Čo vnúčatám na Vianoce?
Dievčatá, poraďte čo kúpiť 5 rocnej a takmer 8 ročnej vnučke a 6 ročnému vnukovi na Vianoce. Majú doma takmer celé hrackarstvo, ja už za tie roky či na Vianoce, či na meniny,narodeniny som im kúpila hračky, aj praktickejšie veci typu obliečky s obľúbenou postavičkou, osušky s obľúbenou postavičkou, sadu tanierov, oblečenie, hračku podľa želania, vankúše so zvieratkami, a veľa iného, ja už fakt neviem čo im kúpiť, keďže majú v podstate doma všetko a každý rok od zvyšku rodiny toho dostanu tiež veľa.
Vieš to, ze u nich vládne mamon a konzum neznamená, že to musíš podporovať. A stresovať mesiace aké darčeky a za koľko. By som sa ich opýtala... A meniny? Kvietok a cokolada, narodeniny? Drobnosť a torta/kolac. Vybavené. Vianoce... do cca 6 rokov dcéra dostavsla od svokrovcov lego, nič viac. Proste tradicia. Od mojich rodičov väčšinou hlúposti ktoré ani neviem kde sú :D a presne = vypýtala si babu za 90eur, babka kúpila, za par dni už som je nevidela s tým. Išlo obdar od mojej mamy, musela som jej prehovoriť do duše, lebo mi to príde ako riadne vyhadzovanie peňazí von oknom. Ak majú výčitky svedomia alebo sa potrebujú ukazovať, dcéra má zriadený účet od mala, mozu kej tam posielať. Najväčšiu radosť z kopy darčekov naprv posledny rok ( a to dostala počítač, a kadeco) mala z 2eur škrečka. Každému dieťaťu chyba niečo iné:D
Ja si pamätám ze sme od babky každý rok dostali pyžamo:D
@kvetinka75 pýtala som sa na vek. Viem co sa da v dm kúpiť.
@simca06022011 vieš len tie deti prídu že ide babky dostali hento tamto, od tety hento tamto atď a ja im mám dať na meniny čokoládu? Síce aj to neveste sa nepáči,urobím na Mikuláša balíček,sladkosti,ovocie, krúti očami, kúpim hračku, krúti očami, tak ja už fakt neviem čo mám kupovať.peniaze sú možnosť,ale to sa skôr bude rátať neveste ako deťom😂🙈 veď tá jedna vnučka staršia rada číta,vždy chce knihu, dostala obliečky,pyžamo so zvieracím motívom, kozmetiku, osušky do psom, ju to poteší, ale tie zvyšné vnúčata keď majú doma hrackarstvo,tak ich nepoteší kniha či pyzamo, tak preto už fakt nemam nápady.
autorka ja by so msa na to..... Nech kúpiš čokoľvek, neveste sa nezavďačíš. Tak vnučke kúp čo ju poteší a ostatným drobnosť. Nech si hovoria čochcú. Mne by to bolo jedno.
no bolo by mi zvysoka u prdele či niekto bude krútiť očami nad mojim darčekom, kks akí sú rozdrapení... každý len tolko kolko si môže dovoliť, ak sa im nepáči tak nabuduce nemusia nič dostať a hotovo
moja svokra majú peňazí dosť, napriek tomu mojej dcére kúpila puzzle za 5 euri a pastelky a malá bola natešená riadne, aspoň sme sa spolu zabavili pri skladaní nakolko to boli tuším 1000 kusové puzzle, pritom od nás je naučená že jej kupujeme fakt hooodne darčekov a nikdy nebola sklamaná že od iných dostane "len" drobnosť
@kvetinka75
@sasitimi17 no ja neviem čo napr na toho Mikuláša mám kúpiť,tak kúpim sladkosti a ovocie, fakt neviem čo je na Tom zle,veď keby dám deťom len ovocie,tak to by sa asi nepotešili,tak kúpim aj sladkosti,veď od toho sú staré mamy. A už keby sa mi to aj nepáčilo,isto by som to nedala najavo.
autorka a nevesta ti nepovedala čo sa jej nepáči, aké ,,sladkosti,, by si predstavovala? Deťom čo kupuje? Bežné sladkosti alebo niečo ,,zdravšie,,?
Ak bežné, či to prevracanie nie je ,,zo zvyku,, preto, lebo ,,svokra,,
sa jej spýtaj čo chce potom aby bola princezná spokojná
moja svokra tiež kupovávala kvantum sladkostí. Dcéra bola slabý jedák, preto sa mi to nepáčilo. Ale ona to už preháňala, každý týždeň niečo nosila + piekla hovadiny. to už bolo prehnané. Z času na čas by mi to nevadilo
opytala si sa nevesty co mas kupit? a inak, torsku nadhlad. Tak ries darceky so synom. NEvesty takmer vzdy krutia ocami, myslim, ze je to uz o zvyku, hlavne ked tie si to s matkami vybavia, co maju kupit.. :DDD podla mna robis z komara somara, a ver, detom neublizis, prave naopak.
U nas ja prevraciam ocami, lebo nosia nam bio eko sladkosti nechutne, kopy orechova mame, a pod, co konci po spotrebe :D Snahy o oblecenie som tiez stopla, to som nie len krutila ocami, ale aj hlasno protestovala, lebo vyhadzovat penaize nenecham ani svokru, ani moju mamu a ani chlapa a ked idu 12rocnej nakupovat veci a kupia velkost 46 tak neviem co sleduju
@simca06022011 a čo potom ty nakupujes deťom/vnúčatám? Hračiek plno, oblečenia tiež, sladkosti nie, tsk ja neviem.
@kvetinka75 neviem o Tom,že by boli nejako bio)eko zaťažení, takže tým to nebude. Tak ale na Mikuláša nedám vnúčatám snáď mrkvu😂😂😂taký balíček im môže urobiť ona, ako babka snáď môžem kúpiť sladkosti,ale ako vravím aj ovocie. ale oni zvyknú deťom aj na Mikuláša kúpiť hračky, mne to príde už moc tých hračiek.
Veď sa opýtaj dcéry/syna čo by si priali 🙂 ja našim vždy presne poviem čo deti chcú, aj im to objednám a oni to preberú 🙂 tak to vyhovuje obom stranám, mamina vždy povie do akej sumy si majú vybrať a podľa toho sa zariadime 🙂
@tianna keď sa opýtam,tak že nevedia🤷
autorka - tak daj 1 ks Mikuláša a pár ks ovocia a hotovo.
Aha tak to už potom asi ozaj všetko majú 🤣 zrejme ozaj len nejaký vstup do aquaparku, atď 🙂
ja sa opytam, a ked nevedia matky, kupim co chcem a nepytam sa... a neriesim vyraz nikoho. KEby mi dajme tomu nevesta (nemam ju) gulala ocami, tak sa pytam v style, povedz co, aby si nemala namietky a nemusela gulat ocami. KEd napr nepoviem rodicom, co maju malej kupit, vobec neriesim to co kupia :DDD bude to hlupost, skonci nakoniec v krabici, potm na povale, potom v smetiaku.
Dceru mam 12rocnu, kupujem jej kozmetiku, bizuteriu, vonavku = cielene, presne znacky, presne typy kozmetiky, kupim jej nejaku trendy vec na oblecenie, dedo jej kupil knihy o malovani, farby, mama moja ani neviem co, ta nakupi vzdy kopu drobnosti, z ktorych nic nie je... proste v tescu detske pyzamy, chlpate, papuce chlpate.. to mi dieta nenosilo nikdy, k tomu 35. balik ceruziek a tak... malym detom ked niekam idem, kupujem interaktivne knizky, alebo knihy ktore sa nam pacili a myslim, ze sa budu aj im :DD napr tuto knihu dostali od nas asi 4 deti :DD https://www.martinus.sk/?uItem=149413
sestra to robi tak, ze nasim zakazdym povie, co by deti potrebovali, co by sa im zislo, nech zbytocne nekupuju nejake nezmysly a podla mna je to dobre takto to riesit 🙂

@simca06022011 veď sis môže vybrať nejaký šampon alebo voňavý sprchový gel, penu do kúpela. Je veľa možností, Stačí do 10 eur