Čo darovať neteri na 1. sväté prijímanie?
Ahojte, neter bude mať prijímanie. Čo by ste navrhli jej dať, keď mám obmedzený rozpočet? Rozmýšľam nekupovať blbosti, len dať 50€ a nejakú bonboniéru. Alebo ako spraviť veľa muziky za málo peňazí? Nejakej biblii,ruzencu atď sa asi nepoteší a to isto dostane aj od iných členov rodiny... Najlepšie tak okolo cca 50€ aby mi to vyšlo. Prosím poraďte.dakujem
Teraz ma napadlo, že miesto bonboniéru by bolo lepšie mozno nejakú sochu anjela, prípadne orchideu v kvetináči...
Orchidea v kvetinaci urcite nie
Pozrite si na internete zlaty krizik na retiazku zmestite sa do 50€
@kamila2021 myslíš že by ju to potešilo? A okrem toho nič? Nie sú vhodnejšie peniaze a nech si kúpi čo chce? Chcem jej urobiť aj radosť aj cenovo aby mi to vyšlo,keďže nemám peniaze nazvyš...
určite 50 eur, nejakú bomboniéru a pripadne jednu ružu
50 EUR, sošku anjelika, panny Márie alebo Ježiša (ako spomienku na 1. sv. prijímanie - je to sviatosť, nie folklór, dary sú nepodstatné), kvietok.
Ja som kupovala neteri, nie som krstná, takúto knihu...
Myslím že je dobrá pre dievčatá
Sú aj odvážne dievcata-vynimocne priateľstvá a krása tvojej jedinečnosti.
Keďže neter má dve sestry tak im kúpim tieto a budú mať doma kolekciu, tri baby, tri rôzne podobne knihy.
Kupovala som ešte pohľadnicu, napísala venovanie.
A ešte jednu knihu ako sa pripraviť na spoveď...také pre deti.
V obchodoch s náboženskou literatúrou sa dá nájsť hocičo vhodné pre deti...
Cennosti, krížik, náušnice, retiazka som ako nekrstna nekupovala..a kupovala by som to az po dohode s jej rodičmi. Oni vedia najlepšie...
@kamila2021 tak moja dcera by sa kvetu do detskej napriklad potesila, to je pripad od pripadu.
Ja som za tie peniaze, nie lapace prachu ako sosky.
@elisebah91 a peniaze sú nedávala žiadne?
@nevenka aj moja by sa potešila. Zbožňuje napr kaktusy, ju by to potešilo.
@sendy1977
@dzulli1980 tiež som priklonena k peniazom a buď kvet, sochu alebo knihu. Snáď to bude stačiť.
@elisebah91 tiež dom videla knihu Milovanej princeznej, tu mám doma pre dospelých,ale je aj pre deti. Pozriem túto tvoju ešte...aj keď rozmýšľam,že ona nerada číta a teda asi ani vôbec 🤔😃
Nie si krstna, takze urcite peniaze. Zlato, sosky, knihy a podobne hluposti dostane od krstnych. A ak vies, ze by ju potesil kaktus, tak ten by som kupila k peniazom.
Dcera dostala Milovanej princeznej, aj tu skor spominanu, len iny diel a uz ich zhltla a strasne sa jej pacili. Knihou v tomto style naozaj nic nepokazis. A u nas potesi aj fialka v kvetinaci.
Na kaktusy je syn napriklad.
Take veci ako privesky, nausnice, naramky a take, to sme nechali na krstnych.
Dala som aj koruny ale už menej. Tiez sme mali rozpočet do 50€ tak vsekto čo vošli do toho a čo ostalo do 50€ na ruku.
Ak má rada kvety,kaktusy iné tak jej kúp. V peknom kvetinaci s nejakou poznámkou na palicke v kvetináči zabodnute.
@elisebah91 veď tiež neviem či kúpiť niečo a dať menej alebo fakt drobnosť a tých 50€, ťa palička v kvetináči je dobrý nápad. Je to až v máji, ale už teraz radšej zbieram nápady.
Pokiaľ si len teta, tak daj spraviť darčekový kôš a nejaký ruzencek s menom dievčatka.
Ďakujem žienky za inspiracie
Ahoj, ja by som prispela pekným šperkom na pamiatku - nejaké pekné náušničky, retiazku. Je to zároveň aj pamiatka na prvé sväté prijímanie. Pekná pamiatka môže byť aj Pandora. Alebo potom napríklad bicykel alebo kolieskové korčule, ak je na športy. Mňa, by potešilo aj poukážku na pekné profil fotenie.👏To už je na vašej neterke, čo ju zaujíma.
Môžeš jej kúpiť aj peknú elegantnú kabelku - aby ju mala k šatám do kostola. Taká malá kožená by mohla vyjsť do 50 eur
Vsak sa opytaj rodicov - mozno si dieta potrebuje kupit nieco drahsie a tie peniaze by sa fakt najlepsie šikli - prispejes na pc/bike/tablet alebo novy telefon a dieta stastne

Ešte dodám, že ja krstná neteri nie som a som samoživiteľka, čiže na oslavu pôjdem ja a moje dieťa.