icon

Čo darovať učiteľkám na Deň učiteľov?

27. dec 2025

Ano viem este casu no som jednorodic a potrebujem si nasetrit tak ako na vsetko dopredu
Co ste davali? Ziadne zbytocnosti ci lapace prachu prosim
Nieco co napr najdem aj na Temu a pod
Zatial som davala na vianoce aj mikulasa, zapajam sa do vsetkych aktivit, narodeniny, vianocne trhy a pod tak chcem aj toto

Strana
z3
zuzana76
28. dec 2025

ak velmi chces, kup jej nieco, co vyuzije na vyucovani, podla toho, co uci, fixky, farebne vykresy, jazykove pexeso

zuzana76
28. dec 2025
@sara07

nič sme nenosili , v podstate by od nás ani nemali nič brat - je na to aj metodicky pokyn , a môžete ma tu roztrhat kolko chcete , z profesionalneho hladiska a tiež niekto da niekto neda kôli detom -
ked teda máš pocit že niečo pokaziš alebo maš pocit zavdačit sa na každy sviatok radšej kup kavu čaj oriešky ako niečo z temu .. uprimne radšej nič ako brak z temu
myslím že viac urobíš ked sa na učitelku usmeješ, podakuješ sa, vyzdvihneš jej pracu slovne , pomenuješ ako jej vychova pozitivne vplyva na dieta
my sme teda nič nenosili ale rozpravala som sa a ked učitelky stretneme vždy pokecame a pytaju sa ako sa maju deti a niekedy lovim trocha že ktore ....
doniesli sma na konci roka ak dieta chcelo, pripadne niečo vyrobilo .. neratam velke skladanie pri ukončovani

@sara07 ten metodicky pokyn sa ale tyka urcitej hodnoty

anonym_2243b0
28. dec 2025

Najlepsi darcek pre ucitelky - vychovane dieta

zuzana76
28. dec 2025
@sissy27

@anonym_autor akoze co tam potrebujes setrit?? Kup to, co ti penazenka dovoli - kvet a / alebo cokoladu, staci. To si hadam vies dovolit kedykolvek aj ako jednorodic. Ja nechapem tuto rektalnu atletiku voci ucitelom. Akoze vazim si ich, aj ich pracu, pride mi mile dat kvietok na konci roka ci ku dnu ucitelov, ale zas hadam odtial-potial. Myslim, ze ani ti ucitelia o to nestoja a radsej nech kazdy rodic posiela dieta do skoly slusne vychovane, pripravene na vyucovanie a v pripade problemov nech rodic slusne komunikuje.

@sissy27 presne tak, slusne a vychovane deti uplne stacia, bohuzial to je ale to, co uz takmer vobec v tych skolach nevidno a ked sa nejaky slusny exemplar vyskytne, tak su vsetci stastni.

sara07
28. dec 2025
@zuzana76

@sara07 ten metodicky pokyn sa ale tyka urcitej hodnoty

@zuzana76 ja som ho čitala , v škôlke by mal byt na viditelnom mieste kde si ho môžeš kedykolvek prečitat
a tu hodnotu aj tak nik nerieši, pripadne si toto upravuje sám zriadovatel

zuzana76
28. dec 2025
@sara07

@zuzana76 ja som ho čitala , v škôlke by mal byt na viditelnom mieste kde si ho môžeš kedykolvek prečitat

@sara07 symbolicke darceky su v uplnom poriadku aj podla pokynu

zuzana76
28. dec 2025
@sara07

@sara07 ty si napisala, ze by od rodicov nemali nic brat. To nie je pravda. Nikto nepise o dare za 500 eur a pod. Vies potom v podstate, ani deti by si nemali vziat darcek od ucitelky. Darcek ku sviatku je uplne normalny, u nas deti nosili ucitelkam aj ked mali meniny, nie vsetky, kto chcel atd... Ci chces zakazat niekomu obdarovat niekoho, koho mas rada a on ma sviatok?

zuzana76
28. dec 2025

Ja som doniesla kvety aj mojej obvodnej lekarke, ked mala meniny. Mala som ju velmi rada, bola este z tej starsej generacie lekarov, skromna, dobra, nie arogantna. Dokonca raz, ked som mala ja 19 rokov a moja sestra bola este male dieta, tak som jej nevedela vybrat kliesta a ona este bola v ordinacii, tak som tam zaklopala a osetrila aj sestru. Skusil by mi niekto povedat, ze je to uplatok. Doteraz mi chyba, teraz mam mladeho lekara, je odbornik, o tom potom, ale nie som nadsena, vyhovoval mi pristup byvalej dr. a za tolke roky predsa nejaky vztah vznikne. Kludne mozes obdarovat aj prevacku, alebo kohokolvek. Ja aj predavacku pochvalim, mame jednu velmi milu, co sa stale usmieva v nedalekom obchode.

anonym_3484f1
28. dec 2025

@anonym_autor Píšem ako učiteľka na ZŠ a zároveň ako matka dcéry v MŠ a dcéry ZŠ 2.stupeň.

Z pohľadu učiteľky: poteší ma úplne všetko,aj keď nie je povinnosť niečo nosiť. Zvyčajne si spomenú slušní žiaci zo slušných rodín - čokoláda, oriešky, káva. Nespomenú si žiaci s ktorými mám najviac roboty - sú neslušní, neučia sa, niekedy z problémových rodín. Aký žiak - taký rodič. Na dary si vôbec nepotrpím a je to len príjemné prekvapenie.

Z pohľadu matky a MŠ - tiež sú tam 4 učiteľky a dávame vždy na dcérine narodeniny aj meniny, Deň učiteľov- po bonboniére každej. Nová doba - v 1 triede - 4 učiteľky,nonsens,ale OK.

Základná škola: dcéra nosí vždy minimálne čokoládu alebo bonboniéru triednej učiteľke a možno aj učiteľkám iných - obľúbených predmetov.

Nech každý dá, ako uzná za vhodné. Pre niekoho to môže byť finančne náročnejšie. My učitelia nie sme na to odkázaní, ale vždy poteší, čo len maličkosť.

sara07
28. dec 2025
@zuzana76

@sara07 ty si napisala, ze by od rodicov nemali nic brat. To nie je pravda. Nikto nepise o dare za 500 eur a pod. Vies potom v podstate, ani deti by si nemali vziat darcek od ucitelky. Darcek ku sviatku je uplne normalny, u nas deti nosili ucitelkam aj ked mali meniny, nie vsetky, kto chcel atd... Ci chces zakazat niekomu obdarovat niekoho, koho mas rada a on ma sviatok?

@zuzana76 ja nikomu nič nezakazujem
len poukazujem na visacie pokyny ktore maju v paži všetci
je rozdiel symbolicky a napr den učitelov koniec začiatok roka a je rozdiel snad pri každom kychnuti sa predbiehat s darčekovymi plnymi taškami
dakedy to bolo ano v unosnej miere také normálne ...
- ked učitelka bonbonieru a čokoladu rozda v ramci aktivit tak sa rodičia sa ešte pohoršuju čo to urobila, však snad si môže urobit čo chce
ked dáš poukažku na welnes alebo akykovek poukaz mudr je to forma uplatku , pri učitelkach nie ?
ano ja som odmietla sa na konci roka skladat 30 € na dar + 25 € na občerstvenie +20 € na kytice . a zrazu nás bolo viac a stačilo aj 10€ na dar, 5 € na kytice a občerstvenie kto donesie kto chce

anonym_3484f1
28. dec 2025
@amalka07

Ako učiteľka vám úprimne poviem že z tých nápadov ktoré som si prečítala...radšej nič. Verte mi, žiadna učiteľka sa nepoteší sviečke, milke ani šálke. My to nemáme potom dávať ale len sa s tým ohadzujeme. Ak sú deti menšie, radšej nech niečo milé vyrobia. Maximálne nejaký dobrý čaj, v krajnom prípade kvetinka. Jediné čo vie odporučiť a vždy poteší sú veci ktoré nevidieť na každom rohu, niečo handmade, niečo lokálne alebo spotrebné, nie lapače prachu ani lacné čokolády

@amalka07 Som ucitelka a potesim sa sviečke aj Milke. Neviem, co to tu pises. Potom TY si narocna na dary.

sara07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@anonym_autor Píšem ako učiteľka na ZŠ a zároveň ako matka dcéry v MŠ a dcéry ZŠ 2.stupeň.

Z pohľadu učiteľky: poteší ma úplne všetko,aj keď nie je povinnosť niečo nosiť. Zvyčajne si spomenú slušní žiaci zo slušných rodín - čokoláda, oriešky, káva. Nespomenú si žiaci s ktorými mám najviac roboty - sú neslušní, neučia sa, niekedy z problémových rodín. Aký žiak - taký rodič. Na dary si vôbec nepotrpím a je to len príjemné prekvapenie.

Z pohľadu matky a MŠ - tiež sú tam 4 učiteľky a dávame vždy na dcérine narodeniny aj meniny, Deň učiteľov- po bonboniére každej. Nová doba - v 1 triede - 4 učiteľky,nonsens,ale OK.

Základná škola: dcéra nosí vždy minimálne čokoládu alebo bonboniéru triednej učiteľke a možno aj učiteľkám iných - obľúbených predmetov.

Nech každý dá, ako uzná za vhodné. Pre niekoho to môže byť finančne náročnejšie. My učitelia nie sme na to odkázaní, ale vždy poteší, čo len maličkosť.

@anonym_3484f1 to nie je o nespomenutí si len
tak ok podla teba sme neslušna rodina 😂😂😂 no je pravda maju aj 2 aj 3 boli no čo už ,spratkovia 😂
nenapadlo ta že to môže byt aj o financiach alebo možnostiach rodiny ? ked ma niekto 3 deti a každe potrebuje xy veci alebo je samoživitelka alebo žiju z min. mzdy ???
ja chápem ty min mzdu nemáš ...
tu je presne také to rozdelovanie, donesie nedonesie ... zvlašt teraz ked každy ma čo robit ..

anonym_3484f1
28. dec 2025
@sara07

@anonym_3484f1 to nie je o nespomenutí si len
tak ok podla teba sme neslušna rodina 😂😂😂 no je pravda maju aj 2 aj 3 boli no čo už ,spratkovia 😂
nenapadlo ta že to môže byt aj o financiach alebo možnostiach rodiny ? ked ma niekto 3 deti a každe potrebuje xy veci alebo je samoživitelka alebo žiju z min. mzdy ???
ja chápem ty min mzdu nemáš ...
tu je presne také to rozdelovanie, donesie nedonesie ... zvlašt teraz ked každy ma čo robit ..

@sara07 Vieš čitat s porozumenim? Pisem,nech kazdy da alebo aj nedá, ako uzna za vhodne. My ucitelia nie sme na dary od rodicov odkazani - je to len prijemne prekvapenie. A to nie su dary - ale malickosti. Strasne si utocna.

sara07
28. dec 2025
@zuzana76

@sara07 symbolicke darceky su v uplnom poriadku aj podla pokynu

@zuzana76 symbolicky darček v podobe kvetu, čoko alebo drobnosti su neriešim
ale u nás to boli tašky velkosti až po A4 plné , čoho som nemala potrebu patrat
ja si myslim že na rozlučku na pamiatku postači zlaty privesok alebo naramok, načo komplet 5 dielna zlata suprava ...

anonym_3484f1
28. dec 2025
@sara07

ja si myslim že na rozlučku na pamiatku postači zlaty privesok alebo naramok, načo komplet 5 dielna zlata suprava ...

@sara07 Ano,mam kolegynu, ktora si na konci 9-teho rocnika doslova nadiktuje, co jej maju deti kupit (za to, ze ich mala 5rokov) a ano,je to zlato (nausnice, prstene) alebo hodinky. Cela skola to vie a cela skola sa aj na tom smejeme (v ramci kolektivu). Nie kazdy ucitel ma chrbtovu kost.

sara07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@sara07 Vieš čitat s porozumenim? Pisem,nech kazdy da alebo aj nedá, ako uzna za vhodne. My ucitelia nie sme na dary od rodicov odkazani - je to len prijemne prekvapenie. A to nie su dary - ale malickosti. Strasne si utocna.

@anonym_3484f1 ano pani učitelka , pravidelne doma s každy dietatom robim zošity špecialne na čitanie s porozumenim , ano suhlasim že v škole sa tomuto skoro vôbec nevenuje pozornost, nieto aby deti mali prac listy alebo zošity pre dany ročnik
dovolim si odporovat aj ked to asi nema cenu, ale vy ste napísali presne tak ako som to napisala 😂😂
to nie je odkazanosti ale o principe, učime deti nechtiac situaciu - treba niečo doniest treba niečo dat lebo sa to patri, ked niečo dam bude lepšie , lebo to mama chce , a vie to dieta vlastne prečo , alebo že za to nema chciet protihodnotu lebo p. učitelka je spravodliva jedno či niečo donesiem alebo nie 🤐😉
ja som sa vždy spytala deti či chcu alebo nechcu doniest a prečo ... schválne kolkokrát si sa spytala prečo si mi dal darček, toho žiaka ??? zaujimali by ma tie odpovede ale ako moc 😉
nezamienaj si utočnost ked niekto si dovoli odporovat, ja viem niektore mate na to alergiu

anonym_3484f1
28. dec 2025
@sara07

@anonym_3484f1 ano pani učitelka , pravidelne doma s každy dietatom robim zošity špecialne na čitanie s porozumenim , ano suhlasim že v škole sa tomuto skoro vôbec nevenuje pozornost, nieto aby deti mali prac listy alebo zošity pre dany ročnik
dovolim si odporovat aj ked to asi nema cenu, ale vy ste napísali presne tak ako som to napisala 😂😂
to nie je odkazanosti ale o principe, učime deti nechtiac situaciu - treba niečo doniest treba niečo dat lebo sa to patri, ked niečo dam bude lepšie , lebo to mama chce , a vie to dieta vlastne prečo , alebo že za to nema chciet protihodnotu lebo p. učitelka je spravodliva jedno či niečo donesiem alebo nie 🤐😉
ja som sa vždy spytala deti či chcu alebo nechcu doniest a prečo ... schválne kolkokrát si sa spytala prečo si mi dal darček, toho žiaka ??? zaujimali by ma tie odpovede ale ako moc 😉
nezamienaj si utočnost ked niekto si dovoli odporovat, ja viem niektore mate na to alergiu

@sara07 V poriadku. Sama vieš najlepšie. Vôbec nejdem odporovať. Ja si v konečnom dôsledku ani nepamätám, čo mi ktorý žiak dal. Ako matka dbám na to, aby moje deti učiteľkám doniesli po bonboniére,lebo si vážim ich prácu. Pekný deň !

sara07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@sara07 Ano,mam kolegynu, ktora si na konci 9-teho rocnika doslova nadiktuje, co jej maju deti kupit (za to, ze ich mala 5rokov) a ano,je to zlato (nausnice, prstene) alebo hodinky. Cela skola to vie a cela skola sa aj na tom smejeme (v ramci kolektivu). Nie kazdy ucitel ma chrbtovu kost.

@anonym_3484f1 no škoda že sme ju nemali asi by som jej to zoškrtala z principu 😂, ja neviem ja by som to nedavala
ale zaujímave že su učitelky čo hned na prvom rodičku povedia že nie , a ked donesu , kvety nechaju v triede jedno aké , čoko hned rozdaju - no to si mala vidiet ten poprask

sara07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@sara07 V poriadku. Sama vieš najlepšie. Vôbec nejdem odporovať. Ja si v konečnom dôsledku ani nepamätám, čo mi ktorý žiak dal. Ako matka dbám na to, aby moje deti učiteľkám doniesli po bonboniére,lebo si vážim ich prácu. Pekný deň !

@anonym_3484f1 ja si važim tiež ked je učitelka PANI učitelka, ale nemam potrebu to dokladovat vecnym darom pri každom kychnuti
to nie je o važeni si práce - za mna radšej ked dieta ma projekty na čas, ma pomôcky vtedy ked má mat , zabalene učebnice, atd...
čiže ked nedonesiem tak pre zmenu si nevažim pracu

saxana000
28. dec 2025

Caj kava cokolada oriesky med v peknom malickom baleni.

zuzana76
28. dec 2025
@sara07

@sara07 my sa tu ale bavime o tych beznych darcekoch, nie o zlate, mmch nikdy som zlato ako ucitelka nedostala a ani by som nechcela. To aj niektori lekari si povedia, kolko beru napr pri operacii

amalka07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@amalka07 Som ucitelka a potesim sa sviečke aj Milke. Neviem, co to tu pises. Potom TY si narocna na dary.

@anonym_3484f1 ja som povedala že nič neočakávam ani nepotrebujem. Nie že sa im nepoteším, ale že s nimi potom nemám čo robiť. Sviečka je krásna, ale nie keď ich dostaneš 28 a to isté aj s Milkou. Ak čítaš s porozumením, na koniec som napísala že najviac sa poteším čaju alebo niečomu, čo nebude len chytať prach. Úprimne ale od detí nikdy neočakávam nič, je to predsa moja práca, rovnako ako práca upratovačky, ktoré tiež nič nedostanú. Preto ak už, delím sa vždy aj s nimi

amalka07
28. dec 2025

A ak môžem dať radu všetkým mamičkám. Poznám to ako učiteľka a vždy som to takto riešila aj ako rodič medzi ostatnými rodičmi. Ak mala učiteľka výročie alebo na konci školského roka sme sa vždy vyzbierali symbolickú sumu, napríklad 2 eurá, a za tých cca 50 eur ktoré sa vyzbierali sa učiteľke kúpil spoločný darček. Či už to bola kytica, krabička makroniek, soška anjela, poukaz na masáž, do zlatníctva...

amalka07
28. dec 2025
@anonym_3484f1

@anonym_3484f1 toto je ale pokiaľ ja viem, nie len u nás taká akoby samozrejmosť. Žiaci vždy na konci 4tého aj 9teho ročníka kupujú triednemu spoločný darček, a väčšinou sa práve učiteľa aj pýtajú aby mu nekúpili niečo, čo nepotrebuje. Nikto z nás učiteľov samozrejme neočakáva nič obrovské, ale vždy je lepšie ak vám kúpia niečo, čo aj využijete

pojezdalova
29. dec 2025

@anonym_autor kupujeme iba na konci roka aj to iba maličkosti (kvety, čokoládu).

Strana
z3