počtu hodin.

autor
26. sep 2025
@anonym_430e45

@anonym_autor Urob tak, ako sa to pozdava najviac manzelovi a tebe, aku vy mate predstavu. Ak sa u vas v rodine 50tky oslavuju vo velkom, s hudbou, fotografom a vam sa takato oslava paci, tak ju tak urobte kvoli oslavencovi, nie kvoli odplacaniu tym na ktorch 50tke ste uz boli. Ak ma niekto vo zvyku oslavovat komorne len s najblizsou rodinou alebo ist s manzelom pripadne detmi na nejaky predlzeny vikend, aj to je v poriadku, proste kazdemu ako vyhovuje. To ze niekto spravil na terase gulas a bolo vybavene, je super ale ak byvate v byte a chatu nemate, uplne bezpredmetne pre vas. To mas ako so svadbami, niekto povie ze naco taky humbuk, staci o 2 svedkoch, skoda penazi a niekto tie peniaze nelutuje a spravi si svadbu s DJ, kameramanom a pozve vela hosti. Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze ziadne ine vyrocie (30,40,60,70) sa neoslavovalo tak vo velkom ako ta 50, kde sa postretala cela rodina a najmä ak este ziju rodicia oslavenca. Lacne to nebude, uz je na vas aku formu zvolite, osobne si myslim ze vikend na chate zorganizovat pre 30 a viac ludi bude narocne, nie kazdemu sa cely vikend moze hodit. Doporucujem ti sadnut, spisat si zoznam pozvanych, zhruba napocitat sumu za jedlo a hlavne, ci si budete moct doniest aj vlastny alkohol, to potom treba ratat s korkovnym. A vedla toho spisat financne moznosti ak by ste to robili niekde na chate. A podla toho sa rozhodnite.

@anonym_430e45 Ano, úplne s tebou súhlasím, mám rovnaký názor.

anonym_9d3c6d
26. sep 2025

Ja da čudujem že chlap je spolocensky , chce oslavu jubilea ale všetko je na tebe hoci máš z takých príprav a organizovania stres. Nechala by som to na neho alebo aspoň nejaké povinnosti nech zariadi on a ako zariadi tak bude