icon

Backup v prípade rozvodu pred uzavretím manželstva

12. apr 2020

Čo si myslíte o nasledovnom? Idem do manželstva a dohadujem sa s partnerom o tom, čo by bolo, kebyže sa nedajbože raz naše životy otočia tak, že sa budeme musieť rozvádzať. No, zdá sa, že som za blbca. Vraj nechápe, ako može niekto, kto sa chce vydávať, už teraz premýšľať nad tým, čo by mohlo byť pri rozvode. Ja som asi taká pragmatickejšia, realistickejšia (50% rozvodov), a okrem toho nie som veštec, vôbec netuším, čo sa udeje - chorý rodič, problém zo strany svokrovcov, milenka, alkohol, finančné problémy... hja neviem čo ešte, je tu na fóre toho dosť). Vyčíta mi, že to nemyslím vážne s tým manželstvom, že nie som presvedčená... no... asi mám pochybnosti.
Tak by ma zaujímali Vaše názory, predpokladám, že budú asi dosť jednoznačné. K čomu sa prikláňate? Je rozumné sa porozprávať o tom, čo kto prináša do maželstva, čo ako bude, keď sa narodia deti, a čo bude , ak by?
Ja si nepripadám nejak mimo, veď niekde na západe sú aj predmaželské zmluvy a je mi aj jasné, čo ošetrujú slovenské zákony, čo nadobudol kto predtým a čo bude už spoločné... takže čoho sa vlastne ten môj bojí, že kritizuje môj postoj? Podotýkam, že obaja pochádzame z rozvedenej rodiny ale s rozdielnymi postojmi, zatiaľčo ja rozvod mojich rodičov schvaľujem, hoci ma určite poznačil, on svoju rodinu za rozvod dodnes kritizuje a banuje, pritom podľa rečí tam bola nevera, alkohol, násilie, večné hádky.
A ešte jeden paramater, ja nemám toho veľa, zatiaľčo manžel má toho ozaj dosť, hlavne v nehnuteľnostiach a firme. Ale znova opakujem, že obom je jasné, že tieto nadobudol pred vzťahom.
Môže sa ale stať, že bude špekulovať. Už teraz napríklad plánuje, že za naše spoločne zarobené peniaze chce kúpiť auto, ktoré napíše na svoju firmu. Ekonomicky je to zrejme výhodné, no pre manželstvo nie. Sám mi nejako rozumne nedokáže vysvetliť, s čím má problém, proste iba opakuje to svoje, že to nechápe načo sa niekto berie, keď už teraz uvažuje o rozvode (alebo veciach okolo).
A Vy ako, starali by ste sa o to, čo bude, keby? Alebo ste také, že nejak bolo, nejak bude...

Strana
z3
eliska13
13. apr 2020

Koľko máte rokov?ja som vo vzťahoch veľká realistka to, že teraz povie, že spraví všetko, aby rozvod raz niekedy nenastal je slovo do vetra.Nikdy nevieš čo s Vami spravia deti, ľudia sa rokmi menia, majú iné priority, ktokoľvek z Vás môže zistiť, že iný partner by bol lepsi, alebo chce odísť do zahraničia, prepadnúť alkoholu je x možnosti ako sa môže život zvrtnúť.ak by si si aj šetrila bokom peniaze strácajú na hodnote jedinu istotu vidím, že investujes časom do svojho bývania.20 r ubehne ako voda budeš mať možno splatenu hypo a deti raz majú kde bývať.

sapetka
13. apr 2020

Podla mna to nie je normalne... ale robte si ako myslite. Ja by som si ta nevzala na jeho mieste

sashabb
13. apr 2020

@sapetka vidiš, ja by som si zas nevzala jeho. Veď podla písmeniek autorky má toho dosť, no chce mať ešte viac.
Mne by tam blikala kontrolka.

eliska13
13. apr 2020

@sapetka prečo?lebo nechce byť bábka v niekoho rukách?kľudne sa jej môže stať, že porodí 2 deti bude doma x rokov prídu nezhody a potom by všetci napisali, že si mala šetriť, ak nemá nadstandartny príjem veľa toho neušetrí a na RD už vôbec.Ja si myslím, že nikto by sa nemal vo všetkom spoliehať na druhého, ale vždy treba mať aj plán B.Potom sú tu príspevky aj by som odišla, ale nemám nic.

sapetka
13. apr 2020

@eliska13 lebo takyto vztah je uz dopredu odsudeny na koniec. Este ani nie su svoji a uz sa rozpravaju o rozvode. Nech sa meberu a maju pokoj. Necitam prispevky ani diskusiu neviem co tam popisala autorka ja sol odpovedala na jej otazku.

eliska13
13. apr 2020

@sapetka vždy lepšie ako veriť, že budú spolu až do smrti a o pár rokov plakať do vankusa.Ja to volám zodpovednosť za môj život.

sapetka
13. apr 2020

@eliska13 no ved som pisala ze nech si kazdy robi ako mysli.

zuzana203
Autor odpoveď zmazal
bluka2
13. apr 2020

Tiež by som ti na základe prečítaného povedala nevydavaj sa. Možno nie že nikdy, ale nie za tohto. Blikali by mi kontrolky pri ňom. Ty sa snažia pochopiť jeho situáciu a vcítiť sa do neho. To mi z jeho strany dosť chýba. A so svojím budúcim manželom by som sa chcela cítiť príjemne aj pri diskusii ťažších tém. Toto je dôležité téma, je ok chcieť to mať vyjasnené. Kto rád necháva nejasno, podľa mňa nemá úplne myslienky čisté ako voda z horského potoka. Nie, toto by nebolo nič pre mňa

marca12
13. apr 2020

Dobre rozmyslas. To nie je o spekulovani,kalkulovani,ale v laske musi byt aj rozum. Presne ti rozumiem. My sme kupovali auto a moj ho napisal na bratovu firmu,skoro ma drblo,poza moj chrbat,lebo vedel,ze by som nesuhlasila. Ako fajn,ale co ak sa svagrovi nieco stane,vsetko pripadne jeho zene a tej teda neverim. Chapem,ze si ludia chcu pomoct,ale kolki dovercivi ludia skoncili s holym zadkom. Napr. mam kamosku,ktora prerabala s muzom vrchne poschodie u svokrovcov. Jej uspory isli do domu,ktory nikdy nebude dedit,lebo sa bude dedit medzi 3 surodencov. Nakrmili ju peknymi recickami,ze casom prepisu na nich. 15 rokov tam byva a oni jej povedia,ze kazdy dostane rovnym dielom a nesuhlasia,aby vyplatili surodencov. Skor by som tvojmu chlapovi neverila,ked okolo toho robi halo.

majkeel
13. apr 2020

@bluka2 Spravne. Nech sa nevydava. 🙂
Bud nech si najde niekoho s podobnymi majetkovymi pomermi (citujem - ja nemám toho veľa), alebo nech najskor pocka, kym si sama nenasetri na vlastne nehnutelnosti a svoju firmu.
Nie su peniaze, je problem. Su peniaze, zase je problem. ;D Vzdy sa vsade najde nejaky problem. ;)

bluka2
13. apr 2020

@majkeel Co si, no men, no problem 😉😁

derdia
13. apr 2020

Ja ta v jednom chapem....ale proste leby mi toto moj muz navrhne, tak nehnevaj sa u mna by uz doveru nemal....uz by som ho brala tak,ze ma zaujem aomnou byt do urciteho casu...ze ma neberie navzdy....viem clovek moze zazit vaelico ale preto si treba chlapa aj zenu riadne okukat....a ked tvoj partner nema problem klamat a kradnut (ked aj len v robote a je na prniaze) tak v pripade rozvodu....ta okradnut moze tiez...to je o charaktere...ja napr.by som si nikdy neprivlastnila co mi nepatri....aj keby ma moj muz nedajboze podvoedol opustil odkopol....nikdy...a takeho mam aj manzela...viem,ze nikdy by ame si neukradli navzajom nic....takze sa mna je to otras toto riesit...to ako keby si zacala riesit,ze ked Vam to
Prestane nahodou klapat v posteli, tak ze ci si najdes druheho a on druhu alebo pojdete k doktorovi...

derdia
13. apr 2020

A este jedna otazky take zakladne a najdolezitejsie pre manzelstvo....milujes ho vobec srdcom?a chces s nim zostarnut a si s nim stastna????alebo je toto nejaka dohoda studena???och....keby sa mam takto vydavat tak nikdy v zivote...cisty grc...ved svadba je jedna krasna cista udalost a ty si studena ako lad...lebo asi nevies co to je naozajstna laska.
.prepac

sashabb
13. apr 2020

Inak ešte taká vec, keď si nechce vziať spoločný úver. Skús mu navrhnúť, že si úver zoberieš iba ty, kúpiš si byt (aby bol iba tvoj), budeš si ho sama splácať, aby si mala aj ty niečo. Ak mu to bude vadiť, tak nemáš o čom rozmýšlať.

vorkola
31. dec 2021

No kocky,dobre je rozmyslat,co ak nahodou,rozchod, rozvod, a to som sa aspon ja vydavala z velkej lasky, my sme sa ani nerozviedli,ale prichadzal,odchadzal, samozrejme platil vyzivne , mame spole 4 deti.,, asi tak po 8 rokoch to mohol byt asi druhy jeho prichod ,rozostaval dom, nechal ho tak len hrubu stavbu. ja na dokoncenie nemala, platil len vyzivne , Byvali sme v starsom rodicovskom dome,, otec zomrel, moja mama dostala po otcovi dobre vyplatenu poistku .A rozhodla velmi mudro..Co som ja mala z domu vyplatit brata,poistku dala bratovi,a mne prepisala dom s tym ,ze vylucne len mne, nie aj manzelovi, a este trvala natom ,ze v pripade mojej smrti musim urobit zavet ze dedia deti, teda manzel ,nic.Manzel o mojom zavete doteraz nic nevie.no a co s stalo.....davajte pozor,, ked ked zila moja mama,moj manzel zas odisiel ,dom hruba stavba.uz sme zase spolu nezili,a potom si zmyslel,ze dokonci dom a naraz chcel zalozit moj dom ,ktory mi darovala mama,a nastastie ze v tej darovacej zmluve bolo vecne bremeno .. dozivotne pravo..mojej mamy ,takze potom teda odrazu mu uz aj uver dali aj bez toho zalozenia mojho domu zobral stavebnu pozicku, na nase ,deti aj moju, som dala,co som si sama platila, ja som pracovala cely zivot lebo uz zas bol prec.No a co spravill,? za pozicku kupil okna ,ale ich ani neosadil,trcali u jeho matky asi 12 rokov.,pochopila som ze tam chcel byvat , a nase okna mal v plane dat mamke Takze nas dom cca hruba stavba 16 rokov, ,bez okien elektriky , proste len hruba stavbaTakze to vecne bremeno ma zachranilo, .dosla by som aj o vlastne,Tak ja si myslim ,ze je dobre a zvlast v dnesnej dobe rozmyslat ,co ak sa nahodou... A skonclo to takto. .manzel dom dokoncil,vratil sa ,byvame spolu ,chlapci sa pozenili dcerka vydala, a ani si neuzii pekneho byvania. Ale chvala Bohu ,detom sa vodi dobre,maju dobre pozicie , maju aj deti,tak uz len to zdravie...Ps...ale u mojho manzela je to nejaka dg,lebo pochadzal z rozharanej rodiny,takze ked sa povadime ,a uz je toho od neho dost,tak mu poviem ze je z detsva postihnuty .a nemienim sa s nim vadit.A este mi povedal, ze co som ja pren ho spravila?tak to ma skoro slahlo,lebo aj za pomoci mojej mamy vsetky deti vystudovali vysoke skoly, ,ked prisli z nternatov to bolo u nas jak mobilizacia , A to sa moj manzel ,ked sme spolu chodili,ukazoval vo svetle dokonaleho manzela,a opak bol pravdou.

Strana
z3