Čo by ste na to povedali manželovi?

30. sep 2023

Zeny, manzel ma poslednu dobu totalnr vytaca.
Ked pride unaveny z roboty a nechce sa resp.nevladze sa venovat malemu povie mi,ze ved ja som na dovolenke,za ktoru som este platena...za dva roky ma nechal vyspat sa v sobotu rano len 1x.
Inak sa malemu venuje - niekedy vuac,niekedy menej.
Doma vysava, perie, robi velke vikendive nakupy.
Akurat tie jeho sproste reci ma seru, na co on povie,ze to nysli v ramci srandy, na co som mu povedala,ze pokial sa na tom bavi sam sranda to nie je..
Co by ste mu povedali vy?

simona20201309
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
30. sep 2023

Asi to skratim. Toto sú veľmi časté problémy viacerých párov. Muži to proste nepochopia. Aj keby s deťmi ostali cely týždeň, ... je to malo a veľmi rýchlo zabudnú.
Prečo nejdeš niekam preč keď sa vráti z prace? Povedz ze máš dovolenku a ideš si ju uzivat a vráť sa o 3hodiny. Rob to celkom často. Všetkým to pomoze

0silvia0
30. sep 2023

Asi by som mu povedala tiez nejaku strasne vtipnu srandu😉

adulka07
30. sep 2023

No proste chlap 😁...môj tiež tvrdil ,že materská dovolenka je dovolenka....až pokiaľ som nešla na operáciu žlčníka a mohol si to doma týždeň užiť

maminkadeticiek
30. sep 2023

Co ti pomoze mu nieco povedat?Asi by som akor takticky pouzila zenske zbrane aby som dostala co potrebujem.Lebo to je take jednoduchucke sedliacke rozmyslanie,ked niekto toto vypusti z ust,ziadne slova s nim nepohnu.

miriam11
30. sep 2023

Väčšina mužov su kreteni. Ja len dúfam, že existuju druhe životy a karma.

0silvia0
30. sep 2023

@miriam11 no ked to takto beries, bola mozno autorka prispevku v minulom zivote podobne naladeny muz a teraz uz vyziera tu karmu, cize si odpykava to, co sama kedysi hovorila🙈😅

amelie2017
30. sep 2023

Ked pride z roboty, nechaj ho hodinku oddychnut a potom nech sa malemu venuje. Normalne sa porozpravajte a urobte si rezim, kedy budes mat aspon 2 dni v tyzdni nejake hodiny len pre seba. Je to o hubu prist z roboty a rovno sa venovat dietatu ci domacnosti. A rovnako je o hubu byt s nim cely den. Obaja mate pravo na oddych.

blancheporte
30. sep 2023

Manžel má možnosť ísť tiež na materskú,tiež mu budú za to platiť...nevidím problém. Ty sa vyspis, oddýchneš a on bude dovolenkovať.

autor
30. sep 2023

@amelie2017 ja ho nechavam,nikdy som to nespravila,ze pride a dam mu dieta do ruk. Taku hodku aj hodku a pol ho necham vyspat. Mna len rozculuje,zecma nevie pochopit. On si mysli,zeje to lazo plazo asi.

autor
30. sep 2023

@blancheporte to som mu sice povedala,ale zrealizovat by sme to nemohli,kedze zaraba 2x tolko nez ja 🤨

autor
30. sep 2023

@0silvia0 dufam,,ze som nebola tskyto muz😅

autor
30. sep 2023

@simona20201309 rada by som,ale ked si predstavim,co za reci by som pocuvala cely tyzden,tak ma aj chut prejde :(

0silvia0
30. sep 2023

A bol niekedy s dietatom sam, ze vie co to obnasa?

autor
30. sep 2023

@0silvia0 mne prave vtedy ako naschval nic vtipne ani trefne nenapada.

autor
30. sep 2023

@adulka07 dufam,ze odvtedy ten pojem dovolenka prehodnotil.

autor
30. sep 2023

@maminkadeticiek a ako konkretne by si to spravila? Ja vyskusam hocico ;)

autor
30. sep 2023

@miriam11 dufam,ze toto nie je moja karma😀

autor
30. sep 2023

@0silvia0 jasne bol, dvakrat - raz mal klud,lebo maly spal a druhykrat bol hore a reval a vkuse mi vyvolaval,ze co ma robit a bla bla,ze msm prist domov,ze ma maly potrebuje atd..no hruza,aj som bola znechutena na navsteve.

koniarova
30. sep 2023

Robíš veľkú chybu,že ho nenechavas dlhšie s malým samého. Veď nech si zoberie deň,dva dovolenku a ty si naplanuj svoj program . A za takéto sprosté reči by som si veľmi rozmyslela sex na pár dní. 🤣🤣🤣

lussinda19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
30. sep 2023

Treba ho nechavat sameho s dietatom. A nie len kvoli reciam, ale aj kvoli vztahu s nim, to puto sa inak nevybuduje. Inak teda ja by som s chlapom, co si moju pracu nevazi nebola. Ani by som v takych nazoroch dieta vychovavat nechcela, aby sa to neprenasalo na dalsiu generaciu. Takze co povedat...viem, len neviem ci to bude pouzitelne 🙂 Alebo ked, tak len ze si sadnite, a vysvetli, ze zatial co jemu v praci padla o 5, ty si "v praci" 24/7. A este aj blbo platenej. A bez pomoci.

A teda ked si mysli, ze si na dovolenke, tak na nej aj budes, a pozadujes, tak ako sa na dovolenku patri: upratovaciu sluzbu, stravovanie a dopravnu sluzbu. Kadernika a masaz a nechtarku. A este dovolenkove suveniry, pravidelne. Vecernu zabavu, koktejly a vecere pri svieckach.

Ze to vsetko, co ty obstaras, ma na trhu prace nejaku hodnotu - a len preto, ze to stat plati malo neznamena nic. Ale mozete sa pobavit o tom kolko opatrovanie deti stoji, pani uoratovacka denne doma tiez, kuchar alebo restiky denne.

tiika
30. sep 2023

Povedala by som mu, nech mi povie, že je unavený, potrebuje si oddýchnuť a nehovorí mi, že som na dovolenke. A stále dokola… nemusíš nič vymýšľať.

Je však iné, čo si naozaj o materskej dovolenke mysli. O kolkej ráno vstáva do prace? Urcite by som sa s ním dohodla, že aspoň 1-2x do mesiaca ma nechá v sobotu vyspať.

Vtipne môžeš povedať napr.toto.. “máš úplnú pravdu miláčik, keďže som na dovolenke, idem si spraviť kávičku, zoberiem si knihu a idem si oddýchnuť na terasu a ty sa zatiaľ môžeš postarať o nášho malého, keďže ti pracovný čas skončil a teraz ti začalo osobne voľno.”

maryetta
30. sep 2023

Keď mne toto povie ja mu len na to poviem ze sa tesim ked pojdem do roboty. Ze co bude hovorit potom. Potom uz ani jemu nebude veselo ked sa do domacnosti bude musiet viac zapojit.

mikadooo
30. sep 2023

Povedala by som ok, idem do roboty, malý pôjde do jaslí. Potom nebudem na dovolenke a po robote sa budeme obaja starať narovnako, ok? Plus každý druhý deň chystáš aj večeru - narovnako. Alebo môžeš ísť ty na "dovolenku", ak nechceš, aby som malého dávala do jaslí. Máš na to možnosť posledný rok. Aspoň si konečne vytvoríte nejaký vzťah.

jana0215
30. sep 2023

Ja som vďačná za toho svojho. :D Dieťa ešte ani nie je na svete a muž už vraví, že materská/rodičovská je veľmi zle platená práca, keďže ju robíš 24/7 a vychovávaš štátu nových daňových poplatníkov 😅

Tomu tvojmu by som povedala, nech si zoberie na týždeň dovolenku a vyskúša si to sám. Prípadne, má aj on nárok na materskú. 🙂 Po 2 dňoch by ho blbé reči prešli.

jajanka31
30. sep 2023

Ja ani neviem co by som mu na to povedala. Je to pre mna nepredstavitelne aby mi chlap nieco take povedal. Asi by vyhlasil vojnu ktoru by mal vopred prehratu.

eliska13
30. sep 2023

Hlavne, ze on si po robote pospi

danica2711
30. sep 2023

isteže sú to reči, ktoré vedia naštvať, ale ak je to to jediné, čo ti na ňom vadí, tak skús zapnúť zmysel pre humor alebo proste vypnúť odposluch, nechať ho chvíľu oddýchnuť a dieťa mu nechať. Najlepšie odísť a zabudnúť si telefón, neboj, malý to prežije

hanaxxx
30. sep 2023

Mna tiez moj dnes rano nastval, spal do 9:30, ja s malym uz o 6:30 hore. U nas nie je ani riesenie, aby spal s dietatom cez vikend on, lebo moj muz robi taky hluk, ze by som sa aj tak hned po nich zobudila. Kompenzuj to nejak inak, ja idem naprikdal dnes vecer von s kamoskou a kvoli tomu ranu som si povedala,ze vypadnem co najskor, nech on pripravi dietatu aj veceru a potom vsetko ostatne. Sproste reci musis len nejak ignorovat, malo muzov uzna, ze materska vie byt narocnejsia ako praca v zamestnani.