Čo ako dar na krstiny?

19. feb 2024

Dobrý večer, chceli by sme si nechať od vás poradiť čo by bolo vhodne dať do daru na krstiny. Nie sme krstný rodičia, boli sme pozvaný ako kamaráti/ rodinný známi. Samozrejme peniaze do obálky ale čo k tomu? Pre mamu a oca dieťaťa a čo bábätku? Dakujeme za rady 🙂

pribinak
19. feb 2024

Bábätku knizku, tých nikdy nie je dosť. Podľa mna sú knihy fajn darček.

rurutiax
19. feb 2024

Oblečenie, tie také šušťavé knižky alebo čiernobiele kartičky, hrkalku, hryzatko, skrátka hračky.

autor
19. feb 2024

Dakujem a matke kvety otcovi fľašu?

pe_mi
19. feb 2024

Rodičom sa nenosí nič.keď idete pozrieť bábätko domov,vtedy sa pozornosť rodičom , domacim podá.
Ako pri každej návšteve.

michaachim
19. feb 2024

My sme mali oslavu pred nedávnom a ponosili oblečenie a hračky. Podľa toho aké veľké je dieťa. Alebo niečo praktické stoličku na sedenie napr.

zuzanap9
19. feb 2024

Ja by som zvolila plienkovú tortu a do toho nejaké drobnosti ako sa zvyknú bábätku dávať 🙂

belle_vie
19. feb 2024

Ja by som sa spytala. Takych tych hovadin dostane kazdy rodic milion ( a pravdepodobne vacsinu ma kupene).
Ale teda za mna: deka s hrazdickou na hranie, kresielko, interaktivna senzoricka kocka, hraci strojcek, mozno kolotoc nad postielku..

mariska1989
19. feb 2024

Tak pokiaľ idú peniaze do obálky stačí drobnosť k tomu pre miminko . Ale plienky , utierky tých nikde není dosť 😁 samozrejme by som zvolila rovno veľkosť 2 . A k tomu nejakú mikinku už radšej 74 veľkosť , poprípade hračku. Nám ako rodičom nikto nič nedoniesol vždy to bola úplne drobnosť pre dieťa

espeo
20. feb 2024

Malú darcekovu tašku a do nej obálku a nejakú malú hračku. Alebo strieborne mince a malu hracku. Peniaze sa rozkotulaju a taketo mince mozu ostat babatku. Ale tak záleží, čo preferujú rodicia. Za mňa akékoľvek deky, hrazdy, plienky knižky, hracky.. nie, že toho nikdy nie je dosť. Je toho strašný prebytok.

evkamotka
20. feb 2024

Flasa, bonboniera. Kvety kup len napr ruze s listami, pozor na tie sachoriny okolo a rozne druhy kvetov-potencialny alergen pre babo

majuskaba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gvenduska
20. feb 2024

Plienkovu tortu oblečenie hracky
Rodičom podľa mna nič
Keby idete domov na návštevu tak by som nejakú drobnosť fľašu kávu čokoládu bombonieru

vkatush
20. feb 2024

Plienkovu tortu by som nedávala (dostali sme asi 6, niektoré neboli naša značka, zháňala som, komu posunúť alebo boli už malé alebo ešte príliš veľké a polroka mi to chytalo prach na skrini, do toho v nich samé fľašky na mlieko, ktoré sú nepraktické, len imidžové alebo boli zlé kvôli refluxu).
Keď už, daj poukážku do drogérie alebo lekárne s pohľadnicou/obrázkom torty a odkazom "na plienky".

Ak oblečenie, určite väčšie číslo, nech má na neskôr, môj si veľa vecí neobliekol ani raz alebo len párkrát, lebo dostal malé číslo.

Najlepšie sú za mňa osobne knižky, môj ich miluje aj rok po krstinách, stále si ich chce čítať (nemyslím tie úplne prvé šušťavé, ale tie pre väčšie, obrázkové, vysúvacie, skladacie,... najviac má zo svojtky tuším).

Hračky ak, tak nejaké Montessori, motorické či zvukové, niečo na rozvoj. Žiadnych plyšákov, mojkačikov, hrkalky, deky (tiež milión a žiaden úspech u malého alebo len zavádzajú).

lasona
20. feb 2024

Vybrala by som poukážku.. napr.do dm...lebo plienky nevieš ci bude dobre, alebo nie....fľašky možno sa trafil možno nie...a veľa vecí už budú mať...

dixitka
20. feb 2024

Ja som za knižku, napr. hudobné od svojtky sú krásne, syna bavilo tú hudbu počúvať už v 3 mesiacoch, neskôr bude rozumieť aj textu, takže využitie fakt dlho (napr. táto je krásna: https://www.svojtka.sk/dobru-noc-s-uspavankou/)

A za mňa je super dať niečo aj rodičom - kľudne kvety a sladkosť alebo víno, ak majú radi. Ja som od jedných príbuzných dostala na synove krstiny strieborné náušnice a mega ma potešilo, že niekto myslel aj na mňa 😉 nie je to nutnosť, ale poteší.

theanak
20. feb 2024

Ahoj, ja som urobila darčekový kôš, dala som tam plyšáčka s menom a dátumom narodenia, knižku, izbový kvet (máme takú tradíciu, že každé dieťa má svoj kvet), spomienkovú knihu, bodyčko a detskú kozmetiku (akú používajú) a plienkovník. 🙂 a pre mamku a ocka ešte malú bonboniérku.
Keď sme krstili my, tak mňa potešilo keď nám krstní doniesli kytičky z ružovo bielych gypsomiliek, mne väčšiu a dcérke maličkú. Máme ich usušené na pamiatku 🙂