Ako zvládnuť nervozitu zo svokry a svojho výzoru na prvom svätom prijímaní?
Zajtra má dcéra prijímanie ide tam celá rodina aj svokra, ktorú vôbec nemusím, nevideli sme sa pol roka . Ešte som aj dosť pribrala som po pôrode a mám veľké brucho a previs a k tomu diastazu. Nič si nemôžem poriadne obliecť. Už teraz sa cítim zle. Chcem byť pri dcére ale asi to nezvládnem.
Myslis, ze po porode niekto ocakava stihlu lan? Dcera tam potrebuje mamu. To nemyslis vazne toto. Co stihnes - chod do obchodu a kup si oblecenie, ktore ti toto zakryje. Predavacky ti budu vediet poradit.
Ty si tu už písala, že? 1. sväté prijímanie, riešenie váhy a vzťahov v rodine
Sústreď sa na to, čo je dôležité. A to je tvoja dcéra, a aby si tam pre ňu bola.
Kúp si niečo voľné snáď by si to nespravila kvôli takej veci?
Obleč co máš, nie je to módna prehliadka, ideš kvoli dcere a na ostatných kašli, bud jej oporou, budete sa tešiť spolu zo vzájomnej prítomnosti, tento deň je o niečom inom, držím palčeky ❤️ to zvladnes
prijímanie sa rieši už od septembra tak buď si mohla trocha zapracovať na sebe alebo si hľadať šaty ktoré ti sadnú... určite by som bola pri dcére je to veľký deň...
dolezite je tvoje dieta, jeho mama ma byt pri jeho velkych okamzikoch v zivote. Nie tvoje brucho a uz vobec nie svokra. Sustred sa na to dieta.
prijímanie sa rieši už od septembra tak buď si mohla trocha zapracovať na sebe alebo si hľadať šaty ktoré ti sadnú... určite by som bola pri dcére je to veľký deň...
@mimaapeto rodila som na konci decembra ale stále vyzerám ako tehotná. No máš pravdu mohla som pre to spraviť viac ale už je neskoro.
tak už len vhodné šaty... má byť teplo takže budú aj vhodné... v dobrom obchode vedia krásne nájsť šaty aby zakryli čo majú a aby si sa cítila dobre aj ty
Myslim si, ze by si sa mala prestat lutovat. Svokru nezmenis, ale co zmenit mozes je tvoje nastavenie. Tak ho zmen, mas na to necely den.
Choď si kúpiť pekné šaty a osláv túto udalosť s dcérou, ostatných môžeš mať na háku ale dcéra by bola veľmi sklamaná keby si neprišla len kvôli svojmu bruchu.
Čo by si to nezvládla....hlavu hore.
Tvoja dcéra tam svoju mamku potrebuje a ostatné nerieš. Aj tak bude každý riešiť iba svoje dieťa,svoju rodinu.
Ešte si stihneš kúpiť niečo....
Neblázni, ved si kúp nové oblečenie keď takú veľkosť doma nemáš. Musíš byť pri dcére, ved ona vie ako vyzeráš, a druhí nech ta nezaujímajú.
Absolútne to nerieš,si jedna úžasná mama,ktorá vedie svoju dcéru na prvé sväté prijímanie. Užívaj si to. Kašli na všetkých. Tvoja dcéra je dôležitejšia ako pohľady iných. Máj sa rada 🙏
Je to veľký deň tvojej dcéry, tak si ho s nou uži. Na všetko ostatné sa môžeš vyprdnut.
Neblazni. Je to den tvojej dcery. Ja som bola teraz a prisamfakt netusim kto mal co na sebe. Bolo mi to jedno. Dolezita bola ona.
Nejdes na.modnu prehliadku. V kostole ani nemusis svokru vidiet. Sadnes si dopredu alebk kam chces. Cez omsu sa nerozprava.
Daj si slusne cierne nohavice nejaku volnejsiu bluzku pripadne sacko a ides.
Uz si tu pisala. Dostala si rady. Ty mas problem nie s vahou ale s hlavou. Bez urazky. Neist na prijmanie svojho dietata kvoli takejto veci nie je normalne.
Tak toto nebude o svokre. Zjavne, nemáš šťastné manželstvo a žiadnu podporu v mužovi....
Že nezvládnes😏ako by si zvládla horšie veci? Tvoja dcéra tá zajtra potrebuje, tak hlavu hore, choď kúpiť nejaké pekné šaty a kašli na svokru.
Svokru si nevšímaj, sústreď sa na dcéru. Ak tam nepôjdeš, budeš si to neskôr vyčítať. Zbehni do obchodu a kúp dáke voľné saty
Tak toto nebude o svokre. Zjavne, nemáš šťastné manželstvo a žiadnu podporu v mužovi....
@hipuska ano je to tak aj muž má stále podkopáva, že som tucna a stále sa hádame aj dnes. Nie len kôli váhe.
Už vidím ako príde a zasa bude riešiť, že som tehotná.
Takto o cca 32 hodin uz budes lezat v posteli a bude po vsetkom. Pre teba to bude narocny den ale pre tvoju dceru moze byt vynimocny ktory si zapamata na cely zivot. Sustred sa len na to ze to robis pre dceru..nic viac. Oblec si nieco volne, na to napr sako ked ti nie je este komfortne v jednej vrstve oblecenia.
Neverím ze kvôli tomu nechceš ísť dcére na takú udalosť ved by my srdce puklo od žiaľu ze tam niesom svokru si nevšímaj kúp si pekne šaty teraz je toho na vyber všade je teplo volne šatky a ideš si zdravá máš príležitosť sú horšie prípady chorý nevladny atď.ktory by chceli ísť a nemôžu tak hlavu hore pekne sa obleč nalic a chod
Svokru pošli do riti a ostatným budeš ukradnutá aj tak
Svokru nech uzemni muz, ked ta to tak berie a nevies ju sama poslat niekam... ja by som jej tak povedala, ze ano svokricka, trojciatka cakame 😅
Chudak dcera.. vies ze ma byt v ten den ona stredobodom pozornosti ona? Ze si tucna, to vies aj bez toho, aby ti to hovoril muz ci svokra. Byt tucna nie je hanba, hanba je sa takto opustat..
buď tam pre dcéru, na inom nezáleží
Všetci prejavíte svoju kresťanskú lásku a bude dobre, nikoho nepotrebuješ posielať do riti.
Evanjelium podľa Jána 13:34, 35
Prepac, prides mi trochu ako drama queen. Ved toto nie je tvoj den, je to den tvojej dcery. Ona je tam dolezita, nie ty. Nedokazes sa premoct a ist tam kvoli nej? Vies, aka bude smutna, ak tam nebudes? A to sa nevies ohradit voci debilnym pripomienkam pani svokry?

tak ku psychológovi