Čo sa kupuje ako darček na svadbu?
Ahojte baby, prosím poraďte mi, manželov kamarát nás pozval na svadbu. Neboli sne na žiadnej svadbe možno 15 rokov a viac. Čo sa kupuje ako darček? Alebo ak hotovosť koľko sa dáva v dnešnej dobe. Poradíte mi? Predsa doba sa za tých 15 rokov zmenila 🫣🙏😅
Ďakujem
darčeky nie su povinne, predpokladam, ze je to par co si vsetko kupi sam...... netrafis sa do vkusu....
dava sa 100€
cca stovka na osobu, ked ide ako svedok, moze aj o nieco viac.
samozrejme, nie je to povinne - zalezi od vasich financnych moznosti
@timcatko Ahoj my sme boli minulý týždeň na svadbe dali sme po 200e plus na redový
@timcatko ziadne darceky, flasa, 1 kvet, 100€ do obalky+20€ na redovy
Keby ste boli blizka rodina tak by som dala 200€ , ak len kamosi 100€ az az staci
PENIAZE! 😁 A vydávam sa o mesiac, stredné Slovensko, stredná trieda, jedna osoba nás výjde tak 85-125€ (vzdialeným platíme aj ubytko a menší obed pred obradom + pivo na výčap doplatíme kto ako vypije čiže nedá sa presne povedať, to sú len náklady na danú osobu nie šaty, prstene, foto, dj ani nič také ani výzdoba) aby ste si vedeli predstaviť, aspoň 100€/hlavu považujem za slušné dať. Ale je mi jasné že rodina kde muž robí normálnu prácu a žena je na materskej so štvrtým dieťaťom mi nedá 600€, ale kto má a vie si dovoliť, odporúčala by som tak tých 100€ na osobu. Plus ten redový ak budú mať tam si tiež aspoň 5-20€ odložte nech prihodíte. Kvety, žreby a blbosti radšej nie ak si ich nepýtali, podľa mňa sa viac potešia peniazom a kúpia si čo potrebujú, aspoň u nás to platí. 😊

Darčeky len keď o ne priamo požiadajú, inak peniaze, niekto dá aj kyticu. Do obálky dáš koľko uznáš za vhodné, ja by som kamarátovi okolo 100 plus niečo pri redovom ak budú mať.