Ako vaše deti odhalili Ježiška?
Ako vaše deti odhalili Ježiška? Ako ste im to vysvetlili? :D
@anonym_d62052 takáto odpoveď tu býva každý jeden rok. Tak si to trošku teda doštuduj, o čom tie vianoce sú. 🙊
@sashabb Ty si dosstuduj. Preco Jezisko noosi darceky? Lebo ich dostal od troch, zlato, kadidlo a myrhu. Luuuubim ateistov a budem stale hovorit, ze naco oslavuju, ked neveria❗️❗️❗️
@sashabb Ty si dosstuduj. Preco Jezisko noosi darceky? Lebo ich dostal od troch, zlato, kadidlo a myrhu. Luuuubim ateistov a budem stale hovorit, ze naco oslavuju, ked neveria❗️❗️❗️
@anonym_d62052 si hovor čo chceš, my ateisti ťa máme úplne na saláme
@anonym_00a60c ked tak vnimaš presviedčat ta nebudem .. ale slova zazneli jasne , ked si to neuvedomuješ neriešim
nik nepíše že dieta nevnima vašu lásku , vnima niečo iné , nerieš
zrejme vám to vyhovuje ... ja mám rada svet a ludí, bohate mi to stačí
príbeh prečo nosi ježšiko darčeky som si dala namahu prečitat lebo ma to zaujímalo , rozumiem mu , to že je niekto ateista neznamená že nič nevie o viere, nečital bibliu , mna zaujimali aj ine naboženstva ...
@anonym_50e8a9 možno preto povie, že je to tradícia. Nemusíme byť veriaci, aby sme verili na darčeky od Ježiška, Darčeky predsa na Vianoce na Slovensku vždy nosil Ježiško. 🙂
Slovensko, Nemecko, Rakúsko: Ježiško (Christkind).
USA, Kanada: Santa Claus (svätý Mikuláš).
Rusko: Ded Moroz (Dedo Mráz) so Snehulienkou.
Spojené kráľovstvo: Father Christmas (podobný Santovi, len s dlhším kabátom).
Španielsko (Katalánsko): Traja králi (6. Januára).
Taliansko: Babbo Natale (25. Decembra) a čarodejnica Befana (6. Januára).
Grécko: Aghios Vassilis (Svätý Vasil) na Nový rok.
Fínsko: Joulupukki (Jultomten).
Rumunsko: Mos Craciun.
Dôležité je posolstvo
Nezáleží na tom, kto presne darčeky prináša, ale na tradícii štedrosti a lásky, ktorá spája rodiny a komunity, či už ide o Ježiška, Santa Clausa, alebo iné postavy.
@anonym_00a60c Maďarsko jézuška 😄
@anonym_autor Spoluziaci v skole povedali.
Druha vec, nechapem preco ateisti slavia narodenie Jezisa, ked neveria, ze existuje. Ved si stojim za nazorom a ziadne Vianoce nebudu.
@anonym_d62052 pred rokom 1989 to bol dedo Mráz.
@anonym_d62052 ty si zasa presne ten správny kresťan s láskou v srdci ktorých ja tak ľúbim 🤣🤣. Presne akk tie babičky v kostole čo spĺňajú ruky a pred kostolom osieraju každého v dedine
@anonym_autor Spoluziaci v skole povedali.
Druha vec, nechapem preco ateisti slavia narodenie Jezisa, ked neveria, ze existuje. Ved si stojim za nazorom a ziadne Vianoce nebudu.
@anonym_d62052 vianoce niesu kresťanským sviatkom.
Kresťanské vianoce sú prebraté pohanské sviatky.
Ježiš sa ani nenarodil v decembri.
Len toľko tvojej otázke
Ale to by správnemu kresťanovi ktorý sa úprimne zaujíma o svoju vieru nemalo treba vysvetľovať.

U nas nosil darčeky Santa Ježiško Mráz 🤣🤣 Neviem ani kedy prestali veriť. Prišlo ti nejak samo jedny Vianoce ešte verili a ďalšie už nie.