icon

Alternatíva krstín

9. aug 2023

Neplánujeme robiť krstiny nakoľko neplánujeme dieťa vychovávať vo viere, ale samozrejme že sa patrí a chceme spraviť nejakú oficiálnu oslavu/privítanie bábätka do rodiny. Plánujeme to robiť na viackrát, zvlášť pre kamarátov, zvlášť pre jednu aj druhú stranu rodiny aby toho nebolo naraz veľa na mňa ani na bábätko. Nebudeme pozývať k nám, nemáme na to toľko priestoru keďže rodina je veľmi veľká. Chceli by sme prísť k babkám a doniesť pohostenie a tak, čo by ste odporučili nachystať? Zatiaľ akurát viem, že budem riešiť koláče a možno tortu, nejaké víno, malinovky. Čo by ste ešte odporučili?

titla
10. aug 2023

Ja pri takychto prilezitostiach zvyknem pripravit studeny bufet - oblozena misa, salat, jednohubky s roznymi pomazankami, slane "kolace" - rozteky plnene na slano, pagace, kapustniky... a tortu/zakusok. Vsetko pekne naaranzovane a servirovane ako svedske stoly. Dopredu vsetko nachystam, max doplnam.

porcini
10. aug 2023

@bessie12 No koniec svetla

bessie12
10. aug 2023

@porcini ???

porcini
10. aug 2023

@bessie12 Ja len ze by som cakal ze svokra povie jupi oslavme nového cloveka a ne ze undre ze graty zmyvat musi :D

bessie12
10. aug 2023

@porcini aka svokra ???

ropucha6
10. aug 2023

Objednala by som si catering ak nechcete teda ist do podniku.

tanyag
10. aug 2023

Bože ženy, vy ste ale niektoré hnusné 🤢

autor
10. aug 2023

Ďakujem všetkým za normálne rady a odporúčania, určite z toho vyberiem a vyskúšam 🙂

autor
10. aug 2023

@triss83 joj strašne morálny náklad som dostala, ruším oslavu a idem sa hanbiť za vychcanosť a chamtivosť

heni79
10. aug 2023

@autor Mňa zaujíma už iba jedna otázka. Teraz som zistila, že dve. 🤭 Tí ľudia, ktorí majú poskytnúť „priestor" to vedia a súhlasia? Ak áno, pohostenie sa bude odvíjať od toho. Lebo ak na hodinku/káva+koláč. Ak pozývame na obed, je to iné. Večera - opäť iné. Grilovačka tiež.... A kam teda pozvete tých kamarátov?

autor
10. aug 2023

@heni79 spomínali sme viackrát na obidvoch stranách že by sme chceli nejakú takú oslavu, predbežne sa tešia a nemajú s tým problém, detaily sme ešte úplne neriešili ale nechceme to riešiť formou celého obedu, skôr ako také posedenie po obede. A pre šprtačov čo si to prečítajú tak nie, nie preto že nechceme dať peniaze za obed ale preto, že ani s bábätkom sa neplánujeme zdržať od nevidím do nevidím keď ono bude mať svoje potreby, svoj režim a bude potrebovať svoj kľud.
Kamarátov pozveme priamo k nám, tých bude zopár takže si nebudeme dupať po hlavách ako by to bolo s rodinami (fakt je nás veľa, niektorí ľudia majú na svadbe toľko ľudí ako my na trošku väčšej oslave).

triss83
10. aug 2023

Neviem načo sa chcete trepať k rodičom, keď to bude káva a koláčik. Tak objednaj zákusky,uvar kávu a máš vybavené. Pekne doma a nemusíš nikoho zaťažovať. Navyše bábätku je doma najlepšie.

autor
11. aug 2023

@triss83 to, na čo sa chceme trepať je moja vec, nikto ťa sem nevolal vylievať si svoje komplexy takže ak nemáš čo pekné povedať daj si pohov

tanyag
11. aug 2023

@autor
Hrozné, ako sa niektoré ženy správajú. Urob tak, ako to cítiš a ako si to predstavuješ. Neber názory moralistiek vážne a nemusíš ani reagovať, lebo ešte ťa nazvú sebeckou, arogantnou a neviem čím 😁

autor
11. aug 2023

@tanyag ďakujem za podporu 🙂 ja nechápem že niekto si vie ešte na takej banalnej téme ako "pohostenie na oslavu" nájsť niečo nad čím sa pohoršovať a mudrovať..to už fakt musia chcieť byť nepríjemné

triss83
11. aug 2023

Hádam si si nemyslela, že všetci budú súhlasiť s tvojím hlúpym nápadom 😉🤣🤣

bessie12
11. aug 2023

@triss83 a od toho je forum, aby sa diskutovalo 🤷‍♀️

autor
11. aug 2023

@bessie12 diskutovalo áno, nie urážalo a osočovalo

bessie12
11. aug 2023

Kto ťa tu uráža??

triss83
11. aug 2023

@bessie12 tie, ktoré s ňou nesúhlasia a dovolili si, vyjadriť pochybnosti k tejto hlúposti 😉🤣🤣

autor
11. aug 2023

@bessie12 napríklad tuto tvoja kamoška ktorá ma najprv urazila tým, že vyhodnotila, že mi ide iba o dary a peniaze (naozaj až do chvíle než to napísala mi ani nenapadlo že od niekoho niečo možno dostaneme ale je fajn vidieť ako takíto ľudia zmýšľajú a čo je pre nich priorita) alebo aj tým, že mi vytkla "hlúpy" názor. Nie sme malé deti ktoré nevedia čo sa patrí a čo nie a ja sa síce nad tieto veci povzniesť viem, ale to nemení nič na tom že boli podané s cieľom uraziť.

bessie12
11. aug 2023

@triss83 to je urazanie ?? Myslela som, že to je len vyjadrenie vlastného názoru na to a ako by to urobila drvivá väčšina ľudí.
Autorka, neviem ci ti ide len o peniaze a dary, to už ide mimo mňa, ale keď začneš nejakú diskusiu, tak musíš rátať aj s inými komentármi. Aj to, ze sa vždy niekto nájde, kto si do teba kopne. Bohuzial je tak vzdy.

autor
11. aug 2023

@bessie12 dobre

triss83
11. aug 2023

Dôkladne som čítala celú diskusiu, viaceré ti písali, svoje názory,nikto ti tu tvoj nápad neospevuje. Nezakladaj diskusie, keď nechceš počuť reálne názory 😉😊.

jajanka31
11. aug 2023

@triss83 ospevovat nemusi ale ja som jej napriklad napisala ze sme to mali tiez tak a rada jej poradim a bolo to super. Teda zjavne ste necitali vsetky prispevky

h2
11. aug 2023

Ak by som robila oslavu u niekoho iného, s jeho súhlasom, samozrejme, tak by som určite zvolila catering plus objednala tortu. Máš malé dieťa, starostí budeš mať aj bez chystania jedla viac než dosť. Oni všetko prinesú, bude to čerstvé a teplé, donesú aj riady a po oslave všetko odnesú. Ty maximálne nakrájaš tortu a uvaríš kávu.
Jáj a ešte nápoje treba doniesť, samozrejme.
(Na toto zvedavá nie si, ale nedá mi to: ja by som tento typ oslavy robila len pre rodinu. Pre kamarátov nie.)

autor
11. aug 2023

@h2 nechcela som zo začiatku catering ale rozmýšľam že možno to fakt nebude až taký zlý nápad, uvidím dohodneme sa ešte medzi sebou doma. Čo sa týka kamarátov, u nás to roky rokúce funguje tak že sme jedna partia ako súčasť rodiny, to by mi bolo ľúto nepozvať ich, aj naše rodiny sa medzi sebou poznajú len no, stále je to také iné mať partiu 20-30tnikov v jednej obývačke s 80 ročnými babkami... :D čiže ich pár kusov pozveme ešte potom zvlášť na také voľnejšie posedenie

bessie12
11. aug 2023

Každopádne autorka, nech to dopadne k spokojnosti všetkých zúčastnených. Budeš mať čo robiť. Viem co to je chystať miestnosť, jedlo, koláče a tortu pre hostí. Preto by som už nič také doma nerobila. Ten stres, nervy a čas.. nestojí mi to za to.

kvetinka75
11. aug 2023

@tanyag prečo by mali byť hnusné. Veď sa treba na to pozrieť aj z druhej strany. Pokiaľ sa babky samé ponúknu OK. Ale sama by som si nedovolila im toto navrhnúť. Samé budú muesiť upratať, niečo nachystať a potom zase spratať. My sme to síce mali u našich ale boli sme iba 5ti dospelí.

evka258
11. aug 2023

No myslim si, ze babky, aj ked sa im to nebude pacit, pristanu....Ja by som to takto nerobila.