Darček pre 7- až 8-ročnú spolužiačku
Ahojte, decka si losovali meno spoluziaka, komu maju priniest nejaku malickost ako darcek/prekvapenie k Vianociam. Kto uz toto niekedy absolvoval, mate nejake inspiracie pre 7-8 r dievca? Nech mam nejaku predstavu. 😄 Ďakujem
To sa fakt nenajde nik kto by toto zastavil? Starosti navyse pre rodičov,ten darček skoncí bohvie kde,najskor hodený v suflíku a vyhodený pri vačšom upratovaní, ofučané deti porovnavajúce " hodnotu" darčeka...pritom su rodičia,ktorym aj tych 5 eur pre cudzie dieťa môze chýbať....sorry,ze ti kazim prispevok,len taký vylev..
Kúp jej čokoládu
To sa fakt nenajde nik kto by toto zastavil? Starosti navyse pre rodičov,ten darček skoncí bohvie kde,najskor hodený v suflíku a vyhodený pri vačšom upratovaní, ofučané deti porovnavajúce " hodnotu" darčeka...pritom su rodičia,ktorym aj tych 5 eur pre cudzie dieťa môze chýbať....sorry,ze ti kazim prispevok,len taký vylev..
Kúp jej čokoládu
@janinah ale preco? nahodou mne to vobec nevadi, rada s detmi vymyslam, co darujeme spolužiakovi, vzdy davame pekne veci a hlavne take, co ich potesia, aj nad ramec sumy (ale nie prehnane), skor mi to vadi, ked sa to robi v praci
Moja dcéra kúpila diamantové maľovanie, sponky a vyrobila bombu do kúpeľa v tvare vianočného stromčeka. Pre 7 ročnú spolužiačku.
Kúp jej čokoládu
@janinah vzdy maju rodicia na vyber. Ved ked by sa ti nepacilo tak sa treba ozvat, nie dakujem neprosim si taku vec. Nepodporim ju. Tak asi matka co je sama na deti a nema tych 5€ tak proste neda. Vzdy je moznost darcek vyrobit. My mame vzdy na vyber. Mini darcek bud do 5€ alebo nieco vyrobene. Mozes vyrobit pohladnicu, mozes urobit naramok,dat napr hracku ktora je ok len sa uz dieta s nou nehra, moze to byt hoc aj balicek cukrikov alebo daka tycinka. Neviem mam pocit, ze dnes chcu rodicia ukazovat detom len to negativum. Preco im neukazat dobro? Ofucane deti budu len tie ktore to vidia doma,ze musia to byt super darceky. Moj min rok dostal anglicak za 1€ a poskldane dake zvieratko z papiera. A potesil sa. Neriesili sme ze sme jeho spoluziacke kupili darcek za 10€. Nemuseli sme. Chceli sme
No a k veci. U nas to funguje uz od prvej triedy. Tie decka sa fakt tesia. Maju cely den volno a maju vainocnu oslavu akoze. Odhlasovali sme si to rodicia na rodicku co a za kolko. Nik nenamietal. Hlasovanie prebeho tajne na listocku cize ak by niekto naozaj nechcel napisal by.
Moj daval napr labello zrkadielko male, alebo taku lampicku do izby,davali sme raz taku sadu koraliek na tvorenie,davali sme knihu napr.
Nech jej niečo vyrobi sama, nejakú peknú vianočnú ozdobu alebo jej upečieme nejaký koláčik. Nase deti to maju tiež, ale maju len tieto možnosti. Niečo upiecť alebo sami vyrobiť. .a na výrobu malých darcekov je na nete inšpiracii až až.
Kúp jej čokoládu
@liz_lemon súhlasím s @janinah lezie.mi to hore krkom ,.ja vymýslam nakupujem atď a moje dieťa v dvoch prípadoch zo štyroch nedostane nič a môže byť rado ak učiteľka taka vnímava že pripraví náhradný darček. Lebo u nás len kývla plecami a povedala však aj ty dostaneš po prázdninách, do vtedy sa na to pekne zabudlo. Citlivej duši malého prváčika sa to veľmi dotkne
@janinah vzdy maju rodicia na vyber. Ved ked by sa ti nepacilo tak sa treba ozvat, nie dakujem neprosim si taku vec. Nepodporim ju. Tak asi matka co je sama na deti a nema tych 5€ tak proste neda. Vzdy je moznost darcek vyrobit. My mame vzdy na vyber. Mini darcek bud do 5€ alebo nieco vyrobene. Mozes vyrobit pohladnicu, mozes urobit naramok,dat napr hracku ktora je ok len sa uz dieta s nou nehra, moze to byt hoc aj balicek cukrikov alebo daka tycinka. Neviem mam pocit, ze dnes chcu rodicia ukazovat detom len to negativum. Preco im neukazat dobro? Ofucane deti budu len tie ktore to vidia doma,ze musia to byt super darceky. Moj min rok dostal anglicak za 1€ a poskldane dake zvieratko z papiera. A potesil sa. Neriesili sme ze sme jeho spoluziacke kupili darcek za 10€. Nemuseli sme. Chceli sme
@anonym_e359d3 ano, chapem, ze sa stanu aj tieto neprijemne situacie, to by si mala ucitelka ustrazit
nas sa na to nikdy nikto nespytal, ci suhlasime, ziadne hlasovanie, len dieta donesie listok s menom spoluziaka, ktoreho si vylosovalo
@gypsomilka
@gypsomilka
@anonym_e359d3 ano, chapem, ze sa stanu aj tieto neprijemne situacie, to by si mala ucitelka ustrazit
nas sa na to nikdy nikto nespytal, ci suhlasime, ziadne hlasovanie, len dieta donesie listok s menom spoluziaka, ktoreho si vylosovalo
@gypsomilka
@gypsomilka
@anonym_e359d3
@liz_lemon tak ale stale su tie rodicka. Treba tam riesit. Ved vieme,ze kazda skola je ina. V tomto pripade je to nespravodlive a chyba ucitelky,ze nezasiahla a nedoriesila to. Bud teda vsetci a rovnako ked uz chcela take nieco organizovat alebo nic. Mohli kludne vyrobit nieco aj na vytvarnej ak mala potrebu vymyslat detom taku zabavu.
@liz_lemon súhlasím s @janinah lezie.mi to hore krkom ,.ja vymýslam nakupujem atď a moje dieťa v dvoch prípadoch zo štyroch nedostane nič a môže byť rado ak učiteľka taka vnímava že pripraví náhradný darček. Lebo u nás len kývla plecami a povedala však aj ty dostaneš po prázdninách, do vtedy sa na to pekne zabudlo. Citlivej duši malého prváčika sa to veľmi dotkne
@emily_88
@anonym_e359d3
Vymyslat ma dieta nie rodic, o tom to cele je.
Aj sloh za nich budete vymyslat?
@emily_88
@anonym_e359d3
@anonym_c8a699 tak za mňa prváčik za tých pár mesiacov nemá možnosť dostatočne spoznať všetkých spolužiakov, nemá prehľad o cenách, chlapec nemusí vedieť čo by potešilo dievča s naopak
Dcera si vylosovala spoluziaka,tak mu kupila aku si pistol.Snad potesi.
A dalsi tiez rozmyslame co kupit.No u nas je to max do 10eur.
Neporadim sice ale podla mna to je taka blbost toto losovanie a kupovanie darcekov 🙄
Kúp jej čokoládu
@janinah Presne.
Tiez sa mi to nepaci ale dcera sa tesi tak sa toho zucastnujeme. Ona ma kupit dvom spoluziackam, vybrala tetovacky a lesk na pery. Este sme pozerali napr gelove pera, bombu do kupela, lizatko, tvorenie,...
@emily_88
@anonym_e359d3
@anonym_c8a699 pytala som sa na inspiraciu, kedze tuto akciu maju v triede prvykrat, tak aby som mala aj aku taku predstavu, ale to este neznamena, ze to vyriesim za dceru ja.
ano, najaku DIY sadu. alebo cokoladu, sprcháč.
@anonym_c8a699 pytala som sa na inspiraciu, kedze tuto akciu maju v triede prvykrat, tak aby som mala aj aku taku predstavu, ale to este neznamena, ze to vyriesim za dceru ja.
@emily_88 ja mam dceru druhacku. Davala teraz kamoske napriklad baletku (ozdobu na stromcek, cca 1,5€ z pepca). U dievcat fiči Stitch, klucenka, ozdoba na stromcek. Vianočná šalka, ponozky, vianocne sponky, gumicky, sliz. Farby do vane, bomba alebo praskajuci prasok z Dm. Niečo mojkave, trblietkove fixky, fukacie fixky, pekne pero, viacfarebna farbička, tetovacky. Pokladnicka. V Pepco/Action to stoji par centov, zrcite nieco vyskladas a dievcatko sa potesi.
@emily_88
Dcera teda dala tu ozdobku na stromcek, bombu do kupela, kysle cukriky a pokladnicku Stitch. Tasticku a cukriky sme mali doma, (1,5+1,5+1=4€).

Kniha, pastelky a kvalitnejší papier na kreslenie, nejaký DIY balíček (sprav si kľúčenku, sprav medvedíka z látky a pod.), kupón do kina na nejaký animovaný film...