Ako vybrať darček pre 80-ročnú babičku?
Ahojte, skúste ma prosím niečim inšpirovať, pomôcť s výberom darčeka pre babku, ktorá:
- nič dokopy nezje (problémy s trávením),
- telku nepozerá,
- oblečenie netreba lebo zajtra ide umrieť a kde to dáme 🙄,
- alkohol nepije (lieky),
- knihy nečíta, iba na modlenie,
- a samozrejme nič nepotrebuje, ale s prázdnymi rukami nepôjdem.
Má rada kvety, preto rozmýšľam kúpiť kyticu a možno nejakú knihu s modlitbami, niečo krátke, ale nemám skúsenosť, možno poradíte.
Ďakujem 🙂
My sme pozbierali rozne fotky po rodine a aj z jej mladych čias, deti male a spravili fotoknihu. Ale teda vsetky tetky, sesternice vsetci hladali.
Podľa mňa najväčší darček pre ňu je rodina, ktorá jej prejaví lásku a súcit. Veci sú len doplnok. Prípadne fotky rodiny v albume
odpadnem, zajtra ide umriet -- kde to dame, nemame rovnaku babku? :D my sme dali predplatné časopisu, lebo presne ako vravíš, nič nechce a všetko má, a plus 7 dní pravidelne číta, potešila sa
Lebo zajtra ide umrieť? Dúfam že to bol žart to ako keby tu niekto napísal že tak keď už nevieš čo kúp jej truhlu.
Presne tak ako tu niekto písal spravte jej fotoknihu ale takú kde si to bude môcť aj pozrieť a rovno jej to ukázať na veľkom plátne a pripomenúť jej spomienky či už od rodiny alebo jej detstva + by som ju zobral k moru. Nech ma zážitok.
No ak sa.modli a je veriaca tak niečo z toho smeru. Ruženec,Bibliu , Spevnik. Ak lušti križovky tak nejake knižné veľké.
Knihu o svätom, obrázok Ježiša, teplú deku..
@filipjohns zrejme tak hovorí babka, nie autorka...
A autorke, tak svätú sošku nejakú, alebo niečo také. Deku, vankúš na gauč,...
Ruženec, krížik, sošku Panny Márie alebo Ježiša. A úplne top pre babku bude, keď to dáš farárovi posvätiť.
Kytica pekná a čo keby ste ju zobrali na nejaké pekné kresťanské miesto v rámci Slovenska na výlet? Napríklad oltár v Levoči, Rio de Klin?
A nejaký výlet? Moja babka v tomto veku ešte zvládla v pohode aj more. Ale chápem, že to nie je pre každého. Ak má rada kvety, tak pozrieť kedy bude flóra a vziať ju tam.. prípadne bývalá krásna výstava orchideí pri Viedni (neviem ako to máte ďaleko...). Ak je veriaca, tak ju vziať na nejaké špeciálne miesto späté s vierou. Naša babka mala myslím 85 a chcela "ešte" vidieť chodník "korunami stromov" v Bachledovej. Tak tam s ňou naši išli na 4 dní. Zároveň skočili na trhy do Poľska, to pre ňu bolo veľmi nostalgické, lebo tam chodievali busom z práce...
Napíšem tak hromadne.... Ona má také reči už 10 rokov (o umieraní). Ku každému darčeku, hoci sa človek snaží vybrať niečo čo by ju potešilo je ofrfľaný, preto keď mám niečo vymyslieť, tak ma to ani nebaví, lebo viem ako to dopadne.
Na výlet nemôže ísť, lebo je jej zle v aute, inak by sme ju samozrejme zobrali 🙂 ona len do kostola a domov.
Ďakujem za tipy, niečo vyberiem 🙂
Kreslo polohovatelne - take kde si moze otvorit a zdvihnut tu cast pod nohami
Ak existuje, tak by ju mozno potesilo predplatné kresťanského časopisu
Rádio na CD a CD-ka,audioknihy,ľudovky...Možno nečíta preto,lebo horšie vidí.

Fotokniha rodiny?