Darček ku krstu

18. júl 2022

Dobry den, onedlho pojdem na krst bratovej malej, niekolko krat som sa ho pytala, co by chceli alebo potrebovali, ale odpovede som sa nedockala.
Je nieco typicke, co sa zvykne kupovat ku krstu? Nechcem nakupit oblecenie, ktoreho ma dostatok, ani nejake plysaky, s ktorymi sa mala este nezahra, ale vobec netusim, ci je napriklad nieco take, co sa zvykne dat ku krstinam.

Mam predstavu, kolko im dam penazi ale chcela by som aj nejaku drobnost, len teda nemam tusenia co.

Dakujem za rady, inspiracie.

lenuska9999
18. júl 2022

A ideš za krstnu? Lebo aj od toho dosť závisí

autor
18. júl 2022

@lenuska9999 nie nie, iba neter

tinagy
18. júl 2022

Ja som napríklad zaplatila kurz baby plávania😊

lenuska9999
18. júl 2022

Jaj, tak v tom prípade by som dala hotovosť do obalky , ak nevedia co chcú. Koľko musíš vedieť ty, nepoznáme tvoje príjmy atď. Ja by som dala tak 200 eur. Inak co mne sa nepáčilo bolo, keď niekto priniesol tie plienkové torty. Príde mi to čudné, ved balik plienok si viem kúpiť aj sama, pripadne ešte keď sa ti netrafia do značky , tak je to na figu.. co z toho , že to pekne vyzerá

54tinka54
18. júl 2022

Keď nie si krstná, stačí hotovosť do obálky a telegram s venovaním. Prípadne si zisti aké plienky používajú a sprav z nich plienkovú tortu.

zuzka102
18. júl 2022

Ak by si bola krstná, tak sa zvykne dávať zlato (napr. náušničky). Keďže ale nie si krstná, tak by som na tvojom mieste dala napríklad darčekovú poukážku na detske/rodinné fotenie, bude mať dieťa aj rodičia na pamiatku. Radšej niečo takéto než "len" peniaze do obalky. I keď radšej peniaze do obalky ako kupovať veci typu päťdesiata hračka ci stopäťdesiaty kus oblečenia.

autor
18. júl 2022

Takze ak nie som krstna tak sa neriesia nejake speci darceky? Plienky uz podostavali 2 take tie torty, nechcem ich zahlcovat. Dam peniaze, prianie a napadol ma “kupon” na fotoknihu.

autor
18. júl 2022

@zuzka102 ja som v tomto asi az privelmi prakticka, viem, ze oblecenia maju dostatok, plienky tiez, nechcem kupovat nieco co nevyuziju, to radsej dam peniaze. Tiez ma napadla fotokniha/fotenie.

zuzka102
18. júl 2022

Určite radšej profi fotenie než fotokniha (ktorú by si aj tak museli sami urobiť). Alebo teda ešte napríklad nejaký baby/detský kurz zaplatiť, také pohybové, tanečné, to by tiež mohlo potešiť.

terez246
18. júl 2022

My sme dostali napríklad aj kontrastné knižky pre najmenšie bábätká a knihu, kde sa zapisujú údaje o bábätku a knihu Psychológia pre milujúcich rodičov. Pýtali sa nás či máme a následne kúpili. Také maličkosti ak chceš niečo vložiť do tašky a nielen s obálkou. 😊

luccckac
18. júl 2022

napr. niečo takéto malé na pamiatku, kupovala som to naposledy a videla som na rodičoch, že to potešilo, k tomu môžes peniažky doložiť a vybavené 🙂

nina004
18. júl 2022

Ja som šla sestre za krstnú tak som dala zlaté náušnice, prvú detskú bibliu, šaticky ( ale u nás je zvykom ,že krstná oblieka dieťa na krst) , a hračku. Inak neterke by som dala obálku s peniazmi a profi fotenie je tiež pekný nápad.