Aký priemer torty pre 6 až 8 ľudí?
Ahojte pekarky kuchárky 🙂
Tortu s akým priemerom by ste spravili pre cca 6, max 8 ľudí ? Piecť viem ale torty neporcovat neviem veľa ich za sebou nemám, tak aby nám veľa neostalo, nepojedli by sme to
Ďakujem za rady 🙂
z 24 cm mas v pohode 12 kuskov, keby chcel niekto pridat a este aj zabalis
Ja peciem torty, pre 8 ľudí by som upiekla tortu s priemerom 16 cm, korpus zo 4 vajec ( ak nebude kakaový, ten aspoň z 5 vajec) rozkrojim na 4 krát, 3x plnka (spolu cca 1000g), cca 300-400g ovocie, + 600g plnky na obter torty ..
@andaluzia12 ďakujem krásne. Toto som potrebovala 🫶
@andaluzia12 to vazne??? Taku malu? 🤪.
@viestta ja by som tiez spravila do 24 cm. To keby aj ostalo, tak naozaj nie vela. Radsej nech ostate akoby malo chybat.
Ale mna neberte vazne, ja peciem pre nas 28 cm 2 korpusy, cca 12 vajec, ale to je tak pre 16 ludi a radi papaju aj duplu 😊.
@nevenka ja 16 cm z 3 vajec tortu peciem ked ma dietko narodeniny aby sa zjedla ked dojde zo skoly (lebo bez torty nie su narodeniny), lebo oslava s velkou tortou bude cez vikend. Z tej 16 cm nakrajam tak 8 skromnych kuskov. Uz som piekla aj 32 cm, ked nas bolo viac a nezvysilo. Asi peciem dobre torty, ked kazdy chce duplu 😅
@andaluzia12
@andaluzia12 Tak takú malu by som sa hanbila aj položiť na stôl...
Ak niekto ma prist, peciem 28cm priemer. Na to davam na plat 2 vajicka (nekrajam). Iba pre nas peciem tusim 16cm priemer. Ale teda my torty nemame problem jest aj na druhy den. A radi si dame...
16cm ani nahodou,to by som sa hanbila dat. Aspon 22-24cm,to mas akuratne kusky,plus mozes aj pribalit
@petulda333 robila som mesiac dozadu 20vm priemer. 4x korpus :x plnka a najedlo sa 15 ľudí.
Čiže 16cm ako písala @andaluzia12 mi príde úplne ok
Fuu to ake kusky ste krajali? Ja peciem dost ale 16je fakt malo
18 cm pre taký počet ľudí
@drobcek100 ta torta ma cez 2 kg, až taká mala nieje.. nemáte veľmi predstavu ako vidim… peciem torty na objednávku, 250g na porciu je viac než dosť …
@andaluzia12 ktora torta ma cez 2kg?
@petulda333 priemer cca 16 cm
@andaluzia12 🫣🫣🫣 to aka vysoka bola? Ja mam tuto 24cm 4x korpusy,a nemala ani 3kg
@viestta tak ja som uz piekla aj 40 cm priemer, ale to nas bolo asi 32, uz si nepamatam a nemyslim si, ze vela ostalo. ..😆. Nikdy sa nic nevyhodi. Este som zvykla piect tych 30 cm, 4 platy a to je tak, ze polka sa zje, este aj pribalim a na druhy den to padne u nas, ale tak nas je 6. Keby malo ostat, viem to zamrazit, robim maslove, nie s mascarpone. No ale mam tie hlinikove formy a uvazila som, ze 28 bude stacit, lebo uz nerobim take velke oslavy. Len to bolo tak, ze naozaj uz kolac ziadny, len ta torta je a potom slane. Takze ak mas este k tomu daky kolac, tak staci aj mensia. Len u nas je to tak, ze nik sa kolaca nechyti, ked vidi moju a maminu tortu...😆
24cm by mala stačiť
Ja som dala urobiť z 26cm pre 8 ľudí. Ak by chcel niekto pridať a ešte som zabalila aj domov. Nedám predsa každému kúsok torty a koniec...
Hlavne ak je torta dobrá, ľudia chcú aj dupľu, torta ja aj na druhy deň dobrá. Nevidim moc dôvod robit malu tortu, človek sa s nou natrapi, tak nech z nej je aj nejaký uzitok
Ja robim 26cm pre 8 ludi a vzdy si niekto este prikroji,alebo zabalim,alebo zjeme dalsi den. Ja ale nerobim tie 3-4 poschodove torty s vyskou 20 cm,nemam rada,ked sa to prekoti na tanier. Takze robim len tak okolo 10cm vysoku.

20cm forma bude stacit a korpus na 6vajec bude vysoka pekna