icon

Čo kúpiť ťažko postihnutému 28-ročnému chlapcovi?

vasjar
24. dec 2024

Ahojte ,čo by ste kúpili 28 ročnému ťažko postihnutemu chlapcovi.dakujem za každé nápady

petrao2
24. dec 2024

@vasjar rozumie tomu ze dostane dar?
Mozno nieco stimulacne nie veľmi hlucne

pribinak
24. dec 2024

@vasjar kupón/ darčekový poukaz na reflexnú masáž nôh

pieksamaki
24. dec 2024

@vasjar ja by som dala peniaze...rodičom a drobnosť pre potešenie

vreckovka2
24. dec 2024

@vasjar podla tohto popisu naozaj tazko povedat. Sustredila by som sa na to, co ma rad. Co rad robi.

aurelia2000
24. dec 2024

Máme zo slova chlapec usúdiť, že ide o mentálne postihnutie? Má aj fyzické obmedzenia?

kacena4
24. dec 2024

presne ako pise aurelia dolezite je ake ma postihnutie. aj moje deti mat tazke ale funguju "normalne" nemaju extra pohybove obmedzenia a nemaju ani mentalne. kazde dieta aj tazko postihnute ma nejake zaujmy v ramci svojich moznosti takze podla toho vyberat avsak si myslim, ze uz je neskoro riesit nejaky darcek...

thereisabear
24. dec 2024

Aromalampu so svetlom a melódiou, svetelný projektor, lávovú lampu. Ale najlepšie je zistiť, čo má rád.

0silvia0
24. dec 2024

@vasjar malo informacii...

jamimo
24. dec 2024

@vasjar záleží od závažnosti postihnutia. My sme darovali 25 ročnému našu spoločnú fotku v rámiku (reaguje na nás pohľadom, zvukmi, emóciou) a väčšiu plyšovú hračku z Paw patrol- miluje tú rozprávku. (mentálne je na úrovni malého dieťaťa)
Najlepšie urobíš, ak sa opýtaš rodičov.

ukgirls
24. dec 2024

kedze pracujem v zariadeni kde su ludia po urazoch hlavy tak viem,ze kazdy ma rad nieco ine.. niekdo miluje hudbu,jeden fotky -ma ich vsade, niekto pozera dokumenty a podobne ... ale co kazdy potrebuje su pomocky , fyzio masaze,stimalcne "hracky" , ak sa jedna o niekoho cudzieho spytaj sa rodiny co by im pomohlo ...

vasjar
autor
24. dec 2024

@petrao2 áno je trošku vnímavý

vasjar
autor
24. dec 2024

@aurelia2000 áno fyzicky postihnutý aj mentálne

vasjar
autor
24. dec 2024

@kacena4 máme sa s ním stretnúť až 29,čiže ešte by sme niečo stihli

vasjar
autor
24. dec 2024

@ukgirls a tie stimulácne hračky,kde zozeniem

jamimo
24. dec 2024

@vasjar https://www.bambilon.sk/senzoricke-hracky/
inšpiruj sa tu... tie pichľavé guličky zoženieš aj v športovom obchode.

earlgrey
24. dec 2024

Opýtaj sa rodičov, čo má rád...my máme susedu, ťažko fyzicky postihnutá ale aj mentalne...na vozíku...má skoro 50 rokov, podľa jej mamy - mentálna úroveň 5 ročného dieťaťa...na Vianoce jej mamka kúpila puzzle Labkovú patrolu, sestra šiltovku Labkovú patrolu a plyšáka Labkovú patrolu, keďže je zblázndná do tejto rozprávky...Ja jej občas zanesiem niečo po dcére, kde je patrola a keby si videla ten úsmev, radostný smiech...je to na nezaplatenie....Myslím, že rodičia najlepšie vedia, čo ich dieťa má rado a čo by ho potešilo, takže sa ich opýtaj...

andrejka1974
24. dec 2024

@vasjar tak hlavne podľa toho čo ma rad ja mám dcérku autistka 12 ročnú ťažký stupeň a tá ma najradšej hrkálky zvukové hračky takže také jej kupujeme aj teraz

terezkaarthuramax
24. dec 2024

A vies co ma rad? Ak vie rozpravat spytat sa co ma rad.. Ak nie tak rodičov..

terezkaarthuramax
24. dec 2024

@earlgrey prosím ta pokial ta susedka nie je nizkeho vzrastu ze oblecie oblecenie pre deti, kde si zohnala dospelacke oblečenie s labkovou patrolou?

earlgrey
24. dec 2024

@terezkaarthuramax Nemyslela som oblečenie 😃 ale hračky, knihy, puzzle, atď.

terezkaarthuramax
24. dec 2024

@earlgrey ach tak

dusankomoj
24. dec 2024

@terezkaarthuramax hocijaký obrázok (aj labkovú patrolu) si vieš dať vytlačiť na dospelácke oblečenie, vankúše, tašky... čokoľvek.

viktoriaal
24. dec 2024

Asi by som dala nejaké peniažky do obálky a nejakú hygienu (spýtať sa čo používa) tým nepokazíš nič 🙂

simona92101
29. dec 2024

@vasjar co tak sa spytat rodicov?co ma rad,co naopak neznasa?co potrebuje?
My mame v rodine chlapca 25r s downovym syndromom,a ma oblubene specificke veci,cize nic ine nedostava,miluje ryzu s kuracim masom a auta.na vianoce od nas dostal tatrovku nalozenu s 5kg ryze😃 doslova skakal od radosti.