icon

Ako vybrať darček pre svokru bez záujmov?

tatiana288
10. nov 2024

Pekný večer prajem.

Už ôsmy rok nepretržite premýšľam akým darčekom by som potešila svoju svokru na Vianoce. Bola by som rada keby ste mi pomohli, pretože mňa už skrátka nenapadá nič čo by ju neurazilo alebo nesklamalo. Nie je to nevďačný človek, len nemá žiadne záujmy a koníčky.

Neznáša varenie, varí len z donútenia a s nechuťou. Variť nevie, pretože varí nasilu a varí nasilu, pretože variť nevie. Doma má asi sto kníh receptov, všetky sú zaprášené, pretože ich nikdy neotvorila. Ak jej aj nejakú takú knihu darujem, urazí sa, že jej tým hovorím, že nevie variť. Jednu dobu spomínala, že piekla doma chlieb a celkom ju to bavilo. S manželom sme sa potešili, že má konečne nejaký záujem a kúpili jej profi pekáreň. To bolo pred piatimi rokmi a stále je zabalená a pri každej návšteve mi ju núka, že si ju mám zobrať domov.

Nepozerá filmy, nepočúva rádio, nečíta knihy, nechodí medzi ľudí, žiadne kino, divadlo, kaderníčka, kozmetička, športové aktivity, žiadna káva s priateľkou. Ak by som jej dala poukážku do wellness, na masáž, do divadla, na nejaké záujmové kurzy alebo krúžky, všetky by ich hodila do šuflíka a nevyužila. Keď som jej ponúkla poukaz na návštevu kaderníčky alebo kozmetičky, urazila sa, že si myslím, že je škaredá a neupravená. Nebaví ju chodiť medzi ľudí, najradšej sedí doma a doma ju zasa nebaví nič robiť, domáce aktivity robí dokonca s odporom. Čo sa týka nejakých moderných vymožeností, neuznáva umývačku, robotický vysávač, mopovač, skrátka má averziu voči všetkej technike, ktorá by jej mohla uľahčiť domáce práce.

Čo sa týka drogérie, dlhé roky si kupuje len šampón a pleťový krém. V kozmetike alebo drogérii sa nevyžíva, navyše tvrdí, že už desaťročia nemá čuch, takže, či jej dám sviečku s vôňou škorice, alebo žumpy, je vlastne jedno.

Moja svokra je komplikovaný človek, zatrpknutý, depresívny, vysávač energie. Ráno, keď vstane, vytočí ju ako svieti slnko, a keď prší, naserie ju dážď. Viem, že niekde hlboko, skutočne skutočne hlboko vnútri ma má svojim spôsobom rada a ja by som jej chcela spraviť radosť. Preto mi, prosím, skúste poradiť, čo by ste takému človeku darovali so snahou potešiť ho. Má 67 rokov. Ďakujem.

Strana
z2
mantilka
13. nov 2024

Ak by súhlasila, tak zvieratko by ju mohlo tešiť, ale to len s jej súhlasom.

katulienkax
13. nov 2024

@mantilka ak nikdy zvieratko nemala, tak to nie je dobry napad, ale spytat sa moze.

dharmasanata
13. nov 2024

Zvieratko ako darček určite nie!

pralinka86
13. nov 2024

Predplatné casopisov, uzitkove veci, co pouziva, je. Pozri co ma v kupelni, aky caj, kávu pije, atd.. Nic nove neoverené. Lebo to ani neotvorí. Toto je velmi tazka povaha, zatrpknuta, to bude len horsie a horsie.
Este mi napadlo, ze ak je problem s varenim, zaplatit donasku obeda? Aj ked urcite bude frflat a polovicu vyhodi, ale tak teple jedlo potrebuje..

evaachesa
13. nov 2024

Sedenia u psychológa, motivačná kniha, kurz varenia. Alebo si povedzte že darčeky od týchto vianoc dávate len deťom nakoľko si už nemáte čo navzájom kupovať. Nebude to jednoduchšie?

karmen118
Autor odpoveď zmazal
mariska1989
13. nov 2024

Tak tiež poukážku a nemusí byť len supermarket atď . Neviem ako blízko máte aké iné obchody ale také pepko je už všade DM či teta tak isto takže kľudne stačí pozrieť aj iné obchody poukážku . Alebo ak chodí sa ostrihať tak kľudne poukážku od kaderníčky

karmen118
13. nov 2024

@tatiana288 Radšej som zmazala svoj prvý komentár 😅 Tiež som najprv navrhovala skúsiť mačičku/iné zvieratko lebo poznám ľudom ktorým zvieratko pomohlo v takejto situácii, ale dočítala som sa ďalej, že nemá vzťah k zvieratám ani rastlinám, a ako skončili rastliny, čo ste jej dali...tak to zvieratko určite nie radšej, aj tak by skončilo u vás nakoniec 🙈 No čo s takým človekom, nechápem, to bude čakať iba kým zomrie? Ako naj keby šla k psychológovi, môže mať depresiu alebo nejaký iný psychický problém, ale podľa mňa ju tam nedostanete...nejaký klub pre dôchodcov asi tiež odpadá keď ľudí nemusí....no neviem veru...a ona je sama? Svokor už nežije? U nás v rodine sa jedna babka takto opustila, keď jej zomrel v priebehu roka jej muž a potom môj ujo - jej syn. Skončilo to nedobre, stratila záujem o všetko, už predtým mala minimum koníčkov ale aspoň rada poklebetila s kamoškami chodila von sa prejsť, tešila sa na návštevu, nakoniec len sedela doma pozerala tv a max šla do obchodu a späť, a dosť rýchlo sa u nej rozvinula starecká demencia ku koncu nepoznala už nikoho z rodiny :(

princezna_bosorka
13. nov 2024

@tatiana288 svokra je dospela zena, tak sa k nej tak spravaj - spytaj sa, co by si priala a kup jej to (a LEN to). Ak dostanes oprsklu a urazenu odpoved, nekupuj nic a skonstatuj, ze ona nema nic kupovat vam.

Nechapem tieto tanecky okolo kupovania darcekov ludom, ktori nevedia, co chcu / nechcu nic / chcu iba nasrat darcu...

ps: my si so svokrovcami vymenime "jedalenske balicky" a vsetci sme spokojni, lebo kazdy dostal to, co ma rad (a svokra sa vobec neurazi, ze kazdy rok dostane flasu vina, kus smradlaveho syra a este nieco malo k tomu). Moji rodicia sa neustale snazia vymyslat kadejake fantasticke darceky (=nezmysly), pri ktorych vzdy nadavam, ze vyhodili peniaze za nezmysel, ktoreho sa ja potom komplikovane zbavujem v kadejakych skupinach typu "darujem za vyzdvihnutie".

alenaalena84
13. nov 2024

Moja svokra ma najradšej cigarety červené Petre .To je pre ňu najkraší darček či k narodeninám alebo k vianociam celý kartón.Tým nikdy nič nepokazíme.Fajčí od 15r hlas má jak zvon v 70tke

senta_sofia
13. nov 2024

@tatiana288 krizovky? Ruzenec? Klasicky darcekovy kos, ktory by si vyskladala z potravin, co pouziva?

veroniculienocka
13. nov 2024

@tatiana288 a čo tak nejakú čističku vzduchu? Alebo difuzér ? Keď vravíš že je u nej taký ťažký vzduch, že sa tam človeku chce až spať...

micicka
13. nov 2024

@tatiana288 a co robi svokra cele dni? Ako vyzera jej den? Zije v byte?
Inak podla toho, co si pisala, tak asi jedine sedenie u psychologa. Urcite ma nejaky problem.

Strana
z2