Dali by ste dieťaťu meno Jeremiaš alebo Eliaš?
Co hovorite na tieto mena?
Sak ten prispevok je z roku 2013. Ale mena sa mi vobec nepacia s u skor take biblicke... Ja mam syna damiana a este sa mi pacia mathias leo lucas....😘😘😘
elias je podla mna krasne meno.. 🙂Mam znamu co ma syna eliasa a volame ho Elinko .. 🙂
@xandra7 ,,Jereminko,, 😂 alebo ,,Jeminko,,
Urcite nie
ja by som nedala, ale ako na 1. pocutie: Elias je ok, Jeremias pre mna nie 🙂
V zahranici je normalne aj Jezis, Mojzis (Jesus, Moises) a na Slovensku by to bolo zvlastne. Jeremias som este nepocula, ale mozno za par rokov to bude bezne. Urcite sa mi to paci viac, ako Kevin 🙂 hlavne so slovenskym tradicnym priezviskom
Elias ano, Jeremias pomenej... etse taka otazka bokom .... Preco sa hned pre kazde meno musi nejaka hrozna zdrobnelina vymyslat ?? ?? toto ja ako fakt asi nikdy nepochopim...
@gala79 lebo slovencina, ako jeden z mala jazykov ma zdrobneniny ako jazykovy jav, vyjadrujeme tym citovy vztah a to je na tom pekne 🙂
@katuliena82 jasne, kazdemu podla jeho gusta... pre mna to nie je, city k dietatu mozem vyjadrovat aj inak... hlavne ked su to nejake exoticke mena a nasilu ich zdrobnit... ale ako vravim, kazdy nech si vola svoje dieta ako chce... 😉
@gala79 ja som presne kvoli tomu zavrhla niektore mena, lebo zdrobnujem meno svojim detom a aj manzelovi. Je to zvyk 🙂 mne samej sa skor nepaci urobit z Dorotky Doru, z Michala Miso, z Katariny Katu...moj otec vzdy zlozil telefon so slovami ,,tu ziadna Kata nebyva,, 😂 a ani svojim detom nehovorim Miso, Dano. Ale holt, podla gusta ziadny disputat, kazdemu sa paci nieco ine 🙂
@katuliena82 som sa nasmiala. 😅 😀 .. ja som tiez Katarina, jasne cely zivot ma vsetci volaju Katka (co je v pohode), len jediny moj brat ma vola Kata 😉 a to uz odjakziva 🙂 takze keby on mne raz povedal ze Katka, tak mam obavy ci je vsetko v poriadku 🙂
Eliáš rozhodne, snažím sa drahého presvedčiť, že chceme Eliasa (žijeme v zahraničí), len on furt vymýšľa s nejakými podivnými menami :D
aj my budeme mat Eliasa - bez š. Je to nadherne meno, vyznam mena este krajsi. A navyse, prastarky bol tiez Eliáš 🙂 Jeremias je tiez krasne.
neviem ci by som take meno dala

určite nie tiez som radsej za slovenske