Ako zorganizovať veľké rodinné oslavy a nezblázniť sa?
Ahojte, ako to máte s oslavami a sesternicami/bratrancami? Ide o to, že muž ich má 12, každý už má svoje rodiny a dokopy majú 17 detí. Vymysleli si že každému dieťaťu sa robí veľká oslava kde sú všetci pozvaní (ževraj aby sa rodina stretávala). Jeden rok sme to absolvovali a povedali sme si že stačí, jedna vec je, že to ide strašne do peňazí a druhá že sa to nedá 17 víkendov si vyhradiť na oslavy, tretia vec je, že ja chcem oslavy našej dcére robiť v kruhu úzkej rodiny (babky a max. súrodenci naši). Okrem toho ak niekto neprišiel niekomu na oslavu a druhému áno tak sa hneď urazili. Muž im teda oznámil, že tento rok sa toho nezúčastníme, veľa osláv je v lete, ideme na dva týždne na dovolenku, sme pozvaní na svadbu, moja babka bude mať okruhliny atď. Ani by sa nám nedalo byť na každej oslave. V piatok im to muž teda oznámil a to čo sa strhlo sme nečakali, to samé telefonáty a prečo? A prečo musíme byť extra? A či si rodinu nevážime a ako bude naša dcéra oslavovať a nikto takto nevymýšľa len my, či máme lepší program ako byť s rodinou atď. Ja neviem všetci tvrdia ako to je bežné a bežné takto oslavujú rodiny. Je tu niekto kto robí takéto veľké oslavy? Veď len tieto sesternice a bratranci s partnerom a deťmi je dokopy 41 ľudí...no nasratá celá rodina. My neplánujeme zmeniť naše rozhodnutie ale tak ma zaujímalo akoby ste sa k tomu postavili vy? Ďakujem
U nás sa robia také veľké akcie, ale nikto sa nezrúti, ak niekto nepríde, alebo nerobí oslavu 🤷
Podľa mna ste sa dobre k tomu postavili už len tým, že ste im to oznámili. Však to sa nedá stále niekde oslavovať. Mna osobne by to vyčerpávalo. Však by sme nemali ani kedy ako čas rodina tráviť. Proste keď nepridete, tak oni s tým nič nespravia. Naši susedia to majú dobre vymyslené. 1 x do roka ide celá rodina/ sesternice, bratranci s rodinami/ na chatu a tam sa stretnú. Každý rok to organizuje niekto iný a všetci sú spokojní, keďže im to roky funguje
Aj na nás by to bolo dosť, ako píšeš. Ja som za udržiavanie rodinných väzieb, ale nesmie to byť na úkor iného fungovania rodiny. U nás sa sviatky aj kumulujú a bývajú naraz aj traja oslávenci a nikomu to neprekáža.
My oslavujeme ze svokrovci muzova sestra s rodinou a my to mame jednu oslavu aj ked kazdy mesiac ma niekto sviatok....ale take velke oslavy cela rodina tety bratranci atd robime ked je velky sviatok svadba, sv prijímanie, okrúhle narodeniny inac nechodime na oslavy
Kleplo by ma toľko osláv každú chvíľu navštevovať. Nestačia Vianoce, poslať blahoželanie k sviatku a občasná návšteva? Oni majú toľko času a peňazí? Ja som naposledy videla bratrancov na svadbe a nechýbajú mi 😁
mám 28 bratrancov a sesterníc len z otcovej strany.... a každý má aj 4-5 detí, aj viac...
.by sme museli brať úver ....
My sme robili velku oslavu, ked mal prvy syn krst, potom rok, bol prve vnuca v rodine, potom este dcere sme spravili na krst a narodeniny ma 1.9., tak to vzdy vyslo tak, ze doma sme neboli, alebo ked aj, tak neboli stari rodicia a tak. Tak som uz povedala, ze stacilo. Ze len rodicia a pozveme surodencov s detmi, krstnych.
Dalo sa to, kym ti bratranci boli sami, ale akonahle uz maju priatelky/manzelky a deti, uz je toho moc.
Radi sa stretneme, komu sa da, aj mimo ostav, jeden brat zije v zahranici aj s rodinou, tak sa stretnrme parkrat do roka.
Covid to navyse este inak zbrzdil, odvykli sme si robit velke oslavy. A tiez, nas je 6, donedavna sme boli v malom vyte, ked prislo co len dalsich 6 ludi, bolo to uz moc. Bezne nas byvalo do 30. Tak take vacsie oslavy sa robia v lete na chate, spravime si gulas, a takto spojime viacere udalosti. A toto pocitam len manzelovu stranu, lebo s nimi to boli tie vacsie oslavy, nasi a moja sestra, to boli traja ludia len, ja uz mam bratrancov, sesternice, co maju dospele deti a niektore ich deti uz maju svoje deti.
Naozaj, ze 40 ludi kazdu chvilku, to je neunosne, ved to je taka mensia svadba 🙃.
Ked nas poratam, tak 6, plus rodicia, jedni, druhi, moja sestra s rodinou, dvaja muzovi bratia s rodinami, este babicka a hned nas je 20 😅. A toto mi staci.
Ale ja aj rada oslavujem pohostim, nie su narocni, je to kava, rozkraja sa torta, co upeciem, nejake tycinky a nejake pitie, vacsinou nealko. To sa neda donekonecna pozyvat vsetkych, ked sa rodiny rozrastaju.
Podla mna, nech oslavuju, Vy ako to citite, zase sa urazat kvoli tomu cela rodina...no to je takeeee 🙄.
v prvom rade je podľa mňa super, že sa vôbec stretávajú. Za mňa je ale frekvencia raz ročne takéto veľké stretnutie úplne dostatočná. Urobili ste dobre a to, že sa im to nepáči, je ich problém. Neviem si predstaviť, kde by som toľko osláv napchala do programu 😀
Ja by som navrhla, že raz ročne radi prídeme, aby sme sa všetci stretli 🙂
Oznamili ste viac nemusi nikoho zaujímať mate aj svoje zivoty a nie kazdy rok 17 vikendov travit ako si niekto zaumieni, a viac nemusis nic vysvetlovat ani finančné problemy, a aj keby neboli do toho je kazdeho prd .. toto by som ja nedala, som rada doma a ked tak von a par krat do roka na navstevu a toť vsjo
Keď ma narodeniny moja dcéra, na oslavu sú pozvaní babkovci a dedkovi a moja sestra , ktorá je zároveň aj krstná s rodinou. K tomu jedna naj kamoska dcerkyna. Sestra robí svojim deťom tak isto oslavu, babkovci, dedkovi a súrodenci rodičov s rodinami. Moja mama boli 7 deti, oco boli 3. Každý z nich ma minimalne dve deti, tzn cca 21 bratrancov a sesternic , skoro kazdy z nich je uz v manželskom zväzku a majú po 2-3 deti. Keby som tento počet mala zakaždým pozivat na dcerkynu oslavu, tak robím kazdy rok malu svadbu a milionárka zatial niesom a ani som nespadla z čerešne 🤦🏻♀️ rozhodli ste sa podľa mňa dobre. Je to šialenstvo .
@eternity24 ešte len doplním, že cela rodina sa stretávame raz do roka, vždy v septembri sa prenajme veľká chata a vari sa guláš, tam sú aj sesternice a bratranci od môjho otca, ak žijú, tak aj ich rodičia akože súrodenci od môjho nebohého starého otca a ďalej otcovi súrodenci, všetko s partnermi a detmi a detmi ich deti 😂 ako píše dama vyššie, toto úplne staci raz za rok
S bratrancami a sesternicami? 😅😅😅 ja mam problem obehnut surodencov - mojich a chlapovych 😅 mohli by sa aj na hlavu postavit, taketo teatro by som razne odmietla, vlastne sa tym ani nezatazovala vysvetlovat
U nás sa robia tiež veľké oslavy, ale je náš oveľa menej ako vás. Syn má veľkú vo februári, sestricnicina dcéra a syn majú obaja spolu v auguste (sú medzi nimi dva dni, čiže oslavujú spolu), neter v októbri a synovec v decembri. Čiže sa to dá v pohode vykryť. Toto je moja najbližšia rodina, s celou mojou rodinou sa žiaľ nestretávame keďže sme rozhadzani po celom svete. Doslova. Ale keby som v tvojej situácii, robil tak, aby to vyhovovalo mojej rodine (manžel, ja, deti) a nie druhi. Žiješ svoj život, nie druhých.
Ja mam velmi rada chvile s rodinou, ale toto by bolo aj na mna vela, mam aj svoj zivot a chcem aj svoj klud.
Moj otec ma tiez vela bratrancov, sesternic, ujov, tiet a pod., vsetci uz maju deti, pololovica vnucata, cize je nas ako hadov, rozlozeni po celom Slovensku, polovici Europy a zopar aj za oceanom. Pravidelne sa stretavame v lete na chate a oslavime vsetko co sa za cely rok stalo. Niekto pride skoro kazdy rok, niekto raz za 3 roky a pod.
Ja uz ani nestiham sledovat kedy ma kto narodeniny, meniny a zablahozelat, nieto chodit vsetko oslavovat. Ak sa nejedna o svadbu, alebo oslavu 50/70 tky a pod., tak sa oslavy obmedzuju na uzky rodinny kruh.
milujúca a súdržná rodina je krásna vec, ale z takejto intenzity "rodinnej lásky" by ma asi šľahlo
Rozhodne by som takýto cirkus neabsolvovala častejšie než raz do roka, ideálne raz za päť. Alebo vôbec. Keď budem mať chuť na pobyt v dave neznámych ludi, pôjdem radšej na nejaký koncert. Sesternice a bratrancov mám, sporadicky udržiavame nejaký ten vzdialený kontakt, ale že by sme túžili po spoločných oslavach sa teda povedať nedá. Muž tiež nejakých takýchto príbuzných ma, ale ani nevie presný počet 🤣 Moje deti robia oslavy s kamarátmi a nie s tetickami z pätnásteho kolena. Za mňa je to normálne tak.
Skuste mozno navrhnut, ze podte teda vsetci na chatu na vikend, 1x rocne. Ved vy ich predsa radi mate aj uvidite, ale nestihate toľké oslavy. Ved ferovo ste to poňali, aby sa nikto neurazil, ze jemu ste prisli, kúpili dar a inemu nie.
Ten počet je velky a to sa dlhodobo nebude dat udrzat podla mna. Mozno este kym su mensie deti, ale potom uZ tazsie
Nie, nerobíme takéto oslavy, a ani by som na také nechodila...však to už ako svadba...žiadnych brstancov a sesternice a ich deti nevolame...starky a starká, môj brat so ženou, mužov brat so ženou a max 3 kamarati...
Ja osobne gratulujem len piatim ludom z rodiny a aj vsetkych ludi co poznam aj to len napisem alebo dam pusu .Nemam rada uz len gratulacie nie to este oslavy
My oslavujeme v úzkom kruhu (rodičia, súrodenci, deti, čiže okolo 12 ľudí) a aj to pospájame viac oslávencov dokopy.
Oslava pre väčší počet ľudí (cca 30) je iba, ak má niekto okrúhliny (napr. 50-tka).
Všeobecne, sa so sesternicami či inými príbuznými vidím aj počas roka, ale to tak rodinne na návšteve, pár ľudí.
Pre mňa sú veľké oslavy nočná mora, takže s tebou súhlasím, tiež by som to nechcela.
Veď u vás to vychádza zhruba každý druhý víkend oslava. To ani nemáte priestor na oddych, vlastný výlet..
Keď už si na to takto potrpia. Tak spraviť raz do roka spoločnú veľkú oslavu, stretnutie a vybavené. Toto sa skutočne časovo nedá stíhať. Mali by si to uvedomiť. Alebo poriešiť to nejakou návštevou.
Presne toto sme spravili minulý rok, stopli sme všetky veľké oslavy a dohodli sme sa na 1 spoločnej chate v roku, kde sa stretne celá rodina a pobudneme spolu víkend a "oslávime" všetko.
Starší stým mali problém, keďže sú na dôchodku a im vyhovovalo, že vždy každý 2 víkend bola niekde oslava. Počty sa každý rok zvyšovali a napokon nás bolo okolo 35 ľudí. Čo v 3 izbovom byte bolo nereálne urobiť oslavu a u nás v dome to už tiež bolo ako mala svadba, plánovanie, občerstvenie, nákupy a upratovanie ani nevravím. Dohodli sme sa, zrušili oslavy a tento rok bola 1x spoločná chata a každému sa páčilo.
Čiže začíname novú tradíciu, vždy na inej chate v inej lokalite.

My mame len oslavy par krat v roku a niektori su aj pokope (myslim datumy) takze je to take pospajane.. a mame len najblizsich.. do 10 ludi vacsinou vzdy je