icon

Ako zvládať stres a nervozitu zo sviatkov?

18. apr 2025

Neviem, možno som jediná, ale ja mám neskutočneé stresy zo sviatkov,vrátane osláv!
Priam ich nenávidím, ohľadom všetkého dookola.
Samotné sviatky ako také mi vôbec nevedia. Rada sa stretávam s rodinou (najviac na svete).
Dokonca rada pripravujem rôzne jedlá,vymýšľam, ale ako náhle mám kopec iného na starosti, nejde ni to podľa predstáv.
Mám rada aj po duchovnej stránke vianoce aj veľkú noc.
Len tá príprava ma posledné roky stresuje a ubíja! Neviem to tak presne definovať. Od upratovania,jarné veľké upratovanie, nákupy, varenie, pečenie. Stále mám pocit, že nestíham, že nič nie je ako má byť.
Stále som cez voľný čas v kuchyni!
Na všetko sama .Každý len na hotové. Sto krát riady ,varenie, nákupy a podstatné čo potrebujem po nociach.
Vždy si poviem,že nebudem to prežívať, veď ak tak nik taký nechodí, ale rodičia ma tak naučili.
Predtým som to tak nemala kým boli deti menšie až tak,ale posledné cca 2 roky mám až hrôzu, aby bolo všetko ako má.
Mám pocit, že si nikdy neoddýchnem cez sviatky a oslavy len makám. Máme v rodine takých čo si všímajú všetko aj detaily a okomentujú občas.
Proste bezdertný a nóbl.
Nie doma mi pomáhať nechcú, vraj to je ženská práca! Vlastne oni nič nevidia.
Niekedy si vravím ako je dobre po niektorým..idú k rodičom ,alebo na chaty, lyžovačky, výlety a od vsetkého sú odbremeneny.
Ja veľmi rada peciem ,varim, ale nech je sviatok nejaký, alebo oslava jednoducho mi to nejde podľa plánu a zo stresu.
Ako to vnímate vy?
Teda aspoň taký čo sa už s tým v živote stretli.

Strana
z3
ema22270
21. apr 2025

A urcite by som nechystala 2 pubertiakom a manzelovi stale vecere, mysli na svoje zdravie.. lebo je len jedno. A to ani nakupit nevie ist manzel? Lebo neviem potom ako to teda vsetko stihas..

margotka17
21. apr 2025

@elia9 presne tak aj my. Manzel dostane lístok a nakúpi, vždy aj to, čo tam vôbec nebolo napísané, ale keby, tak aby sme to doma mali pečiem len1 zákusok, troška zo všetkých tradičných veľkonočných dobrôt a v pondelok už varím klasické jedlo a polievku. Zbytočne sanestresujem, nech si hovorí, kto čo chce.

Strana
z3