Ako vyriešiť nedostatok krstných rodičov pre dcérku?
Ahojte baby idem sa k Vám vyplakať. Mame s mužom 3,5 mesačnú dcérku, u nás je to proste dané, že chceme malú pokrstiť. Lenže problém je ten, že nemáme krstných rodičov. Ja nemám veľa známych, som ešte aj jedináčik a v rodine so sesternicami nie sú dobré vzťahy. Muž co ma známych sú to všetko muži síce ktorí ženy majú ale nepoznám ich. Stretnú sa ako partia párkrát do roka. Muž má sestru ale jej Muž nebol nadšený našou prosbou, nakoľko on deti nechce a nech e byt teda ani ako krstny rodič našej. Ona samozrejme aby nebola hádka tak povedala, že nebudú. A tým pádom nemáme koho dat. 😞 Puka mi z toho srdce... par známych co mame spoločných sú zasa muži ale bud rozmedzí ale v nefunkčných vzťahoch... už som zúfalá, sklamaná. Neviem co mame spraviť, zasa pokrstiť bez krstných rodičov je také nijaké, s mužom sme chceli urobiť pekne krstiny niekde v reštaurácii aby sme nato mohli spomínať. Veľmi ma to mrzí ale žiaľ neviem koho dat, zasa niekoho do toho nútiť nechcem samozrejme.
Tak skúste niekoho v staršej generacii - vaši rodicia a ich súrodenci
Opýtajte sa babky a dedka či by nechceli byť aj krstnými rodičmi 🤷
Ako ste to prosím vyriešili nakoniec ?
Mohli ste inak poprosiť niekoho z vašej farnosti, kto je vám sympatický, napríklad nejakú mníšku..
Už som bola svedkom aj takého prípadu ze ak nemal kto byť krstným rodičom pre dieťatko, poprosili mniskuuz kostola..

@stela567 tvoji a mužovi rodičia nemajú súrodencov? Moja má krstnú mamu moju tetu.