Cena svadobného priestoru a hostiny pre 50 ľudí
Dobrý deň, ja som z Bratislavy a môj partner zo Skalice. Hladáme svadobný priestor, ktorý nebude moc ďaleko a zároveň sa rovno na pozemku miesta hostiny dá spraviť aj obrad. Budeme mať 50 ludí a zaujíma ma kolko v dnešnej dobe stojí prenajatie priestoru + hostina pre 50 ludi? Aby som si vedela predstaviť, čo je už moc drahé. Zatial sa mi zapáčilo miesto v Modre Pod gaštankou, viete o tom niečo?
Pre predstavu my sme za priestor v BA platili 3 roky dozadu 1400 € (veľký priestor) a za catering 5000 pre 80 ľudí a teda priestor som chcela za každú cenu a catering som vyberala dosť dlho, aby to bolo na úrovni a podla mojich predstav, ale zároveň to ani zdaaaaleka nebol catering z tých drahých spoločností. Ale toto je asi najdrahšia varianta, ak si vyberiete miesto vrámci nejakej restiky, tak za priestor za často neplatí.
Osobne by som išla ďalej od BA,ceny sú tu šialené a cakacky hro ne.
My sme robili pred 2 týždňami narodeninovu oslavu o 30 ludoch a prenajali sme si celý penzión v Podhájskej na 2 noci a bolo to super.
Cenovo úplne inde.
Okolo 5000 treba minimálne ratat
nezvažuješ priamo skalicu? pre vás to bude cesta tak či tak, nech je aspoň časť rodiny bez cestovania. máš tam golf kde sa robia aj oslavy, aj fotky budú pekné, určite vás tam pod holým nebom aj zosobášia. stačí len sobáš a hostina či chceš na mieste rovno aj prespať? v tom prípade asi nie si viazaná na lokalitu, hľadaj akýkoľvek hotel kdekoľvek sa vám páči a čím ďalej od BA tým asi lacnejšie

Cena priestorov je individuálna, rovnako ako cena cateringu. Určite sa rýchlejšie zorientujete rozoslaním žiadostí o cenovú ponuku ako pýtaním sa tu na MK. Ja keď som plánovala svadbu tak len rozdiely v cene cateringu sa pohybovali hore dole 3000 euro podľa cateringovej spoločnosti. Priestory sú tiež rozdielne, podľa toho či to chcete len priestor alebo to je súčasť nejakej restauracie. Cena menu sa tiež hýbe hore dole desiatky a desiatky euro podľa toho co si vyberiete. To sa vôbec nedá takto zovšeobecniť.
Peknych priestorov už len v Modre je okrem Gaštanky niekoľko - Modrý dom, Starý dom, Vila Etelka. Bratislava - Vodárenské múzeum, ďalej Mlyn Lozorno, pri Stupave Bašta Pajštún. Z cateringových spolocnosti výborný pomer cena/výkon odporúčam LA Reunion, prídu kamkoľvek,.ale robia aj svoje svadby v Ružindole pri Trnave. Smerom na Záhorie od toho Lozorna ďalej prehľad nemám, ale určite sa tam nájdu priestory a čím ďalej od BA tým určite lepšie ceny.