Čo dať ako svadobný dar?
Ahojte kočky,
rada by som sa opýtať, čo by ste dali ako svadobný dar kamarátom? Domácnosť majú zariadenú a na svadbu určite pozvaný s mojím priateľom nebude (majú ju celú v úzkom rodinnom kruhu). Dať peniaze v obálke nám je dosť "blbé" nakoľko nechceme uraziť, že dáme náhodou málo... Proste chceli by sme dať niečo praktické, v normálnej cenovej hladine.. Napr. kamarátke som dávala robiť k narodeniu dieťatka plienkovú tortu a bola veľmi úprimne potešená, že to bol naozaj super nápad...Tak takýmto smerom by som sa chcela uberať pri výbere darčeka pre novomanželov..Aj keď vzťahy sú také, že by som sa v pohode mohla opýtať čo by ich potešilo, ale skôr by sme chceli, že "prekvapko"... že to čakať nebudú.. Nič takého ma nenapadá... 😒 Ďakujem za každú radu.. 😉 🙂
No, mne do obálky väčšinou všetci dali 100e za pár. Aj ký tak dávame, ale kamosky mi dala cca 10 rôznych zrebov kde som vyhrala 15e a to potešilo 😉 napäté zotieranie bolo príjemné, a taktiež sme dostali aj víkendový pobyt, ktorý bol super. Aj klobásky v tváre kytice potešili 🙂 nápadom sa hranica nekladie a ver tomu, že keď nás hocičo (hocikolko) nikto sa nenahneva. Aj maličkosť poteší a každý dá toľko koľko môže!
ja som naposledy darovala kavovar Bosch na tablety Tassimo s dvojbalenim capuccina- uplne som sa trafila, je to nieco, co by si sami nekupili, no na druhej strane oblubuju vselijake kavicky, tak sa tesim. aj s postovnym ma to stalo 72 eur (z toho 8 boli tie kavy a 5,50 postovne), no napr. ja by som ocenila obycajny pakovy na presso, v pohodke okolo 30 eur 🙂
My sme od kamaratov, co nesli na svadobnu hostinu dostali knihy, take srandovne o spoluziti v manzelstve. Urcite sme to necakali, ale potesili..
@tosaneda ja nie som fanusikom penaznych darov - presne ako si pisala, nikdy nevies, ci si dala dost a nakoniec nebude obdarovany este aj urazeny. 😀 ja som kamoskam a sesterniciam k svadbe kupovala postelne pradlo. 1. je to prakticke a pouziva to hadam kazdy, 2. aj ak som sa netrafila uplne do vkusu a do spalne sa im nehodi, tak ho mozu pouzivat trebars ako hostovske 😀 3. nie je to az taka strasna polozka - pokial no nie je nejaka luxusna znacka, v pohode sa zmestis do 50 eur, ale ked zabalis 2x navliecky na paplon + vankus a 2 plachty + pridavala som k tomu vzdy este aj nejaky plysovy vankusik alebo plysaka 😀 tak je to celkom impozantny balik 😀 .
my sme sa brali sice na Slovensku, ale kedze sme mali tiez uz zariadenu domacnost, tak sme podobne ako @peneloppe mali svoj wish-list a kto chcel dat dar, tak si z neho vybral, ostatni dali peniazky..... (ale dary nam dali len ti, co boli aj pozvani k stolu, ti co prisli len na obrad doniesli len kvetinku). Takze sme dostali same prakticke dary - kartu a nahradnu baterku do fotaku, nejake kuchynske potreby - naberacky, otvarace.... ale vsetko pekne z jednej supravy aby to ladilo, obedovu, cajovu a kavovu supravu tiez v jednom designe 😀
Ja mam rada svadby,pozvanie neodmietnem-pokial niesu vazne dovody samozrejme.ale povedzme si uprimne ide to dost do penazi,my sa musime obliect piati...k tomu kytica,dar...pohonne hmoty..je toho dost...my pojdeme za svedkov takze musime dat asi nieco viac z penazenky..aj tortu asi..ale zasa viem ze mladomanzelom to pomoze,robim to rada,len je toho naraz dost.

@tosaneda tiez neviem, kolko penazi by som dala, aby to nebolo trapne a aby to pre nas nebolo vela... mne by sa aj do zariadenej domacnosti pacili napriklad nejake personalizovane darceky - hrnceky s fotkami alebo ak nemas foto, tak napriklad mena s obrazkom, nejaka pekna menovka na vchodove dvere, mozno fotoalbum na svadobne foto (aj ked to je tiez vec vkusu), podnos s fotkami alebo menami, rohozka s textom "vitajte u ...(meno)" 😀 neviem, proste nieco take, co ani nemusi stat peniaze, ale je to len pre nich. nemozu to predat na bazosi 😀 😀 😀 alebo ak vies, ako maju zariadene byvanie, tak sa da nieco dokupit - ak maju radi kvety, tak kvet v crepniku, nejaky doplnok na dvere, srandovny obuvak (ja poznam niekolko domacnosti, kde chyba 😀 )