icon

Anglické mená pre deti

catrine98
18. jan 2015

Prosim vas baby neviete mi poradit nejaku stranku na nete kde by som mohla najst zoznam anglickych mien pre chlapcov a dievcata? Alebo viete nejake pekne poradit? Este nevieme co to bude a o mesiac sa stahujem s muzom do uk a rozmyslame nad menami... Dakujem 🙂

velkacica
18. jan 2015

píš na anglické fóra, nie?

liebling98
18. jan 2015

@catrine98 ja by som vyberala mená, ktoré sú totožné (alebo majú len drobné rozdiely) v slovenčine aj angličtine - Samuel, Peter, Martin, Filip, Michael, Daniel, Richard, Robert, podobne dievčenské

silaviat
18. jan 2015

kedze anglicko nema kalendar s menami a ani nepozna take daco ako meniny tak jedine googlit .. napriklad aj zo zaverecnych titulkov filmov si mzes opisovat 😀

catrine98
autor
18. jan 2015

Dakujem baby... Ano aj my chceme take... Rozmyslali sme aj nasd: Max,Lilly,Ella,Lucas no uvidime 🙂

tomiholjubavi
18. jan 2015

http://www.20000-names.com/
tu su mena z celeho sveta, aj s vyznamom, zoradene podla povodu 🙂

catrine98
autor
18. jan 2015

Nema kalendar mien? Ja som myslela ze ma ale som ho nikde nemohla najst na nete :( name day nemaju ako meniny?

silaviat
18. jan 2015

@catrine98 nie nemaju a nepoznaju ani spojenie name day a veru tazko sa im vysvetluje co s tym vlastne oslavujeme 😀

saza007
18. jan 2015

@catrine98 v anglicku sa meniny neoslavuju, kalendar mien tu nie je. Niektore dni v roku patria svatym, napr 23.aprila je den sv georga, alebo 1. Marca den sv Davida. Ale kalendar ako na sk nie.

kimina7
18. jan 2015

Vyber meno, ktoré sa bude hodit k priezvisku. Ak mate uplne slovenske priezvisko, tak sa tam Lucas mozno az tak nebude hodit, ani Kevin atd.....Helena, Anna, Tomi, mozno to ani nemusi byt Thomas, neviem ci oni maju zoznam, ake mena su povolene

tova
19. jan 2015

@liebling98 skoro kazde s tycht mien sa vyslovovuje v anj inac ako po sk. Martin, Roman, Sebastian, Oliver, Dominik, Kevin, Anna, Maria sa vyslovuju rovnako po celom svete ,

kimmie
19. jan 2015

Tu je 100 najpopularnejsich chlapcenskych a dievcenskych mien za rok 2013 v USA
http://www.ssa.gov/cgi-bin/popularnames.cgi

liebling98
19. jan 2015

@tova trochu nerozumiem Tvojmu komentáru, nevadí. Myslela som hlavne písanú podobu mena.

adelakk
19. jan 2015

@catrine98 pozri v knihkupectvach, su tam knihy s menami pre deti. nemusis kupovat, tam si to popozeraj....aj ked na to asi nebude stacit iba jeden raz. Som raz natrafila na knihu kde boli desattisice mien z celeho sveta 🙂
Syn sa narodil v Londyne a kedze manzel je Lukas, tak syn sa vola Lucas.

mummy01
19. jan 2015

@catrine98 ak chces davat anglicke meno len kvoli tomu ze sa stahujete do uk tak to je blbost.V anglickych skolach su deti z roznych kutov sveta a nik s tym nema problem.Daj take meno ake sa ti paci a podla mna je uplne jedno ci bude slovenske alebo anglicke.

dejka77
19. jan 2015

@mummy01 Na jednej strane mas pravdu, ale su urcite mena, ktore oni nie su schopni/ochotni vyslovit ako treba a mne osobne by to vadilo. Ako napr. Lea, oni to vyslovuju ako "lija". Problem je hlavne s pismenom E, lebo u nich je to I. Kamoska sa vola Beata a volali ju Bijata. Ja som zase bola v rodine kde vedeli povedat Bea, ale to je asi rarita. A este mi napadli mena ako Jozef, Rastislav, Frantisek, Lucia (Lusija) - s tymito by sa asi riadne pasovali.

catrine98
autor
19. jan 2015

Ved to chceme dať anglické meno alebo aspoň meno anglicko- slovenské aby sa lahko vyslovovalo v anglicku aj na slovensku.. mená ktoré som napísala sa nám zatiaľ najviac páčia 🙂 a priezvisko máme nikodém/ová... nevieme či baba alebo chlap to bude tak chceme aj aj 🙂 ktoré sa páčia vám? 🙂 ďakujem za rady baby 🙂

catrine98
autor
19. jan 2015

dejka77 presne pre to nechcem rýdzo slovesnké mená... nám sa napríklad páči aj Daniela.. ale budú mať problém to vysloviť 🙂 skôr už potom fakt Ella, Sophia, Natalia, Lucas, Max, Samuel, Adam 🙂...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
catrine98
autor
19. jan 2015

@fidka79 no ved jasne naučíme dobre 🙂 ja viem, že je asi skoro na vyberanie mien ale ja som tááka nedočkavá 🙂 🙂 ale tak radšej skôr začneme rozmýslat ako potom na poslednú chvílu :D ale aj tak ešte kým sa s partnerom zhodneme 🙂

martina646
19. jan 2015

@catrine98 ja mam LINDU a coskoro bude DAVID. Zijeme si na Slovensku ale az to raz deti niekam zaveje, nechcela som im kopmlikovat zivot. Takze pre mna su toto dve TOP medzinarodne mena, ale samozrejme je ich viac, co by sa dali pouzit.

catrine98
autor
19. jan 2015

@martina646 vidííš aj linda je pekne 🙂 David je pekne v slovenskej forme ale anglické "Dejvid" sa mi nepáči 🙂

tinuska112
17. júl 2016

ahojte ako sa máte?