icon

Ako usporiadať manželovu päťdesiatku pri obmedzenom rozpočte?

25. sep 2025

Rada, by som dostala nejaké užitočné rady, ohĺadne usporiadania oslavy pre manzela od žien, ktore už absolvovali mužovu päťdesiatku. Neviem ani sama, či sa mám vobec do toho púštať, kedže je ekonomická situácia nie najidealnejšia a všetko je neskutočne predražene. Ale, tak patrilo by sa to nejak odplatiť kedže sme taketo oslavy absolvovali vo svojom najbližšom okolí.

Strana
z4
marca12
26. sep 2025
@anonym_autor

@bomba36 Keby to bolo v lete to je iné, ale na jar je este zima. Doma, určite nehrozi, toĺko ludi, nemam na to priestory. V restike dvadsať až tridsať ludi určite nemože byť uzavretá spoločnosť s dvoma stolami. Kulturák u nás v meste nemáme.

@anonym_autor Bud zajednaj restauraciu alebo kulturak v blizkej obci. Ak kulturak,tak treba riesit catering. Kdekolvek to spravis bude to stat dost penazi. Muza nepocuvaj. Mas pribliznu predstavu ako to ma vyzerat,kolko ludi,tak priestor treba dopredu zajednat.

womankc
26. sep 2025
@anonym_autor

Ďakujem, za postrehy a rady. Manžel je spoločensky a očakava oslavu minimalne dvadsat ĺudi, ale všetko je na mne lebo on si mysli, že je ešte na vsetko čas, kedže okruhliny dovŕši na jar. Zbytočne mu vysvetlujem, že takéto veci sa musia objednať a zabezpečiť v predstihu. On si mysli že mesiac pred, niečo zabezpečí. No proste chlapi.

@anonym_autor ja mám oslavu 50 akurát za sebou tento víkend . Oslavovala som na dvakrát, najprv rodina a potom s kamarátmi. Rodine sme varili na našej chate guláš a v miestnej krčme mi spravili super raut (kadejaké rezniky, maska a tak) , k tomu som nakúpila nite , slané , vody, alko iba málo , nealko a malý súdok piva a prenajala pípu za pár korún, k tomu jednu tortu objednala a vybavené . S kamošmi to isté , akurát 2 sudky piva a dala som si s rautom aj kapustnicu navariť. Alkohol aj veľa doniesli kadečo hostia. Prvý raz bolo cca 18 ľudí, kamošov nás bolo asi 28. V podstate celý raut aj s pivom som zaplatila z peňazí od gratulantov

womankc
26. sep 2025

@anonym_autor ešte dodám , muž oslavoval minulý rok, on mal oslavu u nás v takom bare , chalúpky sme ešte nemali obyvatelnu, tam som doniesla objednaný raut , objednala dve torty , pivo sme mali tam, alkohol sme si mohli doniesť. Aj slané , nite a tak . Tiež sme to rozdelili, rodina a kamoši.

anonym_45bab5
26. sep 2025

A čo tak to spojiť ešte a niekým iným z rodiny kto má vtedy tiež sviatok a nejak si to finančne podeliť?

modratrixie
26. sep 2025
@pribinak

Tak 50tka je naozaj take okrúhle výročie že nejaká oslava sa patrí

My mame vo zvyku chatu takú väčšiu a urobí sa nejaká vikendovka, ideálne ak je predĺžený víkend aby sa vystriedalo viacej ľudí

@pribinak tak toto fakt nie je na obmedzený rozpočet

anonym_bca4e0
26. sep 2025

@anonym_autor objednaj chatu a t si urobte grilovacku s disko

autor
27. sep 2025
@modratrixie

@pribinak tak toto fakt nie je na obmedzený rozpočet

@modratrixie Obmedzrny rozpočet vymysleli admunistratori. Povodný nazov temy bol "manželova oslava jubilea". Neviem, prečo musia administrátori stále meniť tie nazvy, to je tu už normálne nejaká úchylka. Veď, keď to má byť autentické, tak každy vie čo potrebuje vyjadrit názvom. Po zmeneni, to veĺakrat dáva úplne iný vyznam a zmysel celej temy.

autor
27. sep 2025
@anonym_bca4e0

@anonym_autor objednaj chatu a t si urobte grilovacku s disko

@anonym_bca4e0 Tak, vieš v marci ,alebo v aprili to na grilovacku veĺmi nevidím. Hlavne u nas na severe stredneho Slovenska.

modratrixie
28. sep 2025
@anonym_autor

@modratrixie Obmedzrny rozpočet vymysleli admunistratori. Povodný nazov temy bol "manželova oslava jubilea". Neviem, prečo musia administrátori stále meniť tie nazvy, to je tu už normálne nejaká úchylka. Veď, keď to má byť autentické, tak každy vie čo potrebuje vyjadrit názvom. Po zmeneni, to veĺakrat dáva úplne iný vyznam a zmysel celej temy.

@anonym_autor tak to potom áno lebo prenájom chaty na obmedzený rozpočet naozaj není 😁😁😁😁

spongebob1
28. sep 2025
@anonym_autor

@spongebob1 Tak s tym aj počitam a ešte sa to navyši co budem kupovať alko nealko, kolače torta, vyzdoba.

@anonym_autor Bola som na 50ke pred par mesiacmi. Hlavne jedlo slepacia polievka, panenka, zemiaky, salat, 25E. Vecera svedske stoly 30E. Zakusky na hlavu 4ks 10E, torta jeden kusok 3E a slane 5E. 70E jedlo bez alkoholu, domaci alkohol sa neratal, flasa vina 20E. Pitie bola voda v dzbanoch s citronom. Vyzdoba bola v cene, plus si oslavenkina doladila vlastnu vyzdobu- balony. Fotostena v cene. DJ nebol, vsetka hudba bola z USB na pc prepojene s reproduktorom. Maximalne 1 host pustil na zaciatku hudbu, oslavenkina si nahrala presne hudbu, ktoru chcela. 33 ludi na oslave, cena 3500E.

autor
28. sep 2025
@spongebob1

@anonym_autor Bola som na 50ke pred par mesiacmi. Hlavne jedlo slepacia polievka, panenka, zemiaky, salat, 25E. Vecera svedske stoly 30E. Zakusky na hlavu 4ks 10E, torta jeden kusok 3E a slane 5E. 70E jedlo bez alkoholu, domaci alkohol sa neratal, flasa vina 20E. Pitie bola voda v dzbanoch s citronom. Vyzdoba bola v cene, plus si oslavenkina doladila vlastnu vyzdobu- balony. Fotostena v cene. DJ nebol, vsetka hudba bola z USB na pc prepojene s reproduktorom. Maximalne 1 host pustil na zaciatku hudbu, oslavenkina si nahrala presne hudbu, ktoru chcela. 33 ludi na oslave, cena 3500E.

@spongebob1 Riadna suma. U nás, sa pohybuje cena za jedlo od 25 do 50€ na osobu. A možeš si doniesť aj vlastne alko, nealko, kolače a slané.

ahhola
4. okt 2025
@spongebob1

@spongebob1 ta hudba jej vysla na par hodin, ci nejaka 2. hod slucka dookola, len pre inspiraciu a aky zaner, pre ku azdu geetaciu nieco a co ti utkvelo z jej hudobnej produkcie? 🌸

spongebob1
9. okt 2025
@ahhola

@spongebob1 ta hudba jej vysla na par hodin, ci nejaka 2. hod slucka dookola, len pre inspiraciu a aky zaner, pre ku azdu geetaciu nieco a co ti utkvelo z jej hudobnej produkcie? 🌸

@ahhola Bol to vyber hudby na 10 hodin. Ved staci najst na youtube zoznam najlepsich skladieb v urcitych rokoch.

autor
21. okt 2025

Ta sa vraciam k mojej diskusii. Našla som v našom meste rešiku 25 € na osobu v cene je pripitok, predjedlo, hlavne jedlo, vyzdoba. Takže pre 20 ĺudi to vychadza 500 €. Je možnosť si dať vkastne slane, sladke, alko, nealko. Takže za mňa suoer do 1000€ sa zmestime.

Strana
z4