icon

Čo vnúčatám na Vianoce?

24. okt 2023

Dievčatá, poraďte čo kúpiť 5 rocnej a takmer 8 ročnej vnučke a 6 ročnému vnukovi na Vianoce. Majú doma takmer celé hrackarstvo, ja už za tie roky či na Vianoce, či na meniny,narodeniny som im kúpila hračky, aj praktickejšie veci typu obliečky s obľúbenou postavičkou, osušky s obľúbenou postavičkou, sadu tanierov, oblečenie, hračku podľa želania, vankúše so zvieratkami, a veľa iného, ja už fakt neviem čo im kúpiť, keďže majú v podstate doma všetko a každý rok od zvyšku rodiny toho dostanu tiež veľa.

barbie1981
25. okt 2023

Mám deti v podobnom veku môžem vam poslat nejake napady co som deťom objednala

0silvia0
25. okt 2023

moji rodičia majú 7 vnúčat a 5-tim vnúčatám sú jediní starí rodičia (môj aj sestrin muž nemajú už dávno rodičov). Malým vnúčatám 6 a 8 rokov dávajú stále hračky, ostatným, dospelým vnúčatám dávajú na Vianoce a narodeniny 100 euro a na meniny 50.
Ja viem, je to veľa, nám, rodičom sa to teda nepáči, ale trvajú na tom.

autor
25. okt 2023

@barbie1981 áno,poteším sa, ďakujem

oli18
25. okt 2023

My dochodkky vysoke nemame a mame 4 vnucata. Traja su uz skolaci, takze dostavaju aj za vysvecko. Je to 1 moj aktualny dochodok, ktory dam v €. K tomu dostanu aj nejaky dezert, alebo dobru cokoladu, ci ovocie. Dokonca niekedy tortu

autor
25. okt 2023

@0silvia0 no veď my sme teda inak vychovávali deti, a sú to skromné,pracovité deti, ktoré si vedia vážiť aj peniaze aj veci. Ale toto čo sa v dnešnej dobe robí z vianoc alebo narodenín, podľa mňa tým deťom škodí. Niekedy moje deti dostali jednu hračku od Ježiška doma a hrali sa s ňou dlho,teraz dostanú od rodičov, starkých, krstnych, ujov,tiet a potom to je skôr na škodu.

ysseba
25. okt 2023

Môžem sa opýtať? Všetky tri deti sú súrodenci? Či to dievča, ktoré je skromnejšie je od Tvojho druhého syna alebo dcéry?

autor
25. okt 2023

@oli18 áno,veď ja nie som zgrlos, dávam deťom aj vajcia,ovocie,zeleninu,mäso cez rok, pritom to robím sama s mužom, a vnúčatám na vianoce,narodeniny,meniny, veľká noc, Mikuláša, atď furt niečo,tak preto musím rozmýšľať aj ekonomicky,lebo dochádzajú nápady aj peniaze...

barbie1981
25. okt 2023

Ak vnuk zbiera pokemonov ešte toto ma napadlo https://www.dracik.sk/?page=product_detail&id=1...

mamelka
25. okt 2023

A musíte kupovať? Možno 50e dať rodičom ak niečo potrebujú. Ved ani dôchodky nemate isto na to aby ste teraz dali po 100e na vnúča. My nedostávame nič 15rokov (ako sme manzelia) od našich, a ani svokrovci nedávajú. Ani velka noc, tento rok nasi dali dievcatam na narodeniny a meniny po 20e,tak som im za to kupila obliečky, vedia,že nemám rada kupovanie Vankúšov, salok,atd... snazim sa nemat doma kvantum veci... a deti aj vedieme k tomu, že u nas nebude,že darčeky u nás a potom letieť zas cez sviatky niekde pre nejaké darčeky. Nemáme toto zaužívané. No naši majú napr 8vnucat, svokrovci 7, to je nemysliteľné aby dávali.

autor
25. okt 2023

@ysseba dve deti sú od syna, kde sú extrémne v nevestinej rodine zaťažení na darčeky, preto nechcem byť za celú,že to zrusim alebo odbijem dvackou. Jedna vnučka je od jednej dcéry a tá druhá skromnejsia je od druhej dcéry. Ale tá je samoživiteľka,preto asi aj dieťa je skromnejšie. Ona chce vždy nejakú knihu alebo teraz kozmetiku. To zas dcéra vždy niečo vymyslí a kúpi,ja to len preplatok a vždy sa snaží aby to bolo tak cenovo ok. Napr teraz vnučke kúpi nejaký adventný kalendár s kozmetikou z DM na meniny,lebo to má začiatkom decembra s ja to preplatok a vnučka po Tom túži s nie je to zas niečo extra drshe

autor
25. okt 2023

@barbie1981 ďakujem ti pekne,💞

oli18
25. okt 2023

Tak ja toto nepocitam, tiez davam zo zahradky, hoci mame malu, ale je to domace, tak sa podelime. Su jedla, ktore varim aj pre nich, o mucnikoch nehovorim. Ale funguje to aj opacne, ony donesu nam. Aj z dovoleniek si nosime navzajom prezenty.

autor
25. okt 2023

@mamelka veď práve,že je to veľmi veľa. My sme v rodine nikdy neboli nejako na darčeky, keď bol sviatok,dali sme deťom korunky,upiekli koláč,posedeli a bolo. Ale čo niekedy bolo 200 korún, tak teraz keby dám 20€ tak myslím,že je to málo. Niekedy je to už na zblaznenie vymýšľať furt niečo. My nasim deťom nekupujeme,ani oni nám,až na jednu dcéru,ktorá chce aby sme aj my niečo mali pod stromčekom,keďže u nás sviatku je tá slobodná dcéra s vnučkou, ale my to ani nechceme,radšej nech sebe kupia

mamelka
25. okt 2023

A co tak spraviť poukážku? Dať vnúčatám vlastnú poukážku kde budú mať,že si môžu vybrať,,ísť k babke na prázdniny, ísť na zmrzlinu/koláč,,
Inak naše baby sa potešia aj keď im uhackujem na Vianoce niečo 🙏❤️nepotrpia si na to kvantum veci. Na narodeniny mala Amalia prosbu,že keď ideme do Mníchova, tak sa chce stretnúť s kamoskou a kúpiť si rovnaké tričko.
Nejaká ručná práca od teba?

autor
25. okt 2023

@oli18 nie,to ani ja nerátam,myslela som to tak, že nie som lakoma, že čo mám,to tým deťom dám. Aby to nevyznelo že im nechcem dať Ježiška,proste aj deti opatrujem,dám,pomôžem,len to darčekovanie mi už ide krkom

autor
25. okt 2023

@oli18 tak tu to opačne nie je, nám nekupujú nič, ale zas my ani nič nechceme,vždy im povieme že všetko máme

mamelka
25. okt 2023

Mne príde 20e dost🙈 chod robiť aby si mala 20e,). Ja som nikdy od babky nedostala (a to ani moji súrodenci) na Vianoce darčeky, a keď prišli na Máriu (mamina mama, otcova nechodila) tak som dostala bonbonieru. Ja nepodporuje tento materializmus. Doslova to neznášam.

autor
25. okt 2023

@mamelka ja som ľavá na ručné práce 🙈😂 tie poukážky možno,aj keď myslím,že by skôr chceli nájsť niečo pod stromčekom materiálne. V lete sme ich vzali na prázdniny aj na výlety dokonca aj c prespscavkou

oli18
25. okt 2023

Tak sme obe typicke babicky 😃. Nie vsetky moje kamosky su, uz ich deti sa mi na ne stazuju. A mna obdivuju. No hold, kazdy to mame inak.

autor
25. okt 2023

@mamelka to sme na Tom rovnako.

autor
25. okt 2023

No žienky všetkým vám ďakujem za rady,idem do to ešte raz prečítať a pospisovať. Ešte pred vianocami ma vnuk narodeniny, vnučka meniny, je Mikuláša, v januári jedna vnučka, vo februári druhá vnučka, v marci tretia majú meniny. No idem dumat🙈

barbie1981
25. okt 2023

Ešte ma napadla nejaká kozmetika ako pena do kúpeľa, sprcháč, myslím že za 20 eur vyskladate darčeky a vôbec sa netrápte, že je 20 eur málo😁, rozumný človek pochopí, že dôchodky nie sú vysoké .

autor
25. okt 2023

@barbie1981 áno, ďakujem, musím sa ešte poradiť s tou jednou dcérou,ona mi v Tom trochu pomáha. Predsa vie aj cez net objednať a tak,trochu sa mi to snaží ulahcit

mamelka
25. okt 2023

Tak nie je o com. Ved aj tie prázdniny/výlety niečo stoja😊 som rada,že toto mám ušetrené nervy🙏 my ani neterkám či synovcom nekupujeme-teda celkovo my so súrodencami medzi sebou. Ani Vianoce či iné sviatky. Ja už sama neviem co našim dievčatám. Nie to ešte riešiť ďalších 7dospelych a 9deti🙈 (to len súrodenci a ich deti) ...

0silvia0
25. okt 2023

u nás práveže nedostávajú naše deti od krstných, tetiek, ujov atď. Moje a sestrine deti nemajú iných starých rodičov, len tých našich. Tak asi to tak berú, že od nikoho nedostanú, tak dávajú oni.

mamelka
25. okt 2023

Mi je smiešne 😂za 20e darček nie je veľa pre niektoré mamičky, ale keď máme deťom v škole niečo platiť v sume 20e tak zrazu to je veľa. Naozaj sa autorka netráp.