icon

Darčeky na prvé sväté prijímanie

19. máj 2025

Dobrý večer,
som pozvaná na prvé sväté prijímanie a chcela by som dať peňažný dar a niečo náboženské pre dieťa. Veľmi sa ale v týchto veciach nevyznám. Sú to rimokatolici. Chcela by som darovať modlitebnu knižku, viete nejakú peknú odporučiť ? Take malé niečo čo bude mat dieťa na pamiatku. Alebo možno niečo iné. Pozerala som detské boblie ale nepáčia sa mi , radšej by som darovala niečo čo je menej farebne a ostane to dieťaťu aj do dospelosti.

zuzanaete
19. máj 2025

Ja by som skor odporucila knihu s krestanskou tematikou. Napr. pribehy o svatych. Alebo je krasna komiksova biblia. Je velka sanca, ze modlitebnu knizku dostanu v kostole.

taktotedanie
19. máj 2025

Daj vyrobit bud nabozensku zalozku do biblie alebo personalizovany ruzenec

autor
19. máj 2025

Tu knižku modlitebnu by som chcela len neviem kde sa kupuje a aka sa používa pri rimokatolikoch. Netuším či to je nejak špeciálne rozdelené.

zuzinka888
19. máj 2025

Ja si myslim,ze sk su praktizujuci krestania knizku, ruzencek, a podobne malickosti ma. Ja by som jej kupila knihu pre deti o svatych- ich zivotopisy. Dcera si rada citala ze to boli " obycajny ludia" s chybami a nedokonalostami. Velmi si oblubila jednu svatu a teraz si ide dat jej meno na birmovku. Takze darcek sa vydaril.😀

drobcek26l
19. máj 2025

Ja som darovala túto knihu. Je veľmi pekne, moderné a pútavo napísaná.
Ale páčil sa mi aj darček od mojej svokry, ktorá vnučke kúpila krásny biely album a dala urobiť poukážku, kde nalepila 20€ a napísala že korunky sú na vyvolanie foto z prijímania. Bolo to originálne

araavdva
19. máj 2025

Moja mala teraz v nedeľu. Podostavala od rodiny ruženec s menom a dátumom, také kartičky v taštičke náboženské ale aj poučné. To sa jej strasne páčilo, medovníčky k prijímaniu, a prívesok anjelika na Parndoru. V kostole dostávali všetci svate písmo, nový zákon.

lilianka28
20. máj 2025

Ja som objednávala z týchto stránok:
https://eshop.tvlux.sk/140-prve-svaete-prijimanie
https://www.zachej.sk/filter/prve-svate-prijima...
https://adonaj.sk/kategoria/sviatosti/1-sv-prij...

Určite niečo vyberieš. A súhlasím s komentárom vyššie, že ruženec a modlitebnú knižku nie - to buď už majú, alebo dostanú.

kacena4
20. máj 2025

moji dostali komixovu bibliu velmi sa im v tom case pacila na citanie

princezna_bosorka
20. máj 2025

vykasli sa na nabozenske dary. Ked uz rodicia dieta navliekli do takej hluposti ako sv. prijimanie, daj mu nieco, z coho bude mat radost ono a nie ty. Sorrynotsorry.

mantilka
21. máj 2025

Ak nie si krstná matka, nedávaj náboženské dary. Akokoľvek sú rodičia veriaci, dieťa sa najviac poteší normálnym darom.
Ak chces niečo náboženské...pozri vo vašom meste predajňu náboženskej literatúry a tam ti poradia. Existujú aj také pamätníky z prvého svätého prijímania, kde si nalepí fotky.
Máš aj www.zachej.sk vo filtry si dáš denominacia rímskokatolícka.

veronicka1901
21. máj 2025
@drobcek26l

Ale páčil sa mi aj darček od mojej svokry, ktorá vnučke kúpila krásny biely album a dala urobiť poukážku, kde nalepila 20€ a napísala že korunky sú na vyvolanie foto z prijímania. Bolo to originálne

@drobcek26l Moja prostredna ju tiez minuly rok dostala od tety, naozaj velmi pekna kniha.

ivana11155
21. máj 2025
@drobcek26l

@drobcek26l dakujem za inspiraciu,idem to kuknut😉

elanor
21. máj 2025

ak su horlivi a praktizujuci veriaci, dieta vsetko to co si vymenovala, aj to co ti radili uz davno ma. Bud presne take iste, nieco nieco podobne.
Takze si mozes byt ista, ze nic z toho co chces kupit sa realne nepotesi.
Ak su to vlazni veriaci, alebo len taki obycajni ludia, ktori sviatosti riesia, len aby bolo, tak sa takym veciam uz vonkom nepotesi.
Ty budes sice nadsena, aky "uzasny" tematicky darcek si kupila, ale decko bude mat hlavu v smutku, ze co mu to take tetka Jana dala za blbost.
Ked chces mat istotu, zober telefon, vytoc matku dietata, a opytaj sa po com mladej ci mlademu srdce pisti.
A dohodnite sa niecom zaujimavom a rozumnom.