icon

Dali by ste dieťaťu meno Jeremiaš alebo Eliaš?

lennyska55
3. okt 2013

Co hovorite na tieto mena?

Strana
z4
anti13
27. feb 2016

určite nie tiez som radsej za slovenske

lucifera
27. feb 2016

@bmuller mne je to úprimne jedno:D ale keď už,tak radšej Martin,Marek,Alexander🙂nech si každý da co chce...aj Armani:D

misel0806
27. feb 2016

Sak ten prispevok je z roku 2013. Ale mena sa mi vobec nepacia s u skor take biblicke... Ja mam syna damiana a este sa mi pacia mathias leo lucas....😘😘😘

bmuller
27. feb 2016

@lucifera ved hej, ja len, ze je tazko rozlisit medzi menami nevzitymi na Slovensku...aj ked niektore akoze modernejsie su preberane dost nekriticky 😀

xandra7
29. feb 2016

@danette presne tak. A ako doma volaju Jeremiasa? Lebo mna odradilo to, ze ako by sme ho volali...

xandra7
29. feb 2016

@lanugo preco? Kolegovi sa narodila Dorotka... Podla mna je to krasne meno. Ja osobne by som sa zan iste nehanbila.

loxa
29. feb 2016

elias je podla mna krasne meno.. 🙂Mam znamu co ma syna eliasa a volame ho Elinko .. 🙂

katuliena82
29. feb 2016

@xandra7 ,,Jereminko,, 😂 alebo ,,Jeminko,,

xandra7
29. feb 2016

@misel0806 no su to biblicke mena...ale to su Matus a Lukas tak isto, akurat su viac zauzivane 🙂

marcelalia27
29. feb 2016

Urcite nie

qwertxy
29. feb 2016

ja by som nedala, ale ako na 1. pocutie: Elias je ok, Jeremias pre mna nie 🙂

katuliena82
29. feb 2016

V zahranici je normalne aj Jezis, Mojzis (Jesus, Moises) a na Slovensku by to bolo zvlastne. Jeremias som este nepocula, ale mozno za par rokov to bude bezne. Urcite sa mi to paci viac, ako Kevin 🙂 hlavne so slovenskym tradicnym priezviskom

danette
29. feb 2016

@xandra7 volaju ho bud celym menom Jeremias, alebo Jeremiasko, ale v kolektive vacsinou Jerry, Jerrynko

gala79
29. feb 2016

Elias ano, Jeremias pomenej... etse taka otazka bokom .... Preco sa hned pre kazde meno musi nejaka hrozna zdrobnelina vymyslat ?? ?? toto ja ako fakt asi nikdy nepochopim...

katuliena82
29. feb 2016

@gala79 lebo slovencina, ako jeden z mala jazykov ma zdrobneniny ako jazykovy jav, vyjadrujeme tym citovy vztah a to je na tom pekne 🙂

gala79
29. feb 2016

@katuliena82 jasne, kazdemu podla jeho gusta... pre mna to nie je, city k dietatu mozem vyjadrovat aj inak... hlavne ked su to nejake exoticke mena a nasilu ich zdrobnit... ale ako vravim, kazdy nech si vola svoje dieta ako chce... 😉

katuliena82
29. feb 2016

@gala79 ja som presne kvoli tomu zavrhla niektore mena, lebo zdrobnujem meno svojim detom a aj manzelovi. Je to zvyk 🙂 mne samej sa skor nepaci urobit z Dorotky Doru, z Michala Miso, z Katariny Katu...moj otec vzdy zlozil telefon so slovami ,,tu ziadna Kata nebyva,, 😂 a ani svojim detom nehovorim Miso, Dano. Ale holt, podla gusta ziadny disputat, kazdemu sa paci nieco ine 🙂

gala79
29. feb 2016

@katuliena82 som sa nasmiala. 😅 😀 .. ja som tiez Katarina, jasne cely zivot ma vsetci volaju Katka (co je v pohode), len jediny moj brat ma vola Kata 😉 a to uz odjakziva 🙂 takze keby on mne raz povedal ze Katka, tak mam obavy ci je vsetko v poriadku 🙂

tyelde
29. feb 2016

Eliáš rozhodne, snažím sa drahého presvedčiť, že chceme Eliasa (žijeme v zahraničí), len on furt vymýšľa s nejakými podivnými menami :D

veverickav
29. feb 2016

aj my budeme mat Eliasa - bez š. Je to nadherne meno, vyznam mena este krajsi. A navyse, prastarky bol tiez Eliáš 🙂 Jeremias je tiez krasne.

lanugo
29. feb 2016

@xandra7 ano je ti najkrajsie meno ake si viem pre dievcatko predstavit.Ale deti ju budu volat Dora.Je spata so zlou lenivou a skaredou zenou.Tomu sa chcem vyhnut

sima410
29. feb 2016
Používateľ sima410 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sima410.

neviem ci by som take meno dala

drimonna
Autor odpoveď zmazal
jaja1989
27. aug 2021

@xandra7 ahooj, tak ako ste dopadli s výberom mien? Mne sa veľmi paci Eliáš a taktiež mám v súčasnosti necelé 3 mesiace do pôrodu a môj priateľ to meno akosi nevie spracovať ☺️ Dúfam, že nakoniec povie áno ☺️

jaja1989
6. jún 2022

@jaja1989 mame krásneho 7- mesačného ELIÁŠKA a každý to meno obdivuje😘

Strana
z4