Anglické mená pre deti
Prosim vas baby neviete mi poradit nejaku stranku na nete kde by som mohla najst zoznam anglickych mien pre chlapcov a dievcata? Alebo viete nejake pekne poradit? Este nevieme co to bude a o mesiac sa stahujem s muzom do uk a rozmyslame nad menami... Dakujem 🙂
@catrine98 ja by som vyberala mená, ktoré sú totožné (alebo majú len drobné rozdiely) v slovenčine aj angličtine - Samuel, Peter, Martin, Filip, Michael, Daniel, Richard, Robert, podobne dievčenské
kedze anglicko nema kalendar s menami a ani nepozna take daco ako meniny tak jedine googlit .. napriklad aj zo zaverecnych titulkov filmov si mzes opisovat 😀
Dakujem baby... Ano aj my chceme take... Rozmyslali sme aj nasd: Max,Lilly,Ella,Lucas no uvidime 🙂
http://www.20000-names.com/
tu su mena z celeho sveta, aj s vyznamom, zoradene podla povodu 🙂
Nema kalendar mien? Ja som myslela ze ma ale som ho nikde nemohla najst na nete :( name day nemaju ako meniny?
Vyber meno, ktoré sa bude hodit k priezvisku. Ak mate uplne slovenske priezvisko, tak sa tam Lucas mozno az tak nebude hodit, ani Kevin atd.....Helena, Anna, Tomi, mozno to ani nemusi byt Thomas, neviem ci oni maju zoznam, ake mena su povolene
@liebling98 skoro kazde s tycht mien sa vyslovovuje v anj inac ako po sk. Martin, Roman, Sebastian, Oliver, Dominik, Kevin, Anna, Maria sa vyslovuju rovnako po celom svete ,
Tu je 100 najpopularnejsich chlapcenskych a dievcenskych mien za rok 2013 v USA
http://www.ssa.gov/cgi-bin/popularnames.cgi
@tova trochu nerozumiem Tvojmu komentáru, nevadí. Myslela som hlavne písanú podobu mena.
@catrine98 pozri v knihkupectvach, su tam knihy s menami pre deti. nemusis kupovat, tam si to popozeraj....aj ked na to asi nebude stacit iba jeden raz. Som raz natrafila na knihu kde boli desattisice mien z celeho sveta 🙂
Syn sa narodil v Londyne a kedze manzel je Lukas, tak syn sa vola Lucas.
@mummy01 Na jednej strane mas pravdu, ale su urcite mena, ktore oni nie su schopni/ochotni vyslovit ako treba a mne osobne by to vadilo. Ako napr. Lea, oni to vyslovuju ako "lija". Problem je hlavne s pismenom E, lebo u nich je to I. Kamoska sa vola Beata a volali ju Bijata. Ja som zase bola v rodine kde vedeli povedat Bea, ale to je asi rarita. A este mi napadli mena ako Jozef, Rastislav, Frantisek, Lucia (Lusija) - s tymito by sa asi riadne pasovali.
Ved to chceme dať anglické meno alebo aspoň meno anglicko- slovenské aby sa lahko vyslovovalo v anglicku aj na slovensku.. mená ktoré som napísala sa nám zatiaľ najviac páčia 🙂 a priezvisko máme nikodém/ová... nevieme či baba alebo chlap to bude tak chceme aj aj 🙂 ktoré sa páčia vám? 🙂 ďakujem za rady baby 🙂
dejka77 presne pre to nechcem rýdzo slovesnké mená... nám sa napríklad páči aj Daniela.. ale budú mať problém to vysloviť 🙂 skôr už potom fakt Ella, Sophia, Natalia, Lucas, Max, Samuel, Adam 🙂...
@catrine98 ja mam LINDU a coskoro bude DAVID. Zijeme si na Slovensku ale az to raz deti niekam zaveje, nechcela som im kopmlikovat zivot. Takze pre mna su toto dve TOP medzinarodne mena, ale samozrejme je ich viac, co by sa dali pouzit.
@martina646 vidííš aj linda je pekne 🙂 David je pekne v slovenskej forme ale anglické "Dejvid" sa mi nepáči 🙂
ahojte ako sa máte?

píš na anglické fóra, nie?