Čo očakávať, ak vám niekto daruje byt?
Co by ste predpokladali ze bude od vas ziadane, ak vam niekto ponukne 2-izbovy byt v krajskom meste v novostavbe za to. ?
Keď je to dar tak nič.
Aspoň ďakujem by sa hodilo... Ak niekto vyžaduje protihodnotu či protislužbu, tak to nie je dar.
@anonym_autor No namakáš sa určite u dotyčného, kým to "splatíš". K dispozícii nonstop na všetko.
Raz mi jeden trapko povedal ze mi kupi Tatry ked budem dobra . Tatry nemam 🤣sa mi nepacil . Ved sa opytaj toho co nuka co si predstavuje za to .
Prepac ale to je velmi zvlastne polozena otazka 🤷♀️ pretoze to moze byt od dakujem (lebo mi ho da rodic), cez v starobe sa o mna postaras, cez budes moja sluzka, az po splatis mi ho v naturaliach a medzitym tisic moznosti
@anonym_autor že len ta taha za nos. Neboj podnikateľ taky sprostý nebude aby len tak nejakej milenke kúpil byt.
Kým by som nemala kľúče a LV netesila by som sa 😅
Podľa toho kto to je ak rodičia tak určite možno teraz nie ale v starobe komplet pomoc ak by nedajbože ostali ležať všetko bude na tebe.A to bude poriadna drina. Ak o starých rodičov tiež podľa mna všetko na komplet starostlivosť.Ak nejaký bohatý frajer tak to by som nechcela lebo tiež bude mať určite nároky na teba.Určite by nejaký frajer nebol taký sprosty že kupi byt milenke a daruje TI ho akože z akeho dôvodu.Jasne kupi ti byt a ked sa s ním rozideš bude ťa vlačiť po súdoch o vratenie bytu.Nikdy by som nepristala na to že byt by mi kupiil nejaký milenec ak by aj kupil a ešte v novostavbe tak len preto aby sa tam s tebou schadzal azda si nemyslíš že niekoľko milionovu nehnuteľnosť TI daruje ak si to mysliš si veľmi naivna tak rýchlo sa vrať do reality.Nič nikdy nie je zadarmo všetko ma aj negatíva nie len pozítiva.Darovanie nehnuteľnosti je vždy niečo za niečo.teraz náš znamy vzal dom bratia sa s ním dohodli že s azrieknu čiaskach v dome v prospech enho ale podmienka u notára bola že doopatruje svojich rodičov až do smrti.A to aj v prípade že ochoreju budu ležať a hadaj čo s astalo. Dom mal na sebe dovtedy obaja rodiča zdraví ako repa a teraz.Otec dostal ťažku rakovinu trapil s aplakal krvacal prebaľovať ho trebalo pokiaľ zomrel sme my s mužom chodili pomahať ináč by sa zblaznil.Len čo otec zomrel jeho mama za pol roka dostala ťažkeho alzhaimera to je obrovske peklo jeho bratia su radi že nič nemusia a ten znamy povedla že keby nemal nás je na psychiatrickej klinike.Takže vždy je niečo za niečo.
Podľa toho kto to je ak rodičia tak určite možno teraz nie ale v starobe komplet pomoc ak by nedajbože ostali ležať všetko bude na tebe.A to bude poriadna drina. Ak o starých rodičov tiež podľa mna všetko na komplet starostlivosť.Ak nejaký bohatý frajer tak to by som nechcela lebo tiež bude mať určite nároky na teba.Určite by nejaký frajer nebol taký sprosty že kupi byt milenke a daruje TI ho akože z akeho dôvodu.Jasne kupi ti byt a ked sa s ním rozideš bude ťa vlačiť po súdoch o vratenie bytu.Nikdy by som nepristala na to že byt by mi kupiil nejaký milenec ak by aj kupil a ešte v novostavbe tak len preto aby sa tam s tebou schadzal azda si nemyslíš že niekoľko milionovu nehnuteľnosť TI daruje ak si to mysliš si veľmi naivna tak rýchlo sa vrať do reality.Nič nikdy nie je zadarmo všetko ma aj negatíva nie len pozítiva.Darovanie nehnuteľnosti je vždy niečo za niečo.teraz náš znamy vzal dom bratia sa s ním dohodli že s azrieknu čiaskach v dome v prospech enho ale podmienka u notára bola že doopatruje svojich rodičov až do smrti.A to aj v prípade že ochoreju budu ležať a hadaj čo s astalo. Dom mal na sebe dovtedy obaja rodiča zdraví ako repa a teraz.Otec dostal ťažku rakovinu trapil s aplakal krvacal prebaľovať ho trebalo pokiaľ zomrel sme my s mužom chodili pomahať ináč by sa zblaznil.Len čo otec zomrel jeho mama za pol roka dostala ťažkeho alzhaimera to je obrovske peklo jeho bratia su radi že nič nemusia a ten znamy povedla že keby nemal nás je na psychiatrickej klinike.Takže vždy je niečo za niečo.
@alickapusinka to je čistá katastrofa, že iba za majetky deti sa starajú o rodičov 😱
@alickapusinka to je čistá katastrofa, že iba za majetky deti sa starajú o rodičov 😱
@anonym_7ceeee no bohužiaľ aj my sme s mužom mu hovorili a povedal nám že jeho rodičia su zdraví ani nie za mesiac jeho otec dostal ťažku rakovinu.Pochovali otca mama začala mať čudne prejavy a zistil jej alzhaimer ale je to peklo že keby nemal nás asi skonči na psychiatri psychický a fyzický veľmi náročne. A to je veľa takých čo chcu majetok a na surodencov kašľu a oklamu surodencov že chcu majetok rodičov iba pre seba.
@anonym_autor veď ak sa daruje, tak nič sa nečaká. Čiže ti odovzdá kľúče a list vlastníctva, popraje ti pekne byvanie, ty sa poďakujes a dovi dopo 👍.
a co ak to daruje, bezdetny manzelksy par, ktory ma este dalsie dva byty, mladej socialne slabej slobodnej mamicke ...
a co ak to daruje, bezdetny manzelksy par, ktory ma este dalsie dva byty, mladej socialne slabej slobodnej mamicke ...
@anonym_autor To vie len ona čo od nej očakávajú. Ale v prípade ze ide naozaj o dobročinnosť, zrejme budú očakávať základy morálky, že ho nezaloží na úvery, ktoré nevie splácať, čiže finančnú gramotnosť. A asi budú chcieť vidieť ze sa jej darí v živote, že bude ako človek rásť a nerobiť hlúpe chyby. Ak chcú viac, tak to smrdí. Či bojíš sa, že maju zálusk na to dieťa?
Spisuje sa predsa darovacia zmluva a v nej budú tie podmienky. Nečakaj, že dostaneš kľúče od bytu len tak, bez nejakej právnej ochrany majiteľov.
Dnes ti nikto nedaruje len tak pre pekne oči nič.
@anonym_autor to v Nemecku?
@anonym_autor no ja by som nedarovala mladej, sociálne slabej, slobodnej matke určite žiadny byt. Načo? Véd by ho nevedela ani platiť, a za chvíľu by bolo po byte.
@anonym_autor tak sa treba opýtať, čo za to
Ide o to že prečo len tak daruje byt. No kto už komu ak tak za doopatrovanie alebo rodičov babku dedka tak pochopím opatera nadrieš s OK. Ale nie že TI daruju len tak. Ak su to nejaký starší manželia tak si určite si tak chcu na starobu zabezpečiť tiež opatrovateľku takže TI daruju byt. Ale čaka ťa niečo zaväzok. To musi mať vždy niečo za niečo. Alebo mladý bezdetný pár čo chce vynosiť od teba dieťa že zato TI daju byt že im vynosiš dieťa toto nie je darovanie ale biznis.A aby si sa nedostala do veľkých problémov.Lebo ináč nevydim žiaden dôvod že mne bezdetný manželia daruju len tak byt.Vždy je niečo za niečo takže čiste úmysli tam nebudu.Ak si slobodna matka tak máš na to aby si platila režiu bytu.Podľa mna to bude určite za nejakých podmienok.Nič nie je zadarmo.Píšeš v naznakoch takže ak by si napísal bližšie informacie tak aj lepšie by sme ti poradili.tak je to ťažko povedať.Každy ma ine nároky len aby si sa nakoniec nesklamala že budeš musieť toho splniť toľko že to bude viac ako hodnota bytu. Myslím psychický a fyzický tlak opatera nie nie je nič zadarmo.
Ja si myslím, že toto je zas nejaká vymyslená téma
@anonym_autor Pre tu maminu to bude splnený sen a pre darcov spokojnosť a radosť v duši, že dokázali niekomu uľahčiť život. A ak by neskôr potrebovali pomoc, verím, že obdarovaná im pomôže ako bude môcť. (Som idealista, vždy predpokladám šťastné konce, čo už s tým narobim?).
@anonym_autor Preco sa to nespytas ich?? Myslim, ze tu sa pytas uplne zbytocne. Ako to tu ludia mozu vediet? Naozaj ta nenapadlo, ked ti niekto toto ponukne, spytat sa, co za to ocakava? Alebo cim by si im to mohla oplatit?
Nepredpokladala by som nic, opytala by som sa na rovinu.
@anonym_autor Niekto sa ta snazi odrbat. Ak to nie su nejaki tvoji priami pribuzni, nemaju ti preco darovat byt, ktory mozu prenajinat a mat z toho zisk. Respektive poznam ludi, ktori chcu pomoct, preto prenajimaju za nejaku symbolicku cenu, ale urcite nie darovanim. O co presne tu ide?
Napíš presnu situáciu a poradím presnejšie ako v naznakoch.Každa si môžeme myslieť že chce TI darovať, priateľ, potom sa dozvieme že nejaký bezdetný manželsky pár.Ja som si myslela že ide o opateru rodičov alebo starých rodičov alebo o tetu uja.
Jehovisti? Ti si za to vypytaju dost vela 🙂

záleží od koho... rodičia budú mať asi iné nároky ako nejaký zazobaný podnikateľ, politik a pod.