icon

Čo plánovať ako prvé na svadbu?

12. jan 2025

Ahojte žienky. Dopredu sa ospravedlňujem za anonym, ale mám tu známych.
Aj nám sa konečne podarilo uchmatnúť si termín svadby. Je to síce až na rok 2026, ale aspoň máme kopec času na všetko.
S čím začať. Čo začať plánovať ako prvé? Na čo určite nezabudnúť? Máte pre mňa nejaké tipy? Čo by ste vy urobili inak alebo zmenili?
Ďakujem

Strana
z2
kitycat
12. jan 2025

Tych co tam chcem uz teraz informovat, aby nic neplanovali.

Miesto konania ke nejaky komplex ci na urade sa beriete?

minesasubu
12. jan 2025

ja odporúčam stanku mojasvadba.sk
tam si vieš všetko pekne pozrieť , vytvoriť zoznam ( ten tam už ale odškrtavať si a pod) , diskusie , odporúčania
mne to veľmi pomohlo hlavne kde ušetriť lebo niečo su naozaj blbosti na svadbe a nám nešlo o to sa ,,ukázať,, ako to má niekto ale sa zobrať a oslaviť to s rodinou nás deň
hlavne si to urob ako chceš ty a nie ako ťa nuti rodina

lenuska9999
12. jan 2025

Mne osobne sa osvedčilo, že kvalitný DJ je omnoho lepší než skupina. Samozrejme viem, že existujú výnimky. No bola som na niekoľkých svadbách, kde bola hudobná skupina a všade zahrali 3-5 pesničiek a potom pól hodina pauza. A takto to išlo dookola celý večer. Dokonca niektoré pesničky mi kapely dosť znechutili, pretože sa vôbec nepodobali originálu. Takže sme sa rozhodli pre DJa, boli sme veľmi spokojní. Zahral čo sme chceli, mal z každého rožku trošku ako sa povie, plus priniesol osvetlenie a plazivý dym. Sálu nám aj dobre nazvučil. Raz som bola na svadbe , kde bola hudobná skupina za 1000 e a nevedeli ani nastaviť aparatúru a vzadu bolo dosť nezrozumiteľne počuť, keď niečo vraveli do mikrofónu

janinah
12. jan 2025

S ničím neprehanat,v podstate je to len jeden deň,aj keď dôležitý, zlatá stredná cesta.Vsetko si zapisovať. Zohnať ozaj dobru hudbu.

bessie12
12. jan 2025

My sa budeme brat tento rok. Ako prvé sme začali hľadať ten správny dátum a následne sme začali hľadať miesto obradu a hostiny. Keď sme to našli, tak sme napísali email ci majú voľné na náš termín nasledne dohodli sme si stretnutie, podpísali zmluvu a zaplatili depozit.
Potom sme začali riešiť DJ, fotografa a obrúčky. Teraz riešime koláče, pozvánky, svadobné šaty, kadernika a vizážistku. Medzitým som objednala zopár doplnkov. O pár týždňov budeme riešiť výzdobu sály, jedlo, alkohol a oblek pre môjho snúbenca.
Začali sme to riešiť takmer 1,5 roka pred svadbou. Už máme takmer všetko hotové bez stresu a nervov.

tetapetra
12. jan 2025

Asi by som začala miestnosťou

tramtada31
12. jan 2025

My sme podľa terminu saly rezervovali termin v katedrále (ideálne si dat poobedny termin, keď je svadba doobeda, nejak sa ten deň pre hosti strašne vlečie a takto budete mat viac casu sa nachystat a obliecť, že to nebude naháňačka). Ale určite v top prioritách by mala byt rezervácia dobrej vizážistky a dobrého fotografa/kameramana, pripadne svadobných siat. To ostatne neponahla.

katica06
12. jan 2025

Baby, to ste mali aké veľké svadby ? My ste sa rozhodli nejak 18.9. a áno sme si povedali 18.11. Nič nám nechýbalo, z50tich dvaja nedošli lebo pracovali v zámorí.

bessie12
12. jan 2025

@katica06 nebudeme mat veľkú svadbu. V zahraničí bude cca 50 ľudí a na SVK cca 40.
Neviem si predstaviť to zbuchat za pár dní ci týždňov.

procrastique
12. jan 2025

My sme prvé riešili kapelu, chceli sme známu slovenskú kapelu, tak sme sa ich pýtali kedy majú voľný termín :D

zuzinka888
12. jan 2025

Tak samozrejme zajednat si priestor je vec cislo jedna. Hudba,Kvety, saty, jedlo, torta......tam mas milion moznosti a vela prevadzok ktore to ponukaju. No priestor zkhnat je tazke. Dobre saly su vybookovane aj dva roky dopredu.

mamina7070
12. jan 2025

miestnost na hostinu a ak chces specifickenmiesto na obrad tak aj to s miestom aj catering
potom skupina/dj, starejsi ak chces, spevacju na obrad foto/video vyzdobu , druzicky

abcabcada
12. jan 2025

Čaká nás to tento rok - prvý sme mali termín a približný počet hostí, podľa toho sme hľadali miesto, dohodli foto, hudbu, zákusky, tortu... Tento rok sme si už zajednali termín sobáša, máme dohodnutú krajčírku na oblečenie, idem sa pustiť do tlačovín... Myslím, že to stihame v pohode

zuzikak
12. jan 2025

s nicim neprehanat. Naozaj je to len jeden den a je to vas den takze treba davat pozor na vydavky. Porozmyslajte kolko ludi chcete pozvat. Podla toho poriesis miestnost. Saty vyriesis podla sezony (ci v zime alebo v lete). Urcite je vhodne mat velmi dobreho fotografa (mnoho z nich spolupracuje aj s kameramanmi). Lepsie je mat DJ-ja idealne overeneho od znamych alebo zo svadby, kde ste sa zucastnili ako nejaku velku skupinu. Rovnako jedlo na svadbe treba prisposobit. Nam nukali kolu (vymenili sme sa kofolu), nukali nam fantu (chceli sme koli detom radsej dzus). Automaticky sa nepodavala kapustnica o pol noci ale pockali sme ci ludia vobec budu chciet (nechceli tak nakoniec nam ostala).

em4life
12. jan 2025

Premyslieť si cca počet ľudí, podľa toho si vybrať miesto/sálu. DJ/kapela a dobrý fotograf môžu byť zabookovany

katica06
12. jan 2025

@bessie12 ja zas nevidím zmysel naťahovať to ako starú žuvačku na 2,5r ako tu niektoré.píšete

bessie12
12. jan 2025

@katica06 pomaly ďalej zájdeš. A hlavne bez stresu a nervov. Len na šaty je čakacia doba 4 mesiace + úpravy, tak to vychádza cca 5-6 mesiacov. Tie neboli kupované na Slovensku. Na obrúčky sme čakali 2 mesiace. A navyše zapadnutych pár tisíc € za gaučom nemáme 🙈

autor
12. jan 2025

@kitycat komplex

autor
12. jan 2025

@bessie12 jej to je super. To sa teším, že ste to mali bez stresov. Tiež to máme 1,5r pred svadbou, naschvál, aby sme nemuseli riešiť všetko na poslednú chvíľu. Termín máme, rezerváciu máme. Fotograf bude tiež. Čiže aktuálne už asi len zohnať dobrú hudbu. A potom už všetko postupne pekne

autor
12. jan 2025

@tetapetra samozrejme. To uzm dávno je😄

bessie12
12. jan 2025

Mňa tu ešte aj sprdli za to, ze som to "skoro" začala riešiť 🙈😂😂 ale tak to je proste MK 😁😁
Nám to takto vyhovuje. Vsetko pekne postupne a pomaly sa to vybavuje 🙂
Ak chces, tak mi môžeš (niekedy ) napísať správu. Popiseme o tom 😊

autor
12. jan 2025

@bessie12 akurát som dočítala komentáre a všimla som si to😂 ľuďom nevyhovieš. Ja mám doma 2 deti už, takže mne aj vyhovuje, že to nemusím riešiť celé ako na bežiacom páse a môžeme zvoliť režim “lážo-plážo” 😄

bessie12
12. jan 2025

Dokonca aj so šatami nevyhovieš. Čo z toho, že tebe sa páčia a si možno už aj pevne rozhodnutá, že ich chceš. Ešte sa ta budu snažiť prehovorit na iné, lebo im sa niečo na nich nepaci 🙈😂 ci uz cena alebo su "nemoderne", obycajne a neviem aké 😁😁
Neviem si predstaviť všetko riešiť na poslednú chvíľu. Stresovat sa kvôli tomu, lebo sa nič nestíha. Nie, ďakujem. Radsej začnem oveľa skôr to riešiť 🤗

vilma7
12. jan 2025

Vieš čo? Svadbu som začala riešiť v apríli a bola v polke augusta. Zajednali sme miestnosť, tam sme.boli osobne...majiteľ nám rovno odporučil fotografa...ten zas DJ a Starejšiho a všetci mali ešte ten termín voľný. Tiež som pôvodne chcela živú hudbu, ale ako tu už bolo spomenuté, DJ má lepšiu vytrvalosť ako živý chlapi. A bolo fantasticky.
Ostatné som všetko porušila na diaľku cez emaily, keďže som to organizovala zo Švajčiarska. A žiadne stresy som kvôli svadbe nemala.
My sme hlavne chceli všetko na jednom mieste, čo bolo úplne že super. Penzión od piatku do nedele sobáš za penziónom, fotenie pred..A už v piatom sme sa pochádzali, pokecali, atď...no spokojní sme boli všetci. Kaderníčka a kozmetička mi tam prišli tiež a vyfintili ešte aj ostatné baby ktoré chceli.
A medzitým som sa učila na štátnice Mgr, ktoré som mala v júni, pracovala na plný úväzok....ozaj si nemyslím ze je potrebne ohľadom svadby stresovať. Akože v akom smere? ;)

nelka93
13. jan 2025

@katica06 tiež to riešim už rok a pol pred svadbou. 50 ľudí, ale mam rada kľud a žiadny zhon. Za 3 mesiace by som to nedala však len vyzdobu riesim 4 mesiace 😅

majo111222
Odpoveď bola odstránená
sense
13. jan 2025

@katica06 my sme tiež tak , v lete sa dohodli že sa vezmeme, svadba bola v októbri

saxana000
13. jan 2025

@majo111222 to sa da posunut liekmi
Zacala by som salou na hostinu a radnicou/kostolom potom DJ fotograf saty obcerstvenie obrucky pozvanky sofer a tak dalej...

snowgirl1
13. jan 2025

@katica06 som na tom podobne za mesiac sme zbuchali celu svadbu ale zimnu vtedy však sú plesy …nic nechýbalo a ľudia sa riadne zabavili doteraz v dobrom spomínajú ale je pravda väčšie svadby alebo ak chceš nieco špeciálne sála, priestory na obrad vysnívanú kapelu/DJ tak vedia sa tie veci riadne natiahnuť

misela1318
13. jan 2025

Ja odporúčam online bezplatný plánovač weddingram.sk máš tam zoznam ktorý je usporiadaný podľa toho čo by si mala v akom období pred svadbou plánovať

Strana
z2