Čo kúpiť ťažko postihnutému 28-ročnému chlapcovi?
Ahojte ,čo by ste kúpili 28 ročnému ťažko postihnutemu chlapcovi.dakujem za každé nápady
@vasjar ja by som dala peniaze...rodičom a drobnosť pre potešenie
@vasjar podla tohto popisu naozaj tazko povedat. Sustredila by som sa na to, co ma rad. Co rad robi.
Máme zo slova chlapec usúdiť, že ide o mentálne postihnutie? Má aj fyzické obmedzenia?
presne ako pise aurelia dolezite je ake ma postihnutie. aj moje deti mat tazke ale funguju "normalne" nemaju extra pohybove obmedzenia a nemaju ani mentalne. kazde dieta aj tazko postihnute ma nejake zaujmy v ramci svojich moznosti takze podla toho vyberat avsak si myslim, ze uz je neskoro riesit nejaky darcek...
Aromalampu so svetlom a melódiou, svetelný projektor, lávovú lampu. Ale najlepšie je zistiť, čo má rád.
kedze pracujem v zariadeni kde su ludia po urazoch hlavy tak viem,ze kazdy ma rad nieco ine.. niekdo miluje hudbu,jeden fotky -ma ich vsade, niekto pozera dokumenty a podobne ... ale co kazdy potrebuje su pomocky , fyzio masaze,stimalcne "hracky" , ak sa jedna o niekoho cudzieho spytaj sa rodiny co by im pomohlo ...
@aurelia2000 áno fyzicky postihnutý aj mentálne
@vasjar https://www.bambilon.sk/senzoricke-hracky/
inšpiruj sa tu... tie pichľavé guličky zoženieš aj v športovom obchode.
Opýtaj sa rodičov, čo má rád...my máme susedu, ťažko fyzicky postihnutá ale aj mentalne...na vozíku...má skoro 50 rokov, podľa jej mamy - mentálna úroveň 5 ročného dieťaťa...na Vianoce jej mamka kúpila puzzle Labkovú patrolu, sestra šiltovku Labkovú patrolu a plyšáka Labkovú patrolu, keďže je zblázndná do tejto rozprávky...Ja jej občas zanesiem niečo po dcére, kde je patrola a keby si videla ten úsmev, radostný smiech...je to na nezaplatenie....Myslím, že rodičia najlepšie vedia, čo ich dieťa má rado a čo by ho potešilo, takže sa ich opýtaj...
@vasjar tak hlavne podľa toho čo ma rad ja mám dcérku autistka 12 ročnú ťažký stupeň a tá ma najradšej hrkálky zvukové hračky takže také jej kupujeme aj teraz
A vies co ma rad? Ak vie rozpravat spytat sa co ma rad.. Ak nie tak rodičov..
@earlgrey prosím ta pokial ta susedka nie je nizkeho vzrastu ze oblecie oblecenie pre deti, kde si zohnala dospelacke oblečenie s labkovou patrolou?
@terezkaarthuramax Nemyslela som oblečenie 😃 ale hračky, knihy, puzzle, atď.
@earlgrey ach tak
@terezkaarthuramax hocijaký obrázok (aj labkovú patrolu) si vieš dať vytlačiť na dospelácke oblečenie, vankúše, tašky... čokoľvek.
Asi by som dala nejaké peniažky do obálky a nejakú hygienu (spýtať sa čo používa) tým nepokazíš nič 🙂
@vasjar co tak sa spytat rodicov?co ma rad,co naopak neznasa?co potrebuje?
My mame v rodine chlapca 25r s downovym syndromom,a ma oblubene specificke veci,cize nic ine nedostava,miluje ryzu s kuracim masom a auta.na vianoce od nas dostal tatrovku nalozenu s 5kg ryze😃 doslova skakal od radosti.

@vasjar rozumie tomu ze dostane dar?
Mozno nieco stimulacne nie veľmi hlucne