Čo vás najviac stresuje na tohtoročných Vianociach?
Ahojte,
píšem článok o tom, ako sa vyhnúť predvianočnému stresu a zisťujem, čo ľudí pred Vianocami stresuje najviac? Čoho sa možno obávajú viac než po iné roky (možno aj v súvislosti s pandémiou? Podelíte sa o svoje pocity?
Monika
@simca06022011 Pekne si to zhrnula, úplne zdieľam tvoj status 🙂 Ja ani tie okná nemám umyté 😂 Minule som skonštatovala, že štedrý deň je jediný deň, kedy viem, čo idem variť 🙂
@momomama22 tieto vianoce najviac termin porodu😀 ale za beznych okolnosti svokrina navstev a jej nevyziadane rady, a ze je ich pozehnane😆 ona sa rozumie vsetkemu od jadrovej fyziky az po sposob cistenia zachoda🤪
@momomama22
My sme boli minulé Vianoce v karanténe od 17. do 27.12. Boli to krásne Vianoce v úzkom rodinnom kruhu. Plné kolied, rozprávok, spoločenských hier a spoločných modlitieb. Ďakujem za pomoc z dediny, postarali sa o nás, nič nám nechýbalo, mali sme aj naviac...Pán sa postaral.
Toho roku ma nestresuje nič...Pán sa stará naďalej.
@momomama22 Kazdy den, kazdu noc boli ma brucho, mam stres, ze co bude s mojou starkou, kt.vyse 1 tyz.lezi v nemocnice zo zapal.pluc, ma poskodeny na 80 p.pluc. Kvoli kovide . Ma aj ine choroby a nezlpsi sa jej stav. 😥
@mariamimi89 Súhlasím 🤣Teda s tou svokrou a jej a svagrininou návštevou s celou family. Pozývajú sa samé, musím to iba strpieť a dat si xanax 🤣🤣🤣🤣🤣
@momomama22 môj tohtoročný predvianočný stres je asi len pokračovaním celoročného stresu. Kam sa človek pozrie samý covid, nepokoje, globálne otepľovanie, nadmerné používanie plastov atď. a keď aj tu na MK vidím to more plastových stromčekov a plastových vencov tak som znechutená a nejak ma tieto sviatky konzumu, na ktoré sa Vianoce zmenili, skôr znervózňujú ako tešia.
Korona čo má práve dcéra, mne dnes začína a čaká to ešte môjho muža a dvoch synov.. už sme tretí.tyzden doma (karantény kvôli pozitívnym v triedach) a nakoniec sme to chytili a tak sa do vianoc ak nie dlhšie nedostaneme mimo domu.. pre mňa čo neznáša byť dlhodobo doma a potrebujem vypadnúť do lesa či niekam sa prejsť je toto fakt náročné... Takže z vianoc ma nestresuje nic, som rada že prídu.. stresuje má len toto obdobie neistoty ako to u nás dopadne..
@momomama22 nič, akosi mám všetko na háku, teším sa na prázdniny bez úloh, a dúfam, že konečne v zdraví, radšej sa nezamýšlam nad zlým, ale myslím na to dobré....
Jaky si to udelas,takovy to mas.
Nič ma nestresuje, prečo by malo? Len mi je smutno, zomrel mi dedko po ťažkej chorobe 🙁
@momomama22 mna pred Vianocami nestresuje nic. Kym som zila s rodicmi, tak som vnimala napatu atmosferu doma lebo mama behala po nakupoch ako splasena, doma ziapala ako besna az do vecere, no cele zle. Ako nezijem s rodicmi, tak od 1.12. sa vyhybam nakupnym centram s vynimkou lekarne, potravin a drogerie. S manzelom si pred Vianocami nakupime okolo 22.12. a na dalsi nakup ideme az po Troch kraloch. Tento rok si asi ani nedame darceky lebo nic nepotrebujeme/nechceme a hluposti nekupujeme. Krstniatku sme darcek objednali a rodine tiez. Uzivame si pokojny adventny cas.
Nemám dôvod sa stresovať.
@momomama22 odkedy je covid su aj vianoce pokojne. Nechodim po celej rodine a to ma ukludnuje,lebo si uzijeme sviatky v kruhu najblizsich a mas cas aj na oddych. Nemusim mysliet na to,ze zajtra ideme k tej tete,tamtej tete...
@momomama22 Trochu sa obavam ze zase si nenajdem tu pravu vianocnu pohodu. Uz roky ju hladam. Neviem co robim zle. Teraz pri 2 rocnom tornade sa to aj tak vsetko premelie super rychlo, takze ani nedufam ze nejaka vianocna pohoda bude. Ale nemozem povedat ze by ma to stresovalo. To je prisilne slovo. Len mi je luto ze to neviem najst.
@baboobchod zoberiem to silvestrovsky .... v 40-ke predsuskovy stres , by som rada mala aj ja , ako v 20-tich 😅
@17alexis robím to presne tak isto, darčeky ešte v októbri, takmer všetky potraviny sa dajú kúpiť ešte kým nezačne blázinec, tak ako píšeš, najneskôr do toho 1.12., potom už chodím iba do potravín pre chlieb, pečivo, jogurty a ovocie, chlieb a pečivo mám aj v mrazničke, prinajhoršom upečiem. Podstatná je pre mňa pohoda, nie či mám alebo nemám nejakú hlúposť. A na Štedrý deň iba prestriem na stôl, partner varí kapustnicu, šalát mám hotový, robím ho večer pred, takže iba ryba, zase pohoda, koledy, rozprávky, najmä aby sme boli zdraví, všetko ostatné je nepodstatné.
@andreatytler nič nerobíš zle, pri malom dieťati si to ani nestíhaš uvedomiť, moje dieťa na jeho prvé Vianoce začalo chodiť....počkaj zo dva, tri roky a tá pohoda príde.
@babka23456 ak myslíš ten milý preklep, tak tiež som si ho všimla 😂😂😂 ale už mi to nešlo opraviť 😂😂😂

@vulka ano perfektny vianočný, tento recept nasiel moj chlap (preto ho pecieme spolu:D), robila som ho zatial dvoje vianoce, a je uzasny...